.Locked vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - .Locked vírus

Mi az, hogy .Locked vírus?

Mik a legfontosabb tudnivalók a .Locked vírussal kapcsolatban?

A .Locked egy ransomware típusú vírus, amely a rendszerbe jutva titkosítja a személyes adatokat. Ezt követően az áldozat dilemmával találja szemben magát: kifizeti a fájlokért követelt váltságdíjat, vagy búcsút int a fájloknak. Ha ön is az áldozatok közé tartozik, az első dolga a .Locked vírus eltávolítása legyen. Lentebb megtalálja az eltávolítás lépéseit.

Ez a ransomware rendkívül hasonló más hírhedt zsarolóvírusokhoz, például a következőkhöz: Locky vírus, .locky extension vírus, TeslaCrypt, Cerber és KeRanger. Némi különbség azért van a régebbi ransomware-ek és a .Locked között. A .Locked ransomware AES-256 titkosítási algoritmust használ, szemben például a Locky-val, amely RSA-2048-at és AES-128-at alkalmaz. A .Locked továbbá 500 dollárt követel, amely körülbelül 1,22 bitcoin, az átlagos követelés azonban 400 dollárnyi bitcoin szokott lenni. Sőt, ha az áldozat nem fizet a meghatározott időn belül, a követelés megduplázódik! Ha ön úgy döntött, hogy fizet a bűnözőknek, a „Pay” gomb megnyomásával a .Locked malware megjeleníti a fizetéshez szükséges lépéseket. Le kell tölteni egy bizonyos programot, amelyen keresztül elérhető a személyre szabott visszafejtési kulcs. Mi azonban nem tanácsoljuk, hogy a fizetést válassza, mert semmi sem garantálja, hogy a pénz átadása után a hackerek tényleg visszaadják a fájlokat. Arról nem is beszélve, hogy személyes adatait is megoszthatja velük, így akár nemcsak a fájljait, hanem pénzét is elveszítheti. Fontolja meg inkább a .Locked vírus azonnali eltávolítását, ne cselekedjen a hackerek elvárásai szerint. Az eltávolításhoz a ReimageIntego”] legújabb változatát ajánljuk.

A ransomware készítőiről elmondható, hogy a sejtések szerint a hírhedt Anonymous csoporthoz tartoznak. A sejtések alapja, hogy egy másik, Anonymous vírus nevű ransomware is felbukkant, amely nagy valószínűséggel tényleg ettől a csoporttól származik. A szélsőséges nézeteket valló hackerek kormányzati és magánszervezetek rendszereibe is sikeresen bejutottak, így a .Locked vírus komoly kihívásnak tűnik. A hackerek az Anonymous híres maszkjának képét is megjelenítik a vírussal, amely csak tovább erősíti a sejtéseket.

Hogyan fertőzi meg a számítógépet a .Locked vírus?

A többi ilyen jellegű malware-hez hasonlóan a .Locked vírus is spamek fertőző csatolmányaként terjed. Az áldozat számlának vagy közlekedési értesítésnek álcázott üzenetet kap, amely ZIP vagy makrót tartalmazó Word fájl csatolmányt szállít. Ha az áldozat letölti a fájlt, a ransomware hozzákezd a legfontosabb dokumentumok, tanúsítványok, üzleti fiókok, jelentések és családi anyagok titkosításához. A folyamat befejeztével .locked nevű fájlt hagy a mappákban, majd üzenet jelenik meg a képernyőn, amely tájékoztat a történtekről.

A megfigyelések szerint a .Locked malware-t emellett trójai vírus is terjeszti. Nem csoda, hiszen egy trójai vírus megfelelő álcát biztosíthat a ransomware-nek. A trójai vírusokat általában nem észlelik az antivírus programok, mert megbízható fájl látszatát keltik. A rendszer védelmének kikerülése után a trójai szabadjára engedi a rosszindulatú fájlokat, és a .Locked munkához lát. Antimalware programra van szüksége ahhoz, hogy észlelhesse a trójai vírusokat és az egyéb hasonló elven működő malware-eket. Bizonyos zsarolóvírusokat már feltört játékszoftverek mellett is terjesztenek. Ha ön szívesen játszik, vegye figyelembe, hogy nemcsak kisebb veszélyt jelentő potenciálisan kéretlen programok juthatnak a rendszerbe a hamis játékokkal, hanem sokkal veszélyesebb fertőzések is, amelyek komoly károkat okozhatnak.

A .Locked vírus eltávolítása:

Ha az ön számítógépét is megfertőzte a .Locked ransomware, tudomásul kell vennie, hogy a titkosított fájlok nagy valószínűséggel elvesztek. Visszaállíthatja őket biztonsági mentésből, de ha korábban ilyet nem készített, akkor az adatok örökre elvesztek. Fontos továbbá, hogy a kézi eltávolítási módszer ebben az esetben nem biztos, hogy működni fog, mert a .Locked ransomware egy rendkívül összetett vírus. Így tehát csak egyetlen megoldás maradt: a .Locked vírus eltávolítása egy megfelelő antimalware szoftverrel, például a ReimageIntego vagy a Malwarebytes legújabb változatával. Végül pedig nagyon fontos, hogy mindig tartsa naprakészen a biztonsági szoftvereket, és rendszeresen futtasson velük rendszerellenőrzést, hogy biztonságba böngészhesse az internetet. Amennyiben az említett szoftvereket a .Locked letiltotta, kövesse az alábbi lépéseket:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .Locked vírus

.Locked eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .Locked törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.Locked) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.Locked eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .Locked elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .Locked, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken