multivab.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

Mennyire veszélyes a multivab.exe fájl?

Hirdetések, átirányítások és a számítógép teljesítményének romlása csak néhány azok közül a kellemetlenségek közül, amelyekkel meg kell küzdenie, ha a multivab.exe elindul számítógépén. A fájl az egyik legelterjedtebb adware-hez, a DNS Unlockerhez köthető. A szoftvert hasznos böngészős kiegészítőként terjesztik, amely „ingyenesen hozzáférést nyújt a letiltott weboldalakhoz és digitális médiákhoz”. A helyzet azonban az, hogy egyáltalán nem rendelkezik az ígért funkcióval. Ehelyett ha a rendszerbe jut, a DNS Unlocker vírus különböző szponzorált hirdetéseket illeszt a keresési találatok közé és más weboldalakra, valamint átirányításokat indít partnerei weboldalaira. Ezek a weboldalak pedig nem az internet legbiztonságosabb pontjai, fertőző tartalmakat is rejthetnek. Ha tehát a DNS Unlocker „szolgáltatás” által megjelenített hirdetésekre kattint, olyan weboldalakra kerülhet, amelyek ennél az adware-nél sokkal komolyabb vírussal fertőzhetik meg a számítógépet.

A multivab.exe felelős a számítógépen felbukkanó minden említett tevékenységért. Egyáltalán nem tanácsos tehát a rendszerben tartani. Mivel az adware programok eltávolítása meglehetősen nehéz lehet az ennek megakadályozására szolgáló komponenseik miatt, azt tanácsoljuk, hogy egy antivírus program, például a RestoroIntego segítségével távolítsa el a rendszerből a multivab.exe-t.

Hogyan kerülhető el a fájl bejutása?

Ha el szeretné kerülni a multivab.exe fájlt, először is tudnia kell, hogy hogyan terjednek az adware-ek. A DNS Unlocker alkalmazással népszerű szoftverek, például audió/videólejátszók, letöltéskezelők stb. telepítése után találkozhat. Ha nem szeretné telepíteni az DNS Unlockert, figyeljen oda az ingyenes programok telepítési folyamataira, és vegye ki a jelölést a megfelelő jelölőnégyzetből. Ilyen helyzetben mindig ellenőrizze a letöltésre használt weboldal megbízhatóságát, és inkább keressen egy elismert letöltési forrást. Ha nem a részletes telepítési módot szokta választani, ideje, hogy elkezdje. Mindössze annyival megvédheti számítógépét a kéretlen programoktól, hogy nem a gyors vagy ajánlott telepítési módot választja.

A multivab.exe eltávolítása:

Ahogy már említettük is, a multivab.exe a DNS Unlocker adware-hez tartozik, ezért ha meg szeretne szabadulni a fájltól, kövesse a szakértőink által összeállított DNS Unlocker eltávolítási lépéseket. Ha viszont nem szeretne egyedül próbálkozni a vírus eltávolításával, azt tanácsoljuk, hogy telepítsen egy megbízható antivírus szoftvert, és hagyja, hogy a program elintézze a dolgot. Mindenképp frissítse a programot, hogy biztosan észlelni tudja a legújabb és a korábbi, de módosított fertőzéseket is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken