MRI6219316107.js – mi ez? Törölnöm kellene?

Miféle fájl a MRI6219316107.js, és mire képes?

Ha JS kiterjesztésű fájlt talál számítógépén, mostantól tudni fogja, hogy JavaScript fájlról van szó. Az ilyen fájlok JavaScript kódot tartalmaznak, amelyek különböző kliensoldali webfeladatokat hajthatnak végre. A JavaScript számos funkciót szolgálhat, például a formázott dátumok automatikus módosítását, a hivatkozások új ablakban történő megnyitását, a képek módosítását kurzorrámutatáskor és így tovább. A JavaScript akár interaktív opciókat tartalmazó legördülő listák létrehozására is alkalmas. Mindazonáltal ezek a fájlok gyakran eszközei a különböző trójai fertőzések, vírusok és más férgek fejlesztőinek is.

Ez a bizonyos MRI6219316107.js fájl pedig az utóbbi idők egyik leghírhedtebb ransomware-jéhez, a Locky vírushoz tartozik. A biztonsági szakértők nemrég észlelték, hogy a Locky terjesztéséhez korábban használt fertőzött makrókódot rejtő Word dokumentum helyett egy ideje már JavaScript fájlt használnak. Feltételezhetőleg azért, mert a JavaScript sokkal könnyebben juttatható a potenciális áldozatok számítógépére. Egy másik ok, ami ösztönözhette a vírus fejlesztőit a váltásra természetesen az, hogy elkerüljék az antimalware szoftvereket. A fertőző fájlt spam e-mailekhez csatolt ZIP archívumban terjesztik. Ha a ZIP-et kicsomagolják, a vírus a PLib-deback funkció segítségével kibontja és aktiválja a vírust. A program érdekessége, hogy külön folyamattal ellenőrzi, hogy a számítógép orosz-e. Ha igen, eltávolítja magát. Ha nem, átvizsgálja a rendszert és titkosítja az adatokat. Ha tehát az MRI6219316107.js fájl önhöz is megérkezik valamilyen ismeretlen feladó e-mailjében, semmiképp ne csomagolja ki a csatolmányt. Ha megteszi, a vírus működésbe lép, hozzálát a fájlok titkosításához. Fontos tehát, hogy ha felbukkant, mielőbb eltávolítsa a MRI6219316107.js fájlt.

Hogyan kerülhető el a fájl bejutása?

Az első, amit tennie kell, hogy beszerez egy megbízható antispyware programot, például a FortectIntego legújabb változatát. Ezzel csökkentheti a fájl bejutásának esélyét, továbbá más támadásokkal szemben is védelmet kaphat. A legfontosabb, hogy önnek is oda kell figyelnie a vírusra. Ne feledje, hogy e-mailek csatolmányaként terjed. Legyen óvatos az új e-mailekkel és a csatolmányokkal.

Hogyan távolítható el az MRI6219316107.js vírus?

A jó hír az, hogy az MRI6219316107.js eltávolítása egyáltalán nem bonyolult. Ha viszont már megnyitotta a fájlt, sokkal trükkösebb a helyzet. A Locky vírus már titkosíthatta a személyes fájlokat, és ezeket nem tudja visszaállítani, ha nem vásárolja meg a visszafejtő kulcsot a fertőzés fejlesztőitől. A fájl eltávolítása tehát nem elsődleges ebben az esetben, ehelyett a vírust kell mielőbb törölnie. Ehhez használjon megbízható, naprakész antivírus programot. Fontos tudnia emellett azt is, hogy a Locky egy rendkívül agresszív vírus, amely mindent megtesz, hogy megakadályozza az eltávolítását. Ha ön is ezzel szembesült, kövesse szakértőink útmutatóját a Locky ransomware leírásában.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken