Jav123 törlés - (frissítve: 2017. dec)

Eltávolítási Útmutató - Jav123

Mi az, hogy Jav123?

A Jav123 vírus felnőtt tartalmakat jelenít meg

A Jav123 vírus illusztrációja

A Jav123 egy böngészőeltérítő program, mert átveheti az irányítást például a Google Chrome, Mozilla Firefox és Internet Explorer böngészők felett. A szakértők szerint nem szabad megbízni a szoftverben, hiszen potenciálisan kéretlen programról van szó, amely módosításokat hajthat végre a rendszerben és saját maga használatát kényszerítheti.

Emellett a Jav123 vírus tolakodó hirdetéseket is megjelenít, amelyeken nem igazán megfelelő tartalmak láthatók:

 • Felnőtt tartalmú videók és képek;
 • Felnőtteknek szóló erőszakos játékok;
 • Hamis termékek vagy leárazások;
 • Társkereső oldalak stb.

Mindezek rendkívül gyanúsak, mert származásukat nehéz ellenőrizni. „Delivered/Brought/Powered by Jav123” felirat szerepelhet rajuk. Érdemes számításba venni, hogy a hirdetések megbízhatónak, csábítónak próbálnak látszódni. Kattintásra azonban kártékony weboldalakat nyithatnak meg, amelyeken gyakran malware-ek rejtőznek.

A Jav123 átirányítási nem az egyetlen problémát jelentik. Megbízhatatlan alkalmazásról van szó, így nem meglepő, hogy nem engedi az adatkezelési nyilatkozat és a felhasználási feltételek megnyitását. Ezekre kattintva is felnőtt tartalmú weboldalakra kerülünk. A szakértők ezzel kapcsolatban arra is felhívják a figyelmet, hogy a program személyes beazonosításra alkalmas adatokat gyűjthet be.

Képernyőkép a Jav123 átirányításairólA Jav123 vírus kéretlen átirányításokat indít felnőtt tartalmú weboldalakra, valamint megnöveli a további malware-ek bejutásának esélyeit.

Ha úgy gondolja, hogy a Jav123 nem férhet hozzá névhez vagy más személyes adathoz, téved. A begyűjtött adatok közé tartozhat a keresztnév, a cím, a tartózkodási hely, de akár bejelentkezési adat is. Ezeket az adatokat a kéretlen program fejlesztői harmadik feleknek adhatják el, de akár adathalászatra is felhasználhatják.

Azt javasoljuk tehát, hogy távolítsa el a Jav123-at, ha a tolakodó hirdetéseket látja vagy az átirányításokat tapasztalja. A kiváló FortectIntego tökéletes eszköz a böngészőeltérítőkkel szemben, minden potenciálisan kéretlen programot automatikusan eltávolít. Természetesen más biztonsági szoftvert is használhat.

Ha pedig kézzel szeretne megszabadulni a Jav123-tól, kövesse a lentebb található útmutatónk lépéseit. A böngészőeltérítők gyakran támogatják saját kéretlen tevékenységeiket böngészős bővítmények telepítésével. Ezek eltávolításáról sem szabad megfeledkeznie.

A böngészőeltérítők észrevétlenül a rendszerbe juthatnak

A fejlesztők is tisztában vannak azzal, hogy szoftvereik szándékai megkérdőjelezhetők, ezért más ingyenes programokhoz mellékelik őket, hogy ezzel érjenek el minél több felhasználót. Fontos, hogy a telepítők gyors/quick, ajánlott/recommended és hasonló telepítési módjai gyakran nem jelenítik meg a mellékelt kéretlen programokat.

Mindig az egyéni/custom, haladó/advanced stb. telepítési módot kell választania tehát! A böngészőeltérítők már előre bejelölt jelölőnégyzetek mögött rejtőznek, olyan sorok mellett, mint pl. „Get Jav123” vagy „I agree to install Jav123”. Figyeljen ezekre a jelölőnégyzetekre, vegye ki belőlük a pipát.

Érdemes elkerülnie a webes hirdetéseket és más reklámtartalmakat is. Ha megbízhatatlan oldalakat látogat, akaratlanul veszélyes program telepítését indíthatja el. Fontos tehát, hogy egy jól működő biztonsági szoftvert segítségével védje számítógépét – és adatait is.

Mielőbb távolítsa el a Jav123-at

Az Odstranitvirus.cz szakértői a Jav123 automatikus módszerrel való eltávolítását javasolják. Ez azt jelenti, hogy egy antivírus program segítségével végezze el az eltávolítást:

 1. Töltse le a választott programot a fejlesztők weboldaláról;
 2. Vizsgálja át vele a rendszert;
 3. Végül pedig haladjon végig az alábbi Jav123 eltávolítási útmutatón is.

Nem érdemes szoftveres segítség nélkül próbálkoznia a behatoló eltávolításával, mert bizonyos komponenseket véletlenül a rendszerben hagyhat, esetleg további kárt okozhat.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Jav123

Jav123 eltávolítása Windows rendszerekből

Az alábbi lépésekkel szabadulhat meg a Jav123 eltérítőtől Windows rendszeren.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Jav123 szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Jav123 bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Jav123 eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Jav123) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Jav123 eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Jav123 továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Jav123 eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Jav123 elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Jav123 eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Jav123 eltávolítása innen: Google Chrome

A következőket kell tennie, hogy megszabadulhasson a felnőtt oldalakra vezető átirányításoktól:

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Jav123 bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Jav123 eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Jav123 eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Jav123 vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Jav123) eltávolításának befejezéshez Jav123 gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Jav123) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken