Newtab.today vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók) - egyszerű eltávolítási útmutató

Eltávolítási Útmutató - Newtab.today vírus

Mi az, hogy Newtab.today vírus?

A Newtab.today vírus csendben eltéríti a böngészőket

Newtab.today vírus

A Newtab.today egy hamis keresőmotor, amely megnehezíti az internetezést. Első pillantásra egy teljesen ártalmatlan keresőnek tűnhet, hasonlít a Google, Yahoo és Bing keresőkre. Ne hagyja, hogy a külső megtévessze, az eltávolítás meglehetősen komplikált folyamat. A szakértők szerint az eltérítő a Launchpage.org vírushoz hasonlít.

A rendszerbe jutást követően a böngészők kezdőlapját, alapértelmezett keresőjét és új lap tartalmát a hxxp://newtab.today címre módosítja. Ezek a módosítások talán nem tűnnek jelentősnek, de a titokban települt potenciálisan kéretlen programok és bővítmények – így a Newtab.today is – megakadályozzák a módosítások visszavonását.

A Newtab.today jellemzően az Internet Explorer, Google Chrome, Safari és Mozilla Firefox böngészőket célozza. A szoftver egyéb „segítő elemeket” is telepíthet, amelyek például felnőtt tartalmú, szerencsejátékos vagy kártékony weboldalakat nyithatnak meg.

A vírus gyanús harmadik felek hirdetéseit jeleníti meg, továbbá böngészési adatokat gyűjt be, amelyek akár személyes beazonosításra is alkalmasak lehetnek, tehát a szoftver komoly adatvédelmi kockázatot jelent.

A Newtab.today leggyakoribb tevékenységei:

 1. A Newtab.today cím beállítása kezdőlapként.
 2. A Newtab.today cím beállítása alapértelmezett keresőként.
 3. A Newtab.today cím beállítása az új lapok tartalmaként.
 4. Potenciálisan kéretlen programok és egyéb bővítmények engedély nélküli telepítése.

A malware eltávolítása nehézkes lehet, ezért azt javasoljuk, hogy a kiváló RestoroIntego biztonsági programot hívja segítségül a kapcsolódó fájlok eltávolításához. Ha kézzel szeretné eltávolítani a Newtab.today-t, kövesse a bejegyzésünk alatt található útmutatót. A VirusActivity szakértői szerint a böngészőeltérítő a böngészők parancsikonjait is módosítja, ne felejtse el ellenőrizni ezeket sem.

Sajnos a böngészőeltérítők makacs programok, amelyek nem fogják egykönnyen elhagyni a számítógépet. Ilyen helyzetben a Newtab.today automatikus eltávolításával sok időt megtakaríthat.

Kép a Newtab.today átirányító vírusrólA Newtab.today keresőoldala egy megtévesztő weboldal, amely kísértetiesen hasonlít a Launchpage.org-ra. Megbízható kereső látszatát próbálja kelteni, de kétes weblapokra vezető megtévesztő találatokat jelenít meg.

A Newtab.today más ingyenes programok mellékleteként juthat be

A vírust a népszerű „bundling” nevű módszerrel terjesztik. Ez azt jelenti, hogy más programok telepítőibe rejtik.

A fejlesztők persze ezt nem teljesen egyértelműen teszik, gyakran az eredeti program „opcionális komponensei” között sorolják fel a kéretlen mellékleteket.

Ezek sok esetben csak az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módban jelennek meg. Ha tehát a gyors/quick (vagy ajánlott/recommended stb.) telepítést választja, akaratlanul a rendszerbe engedheti a Newtab.today-t vagy más hasonló vírusokat. Ne használja ezeket a telepítési módokat!

Ha már felbukkantak a hxxp://newtab.today címet megnyitó átirányítások, keressen kéretlen programokat és bővítményeket a rendszerben, és kerülje el ezt a weboldalt.

A böngészőeltérítő eltávolítása

Két módszer is létezik a Newtab.today vírus eltávolítására: automatikus és kézi. Mi azt javasoljuk, hogy az automatikus módszert válassza (ehhez például a RestoroIntego vagy Malwarebytes szoftverre lesz szüksége), mert elképzelhető, hogy további kártevők is a rendszerbe jutottak.

Ha mégis a kézi eltávolítás mellett dönt, először olvassa el a lentebb található útmutatót. Akkor is fontolja meg egy biztonsági szoftver telepítését, ha sikerült kézzel megszabadulnia a Newtab.today-től; csak így védheti számítógépét a veszélyes programokkal szemben.

A Newtab.today vírus megakadályozhatja a biztonsági programok telepítését. Ilyen esetben indítsa a számítógépet csökkentett módban, és így futtassa a telepítőt.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Newtab.today vírus

Newtab.today eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Newtab.today szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Newtab.today bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Newtab.today eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Newtab.today) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Newtab.today vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Newtab.today továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Newtab.today eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Newtab.today elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Newtab.today eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Newtab.today eltávolítása innen: Google Chrome

Töröljön minden gyanús bővítményt. Keressen olyanokat, amelyek feleslegesen módosítják az új lapok tartalmát.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Newtab.today bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Newtab.today eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Newtab.today eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Newtab.today vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Newtab.today) eltávolításának befejezéshez Newtab.today gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Newtab.today) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken