MNS CRYPTOLOCKER vírus eltávolítása ((frissítve: 2017. febr)) - Visszafejtési lépésekkel

Eltávolítási Útmutató - MNS CRYPTOLOCKER vírus

Mi az, hogy MNS CRYPTOLOCKER ransomware vírus?

MNS Cryptolocker és Cryptolocker. Ugyanabból a családból származnak?

Az MNS Cryptolocker vírus egy új fájltitkosító fertőzés. A kategória megszokott példányaihoz hasonlóan elzárja a fájlokat, majd váltságdíjat követel értük. A malware az AES algoritmus segítségével titkosítja a fájlokat. Komplexitása miatt a támadók visszafejtője nélkül gyakorlatilag lehetetlen visszafejteni a fájlokat. A vírus a már bemutatott CryptoLocker egy alternatív változata. Mostanában jónéhány példány felbukkant ebből a családból. Kérdés, hogy az eredeti fejlesztők állnak-e a vírus mögött, vagy csak valamilyen névutánzatról van-e szó. Akár igazi, akár nem, a fájlokat bizony titkosítja. Azt javasoljuk, hogy azonnal távolítsa el az MNS Cryptolockert. Ezt megteheti a kiváló RestoroIntego segítségével.

A CryptoLocker ransomware-család 2013-as felbukkanása óta komoly hírnévre tett szert. Az elemzések szerint több mint 300 millió dollárt sikerült összeszednie. Habár a sejtések szerint az eredeti változat fejlesztésével felhagytak, másolatok és hasonló nevet viselő vírusok azóta is felbukkannak. Nem minden imitátor annyira veszélyes, mint az eredeti, de bármelyik komoly káoszt teremthet. A ransomware-ek egyre buzgóbb terjedése miatt számos hivatalos szerv, köztük az FBI is tanácsot adott az ügyben, méghozzá meglepő tanácsot: azt javasolják az MNS Cryptolocker és más titkosítóvírusok áldozatainak, hogy jobb, ha kifizetik a váltságdíjat. Ez rendkívül meglepte a virtuális közösséget. Ez a hozzáállás is közrejátszhat abban, hogy egyre több zsarolóvírus bukkan fel az interneten. Sajnos arról kevés adat van, hogy milyen gyakran adják vissza a fájlokat a váltságdíj beérkezése után. Az azonban biztos, hogy nem érdemes a csalók lelkiismeretében bízni. Jobb, ha inkább mielőbb hozzákezd az MNS Cryptolockert eltávolításához.

All your file locked with MNS CryptoLocker:
send 0.2 btc to adress 19o4meegqhmdswffskcdgm8rjt16cca33xqfor decrypt your files send your uniq and btc wallet from wich paid
to email [email protected]
after we receive bitcoins and yor email, we contact with you

A vírus az Egyesült Államokat és Európát is megcélozza. 0,2 bitcoint követel, azaz körülbelül 68 ezer forintot. A támadók mindent megtettek, hogy a fájlok visszaállítását megnehezítsék: az AES algoritmust használják. A támadók gyakran próbálják megijeszteni az áldozatokat azt állítva, hogy a fizetésen kívül nincs más lehetőségük. Az MNS Cryptolocker malware eltávolításának módja a következő.

Az MNS Cryptolocker a CryptoLockerhez kötődik?

A crypto-malware terjedése

A vírus minden bizonnyal egy meggondolatlanul megnyitott spam e-mail segítségével jutott a rendszerbe. A támadók gyakran számlának és hasonló fontos dokumentumoknak álcázzák vírusaikat. A legújabb adatok szerint a fertőzések száma megugrik az ünnepnapokon.. Az MNS Cryptolocker bejuthatott tehát egy kártevő e-mailen keresztül, továbbá egy exploit kitet tartalmazó weboldalon át is. Sokan az utóbbi módszert választják, mert kevesebb esélyt ad az áldozatoknak a védekezésre. Nagyon fontos tehát, hogy megfelelő biztonsági szoftvert telepítsen számítógépére.

Hogyan távolítható el az MNS Cryptolocker ransomware?

Ha a leghatékonyabb megoldást keresi, telepítsen antispyware programot, példul: RestoroIntego vagy Malwarebytes. Bármelyik szoftverrel megszabadulhat az MNS Cryptolockertől. Telepítés után frissítse, majd indítson vele teljes rendszervizsgálatot. A szoftverrel azonosíthatja az exploit kiteket, amelyek a ransomware terjesztői. Ha az MNS Cryptolocker eltávolítása során problémákba ütközik, nézze át az alábbi javaslatokat. A vírus eltávolítását követően pedig tekintse át a fájlmentési lehetőségeket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - MNS CRYPTOLOCKER vírus

MNS CRYPTOLOCKER eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha az MNS Cryptolocker blokkolja az antivírus szoftvereket, indítsa a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: MNS CRYPTOLOCKER törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (MNS CRYPTOLOCKER) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

MNS CRYPTOLOCKER eltávolítása ezzel: System Restore

Ha a csökkentett mód nem segít, a következővel próbálkozzon:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden MNS CRYPTOLOCKER elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott MNS CRYPTOLOCKER eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott MNS CRYPTOLOCKER által titkosított fájlok visszaállítását:

Az MNS Cryptolocker által titkosított fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A Data Recovery Pro egy jól ismert adatmentő szoftver. Ha biztonsági mentéseket nem készített, ez a program lehet az utolsó remény. 

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott MNS CRYPTOLOCKER zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Windows Előző verziók funkció

Ehhez a módszerhez már a vírus bejutása előtt engedélyezve kellett lennie a Rendszer-visszaállításnak. Ha ez a helyzet, szerencsés esetben egyesével visszaállíthatja a fájlokat.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Mi az a ShadowExplorer

Ezzel a programmal a rendszer által automatikusan létrehozott árnyékmásolatok alapján állíthat vissza fájlokat. Információink szerint az MNS Cryptolocker azonban törli ezeket az árnyékmásolatokat, ezért csak kevés esély van a sikerre. Ennek ellenére azért érdemes megpróbálnia:

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt MNS CRYPTOLOCKER, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken