Instagram vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók) - 2019. júl frissítése

Eltávolítási Útmutató - Instagram vírus

Mi az, hogy Instagram vírus?

Vigyázat, Instagram vírus terjed – fiókját feltörhetik!

Instagram virus

Az Instagram vírus kifejezés olyan malware-ekre utal, amelyek az Instagram platformon keresztül támadnak. Sajnos egyre több közösségi hálózatot használnak rosszindulatú tevékenységekre. Talán már hallott olyan változatokról, mint a Facebook vírus vagy a Skype vírus; ebben a bejegyzésben az Instagram vírus különböző fajtáit mutatjuk be, továbbá részletezzük azokat a módszereket is, amelyekkel megvédheti magát a közösségi oldalon terjedő fertőzésektől.

Ha úgy sejti, hogy készüléke fertőzött, azt javasoljuk, hogy mielőbb kövesse a bejegyzésünk alatt található víruseltávolítási útmutató lépéseit, hogy megszabadulhasson a behatolótól. Emellett vizsgálja át készülékét egy antimalware szoftverrel – az ajánlott alkalmazásokat szintén bejegyzésünk végén találja.

The Ugly List 2016 átverés

Ez egy új vírus, amely nagy lendülettel terjed az Instagram fertőzött fiókjainak segítségével. A vírus feltört fiókokon át oszt meg egy „Instagram Ugly List 2016” című képet, és bejelöli rajta az áldozat ismerőseit is, amjd egy rövid megjegyzést fűz a képhez, például: „LOL how did your profile on the list”, „omg your profile on the list”, „this is crazy all you guys are there” vagy „wow u made the ugly list”.

Ha önt is bejelölték egy ilyen képen, ne nyissa meg a képet! Az ilyen bejegyzések URL-t tartalmaznak, amely vírust tartalmazó weboldalra mutat, ahol a felhasználó bejelentkezési adatait is megszerezhetik. Az ellopott fiókot pedig később további vírusterjesztésre használják majd. Ne nyisson meg ilyen gyanús linkeket, és ne hagyja, hogy kíváncsisága veszélybe sodorja fiókját. Ha fiókját már feltörték, változtassa meg jelszavát. Ha nem sikerül, vegye fel a kapcsolatot az Instagrammal.

Instagram virus

Instagram követők vírus

Ez a fertőzés a hírhedt Zeus vírushoz köthető, amely eredetileg bankkártyaadatokat próbált szerezni az áldozataitól. A vírus most Instagram fiókokat tör fel, és zombifiókokká alakítja őket, amelyek a lehető legtöbb embert próbálják követni. Ha tehát kétes bejegyzéseket lát Instagram-hírfolyamán, változtassa meg jelszavát és távolítsa el a vírust, mert bejegyzéseket küldhet és felhasználókat követhet. Az alkalmazásengedélyeket is vonja meg.

Who Viewed Your Instagram Profile vírus

Ezek becsapós alkalmazások, amelyek azt állítják, hogy meg tudják jeleníteni, hogy kik nézték meg Instagramprofilunkat. Persze mindenki kíváncsi, érdekes lenne látni, hogy kik nézegetik profilunkat… de az Instagram nem ad ilyen funkciót, és az ilyesmit kínáló harmadik felektől származó alkalmazások egyszerűen hazudnak.

Ilyen például az InstaCare – Who cares with me? vagy a Who Viewed Me on Instagram?, amelyeket Turkyer Bayram fejleszt – ugyanaz a személy, aki a hírhedt InstaAgent alkalmazást is elkészítette, amely bejelentkezési adatokat szerezett, és engedély nélkül bejegyzéseket osztott meg az áldozatok profiljával.

Instagram virus

Hogyan jutott a rendszerbe a vírus?

Habár egyelőre nem gyakoriak az Instagram-felhasználókat célzó támadások, egyszer-kétszer talán már önt is bejelölték kétes fotókon. Az olyan fiókok, amelyek véletlenszerűen jelölnek be embereket fotókon, és több ezer lájkolót ígérnek, mindig egy már ránézésre is meglehetősen gyanús weboldal meglátogatását kérik.

Ne kattintson kétes hivatkozásokra, ha nem biztos abban, hogy az azt hirdető fiók megbízható és ártalmatlan. Emellett ne feledje azt sem, hogy a profilmegtekintések megjelenítését ígérő alkalmazások átverések, ne használja őket.

Soha ne adja meg bejelentkezési adatait kétes alkalmazásoknak, amelyek a követők számának növelését ígérik (ezek általában robotokat használnak, amelyeket az Instagram rövid idő alatt egyébként is törölni fog). Ha több követőt szeretne, koncentráljon a megosztott tartalmak minőségére, és ne támaszkodjon kétes szolgáltatásokra.

Instagram virus

Hogyan távolítható el az Instagram vírus?

Ha úgy sejti, hogy mobilkészüléke vírusos, vizsgálja át egy antimalware programmal. Mi a következőket ajánljuk: FortectIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner. Ezután az alábbi lépéseket követve befejezheti az Instagram vírus eltávolítását és megszabadulhat a vírus maradványaitól:

  1. Az első teendő, hogy a kétes alkalmazások engedélyeit megvonja és blokkolja azokat, ha az ön nevében cselekedhetnek Instagram fiókján. Jelentkezzen be fiókjába egy böngészőn keresztül. Ne az alkalmazást használja, hanem böngészőt.
  2. Lépjen profiljára, majd kattintson az Edit Profile gombra. Ezután válassza az Authorized Applications elemet.
  3. Itt megtalálja azokat az alkalmazásokat, amelyek hozzáférhetnek fiókjához. Az egyes alkalmazások alatt megtalálja a Revoke Access gombot. Kattintson rá, majd a jóváhagyási ablakban válassza a Yes lehetőséget.
  4. Változtassa meg jelszavát.

Ha nem tud bejelentkezni fiókjába, vegye fel a kapcsolatot az Instagrammal.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken