Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírus eltávolítása (átlátható eltávolítási útmutató) - Visszaállítási módszerrel

Eltávolítási Útmutató - Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírus

Mi az, hogy Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! zsarolóvírus?

Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! Ransomware – mi is ez?

A CryptoLocker vírus egy új változata bukkant fel, amely az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! néven fut. Magyarul ez azt jelenti, hogy „Számítógépét megfertőzte a CryptoLocker!”. A ransomware láthatóan az olasz nyelvű felhasználókat célozza, a hátrahagyott üzenet is olaszul íródott. Az üzenet egy piros képernyőként jelenik meg, mintha egy program ablaka lenne. Tájékoztat a titkosításról, valamint annak visszafordításának lehetőségeiről. Mint minden más ransomware, az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! malware is pénzt szeretne, ezért az áldozatokat körülbelül 130 eurónyi bitcoin megvásárlására és egy megadott bitcointárcába történő továbbítására szólítja fel. A váltságdíj kifizetését követően az áldozatok elméletileg megkapják a visszafejtési kulcsot, amellyel megmenthetik a titkosított fájlokat.

Az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! zsarolóvírus zárképernyőjeAz Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírus lezárja a fertőzött számítógépek képernyőjét, hogy megakadályozza a biztonsági szoftverek és a fájlok elérését.

Egyelőre azonban nem sokat tudunk az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! ransomware-ről, ezért azt javasoljuk, hogy ne fizesse ki a váltságdíjat, mert előfordulhat, hogy a támadók nem segítenek a fájlok visszaállításában. Persze valójában semmilyen körülmények között nem ajánlhatjuk a fizetést, de tudjuk, hogy bizonyos okokból ez elkerülhetetlen lehet. Azok, akik nem hajlandók behódolni a vírusnak, telepítsenek egy antimalware szoftvert (például: FortectIntego), és távolítsák el vele az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!-t, méghozzá minél előbb. Az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! részletes eltávolítási lépéseit megtalálja bejegyzésünk végén.

Hogyan jut a vírus a rendszerbe?

A ransomware-ek áldozataiban mindig felmerül, hogy vajon miért pont ők. Mit csináltak rosszul? Nincs pontos válasz a kérdésre, de annyi biztos, hogy a biztonságos böngészési szokásokat követve, valamint naprakész antimalware programot futtatva elkerülhető lett volna a dolog. A zsarolóvírusok egyértelműen az egyik legveszélyesebb kártevőtípust jelentik, a támadók több módszerrel is terjesztik vírusaikat. Gyakran trójai vírusokat alkalmaznak, amelyek biztonságosnak tűnő fájlokban, például dokumentumokban rejtenek el kártékony kódokat. Nem sokan gondolnák, hogy akár egy Word fájl is tartalmazhat vírust. Ez az egyik legnépszerűbb módja a ransomware-ek terjesztésének. Ha egy megnyitott Word dokumentum a makrók engedélyezésére kéri, ne tegye ezt meg. Ez engedélyezné a fájlba rejtett kártékony kód lefutását. Emellett más terjesztési módszerek is léteznek. Itt tájékozódhat arról, hogy hogyan kerülheti el ezeket a kártevőket.

Hogyan távolítható el az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! ransomware?

Ahhoz, hogy eltávolíthassa az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírust, hatékony antimalware szoftverre van szüksége. Nem érdemes olcsó, vagy egyenesen kétes programmal próbálkoznia, jobb, ha jól bevált szoftvert választ, amelyben hatékonysága miatt sokan megbíznak. Kövesse az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! lentebb olvasható eltávolítási útmutatóját. Ha nem készített biztonsági mentéseket adatairól, a következő adatmentési lehetőségekkel próbálkozhat:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírus

Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Egyelőre nem létezik ingyenes visszafejtő program az Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírushoz. A váltságdíjat azonban nem érdemes kifizetni, csak támogatná a vírus készítőit a további fertőzések létrehozásában. Inkább próbálkozzon a következő lehetőségekkel:

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! által titkosított fájlok visszaállítását:

A Data Recovery Pro segíthet a fájlok visszaállításában

A Data Recovery Pro egy jól ismert szoftver, amely sérült, titkosított és elveszett fájlok megmentésére szolgál. Habár nem minden esetben képes segíteni, egy próbát mindenképpen megér. Használatának módja a következő:

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Fájlmentés a Windows Korábbi változatok funkciójával

A Korábbi változatok egy rendkívül hasznos funkció, amellyel törölt, titkosított vagy sérült fájlok állíthatók vissza. Használatához azonban már a fertőzés előtt engedélyezve kellett lennie a Rendszer-visszaállítás beállításnak, ellenkező esetben a módszer használhatatlan. A fájlmentés lépései a következők:

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken