PadCrypt vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - PadCrypt vírus

Mi az, hogy PadCrypt ransomware?

A PadCrypt ransomware egy új vírus, amelyről fontos tudnia

Ha új e-mail érkezik postafiókjába, ne nyissa meg azonnal és ne töltse le azonnal a csatolmányt, akármilyen fontosnak tűnik a tartalma. A PadCrypt vírus és a többi hasonló ransomware (zsarolóvírus) spam e-maileken keresztül terjednek, fertőző csatolmányokként. A PadCrypt malware PDF fájlnak tűnik, valójában azonban egy zip archívum, amely veszélyes futtatható állományt tárol, amely megnyitáskor beépül a rendszerbe és titkosítani kezdi a tárolt fájlokat, beleértve a fotókat, videókat, Word dokumentumokat stb. A PadCrypt ransomware az AES-256 titkosítási algoritmus segítségével zárja le a fájlokat.

A titkosítás végén .txt fájlt készít, amely tájékoztatja az áldozatot arról, hogy a rendszert lezárták, és meg kell vásárolnia a visszafejtési kódot, hogy megmenthesse a fájlokat – máskülönben örökre elvesznek. Váltságdíjról van tehát szó. A váltságdíj 0,8 bitcoin, amely nagyjából 100 000 forintnak felel meg, és bitcoin, Ukash Voucher vagy paysafecard segítségével kell megfizetni. A követelt összeg általában az idő elteltével növekszik. Az áldozat 96 órát kap a fizetésre. Ha nem továbbítja időben a pénzt, a visszafejtési kód törlődik, és ezzel a fájlok örökre elvesznek – bejegyzésünk idején még nem létezik más módszer a fájlok megmentésére.

Érdekessége ennek a bizonyos ransomware-nek, hogy a titkosított adatok ingyen is visszaszerezhetőek, ha az áldozat hat hónap eltelte után felveszi a kapcsolatot a PadCrypt készítőivel. Sőt, a PadCrypt az első zsarolóvírus, amely élő chates „ügyfélszolgálatot” futtat, elméletileg megkönnyítve ezzel a kapcsolatfelvételt. Állítólag azonban nem válaszolnak, szóval a funkció teljesen haszontalan.

A PadCrypt vírus fejlesztői lehetővé teszik, hogy az áldozatok töröljék a vírust a beépített eltávolítóval, viszont a fájlok természetesen titkosítva maradnak. A PadCrypt az árnyékmásolatokat is törli, ezért rendszermentésből sem hozhatók vissza az adatok. Az egyetlen módja, hogy megvédje adatait az ilyen vírusokkal szemben, hogy külső tárolóra ment biztonsági másolatokat. A PadCrypt a CryptoWall, TeslaCrypt és DMA-Locker ransomware vírusokhoz hasonlóan működik (a linkekre kattintva többet is megtudhat róluk). Valójában minden ransomware szinte teljesen megegyezik: azt ígérik, hogy visszaállítják a fájlokat, ha az áldozat kifizeti a váltságdíjat. Csak a váltságdíj méretében és a titkosításhoz felhasznált algoritmusban térnek el. Nem tanácsoljuk, hogy kifizesse a váltságdíjat, mert nagy valószínűséggel nemcsak a fájljait, hanem pénzét is elveszítené. Ne feledje, hogy a PadCrypt eltávolítása nem állítja vissza az adatokat, egyszerűen csak törli a vírust a rendszerből. Tanácsos malware eltávolító szoftverrel (pl. FortectIntego) megszabadulni a PadCrypttől.

Hogyan terjed a PadCrypt?

A PadCrypt, CryptoWall és más malware programok általában peer-to-peer (P2P) hálózatokon keresztül, például trójaiakkal terjednek, továbbá spam e-mailek csatolmányaiként vagy álfrissítések formájában.
A fentebb említett okokból nagyon óvatosnak kell lennie, ha ismeretlen forrásból tölt le fájlokat, vagy kétes feladóktól származó e-maileket készül megnyitni.

Ahogyan említettük, rendkívül fontos, hogy mielőbb eltávolítsa ezt a malware-t. Ha nem szeretne automatikus módszert használni, nézze át kézi eltávolítási útmutatónkat a következő oldalon.

Hogyan távolítható el a PadCrypt?

Sajnos a PadCrypt által titkosított fájlok visszaállítása lehetetlen. A vírust azonban el lehet távolítani a rendszerből. Habár erősen ajánlott egy automatikusan működő szoftver használata, kézzel is elvégezheti a folyamatot. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert egy antisypware/antimalware programmal, hogy az esetleges további fenyegetéseket is eltávolíthassa. Az ilyen vírusok ellen csak úgy védekezhet hatékonyan, hogy biztonsági mentéseket készít fontos fájljairól, és azokat külső tárolóra, például USB-s meghajtóra, CD-re vagy DVD-re stb. másolja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - PadCrypt vírus

PadCrypt eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: PadCrypt törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (PadCrypt) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

PadCrypt eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden PadCrypt elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt PadCrypt, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken