Sage 2.2 vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Sage 2.2 vírus

Mi az, hogy Sage 2.2 ransomware vírus?

A Sage eposza folytatódik: Itt a Sage 2.2 ransomware

Sage 2.2 ransomware virus

Ha már hallott a Sage ransomware-ről és Sage 2.0 vírusról, rossz hírünk van: a Sage 2.2 is felbukkant az interneten. A malware fejleszőti nem pocsékolják az időt, újabb változatot készítettek az eredeti vírusból. Az alverziók elnevezése a Cerber vírust idézi. Az aktuális verzió semmivel sem veszélytelenebb, mint a korábbi változatok. Információink szerint frissültek a malware technikai jellemzői.

A trójaival terjedő ransomware több különböző néven próbálhat átjutni a biztonsági rendszereken. Ha még nem találkozott a fertőzéssel, készüljön fel megfelelő tudással és szoftverekkel. Ha a vírus már sikeresen a rendszerbe jutott, kövesse a Sage 2.2 eltávolításának lépéseit. Felgyorsíthatja a folyamatot a kiváló FortectIntego segítségével.

A Sage malware első jelei az idei január közepén bukkantak fel. A malware egyik érdekes tulajdonsága, hogy kétszeresen zip-tömörített csomagban érkezik. A .zip fáj egy .doc vagy .js fájlt tartalmaz. Érdekes, hogy a fájlt terjesztő e-mailnek nincs tárgya. Némelyik e-mailből a levél szövege is hiányzik. Ne feledje, hogy a Sage-et szállító e-mailek a Central Security Treatment Organization levelének is kiadhatják magukat. A malware egyszerű elven működik: UDP (User Datagram Protocol) segítségével küld üzenetet IP-címek ezreinek.

A Sage 2.2 vírus

A többi ilyen vírushoz hasonlóan arra szólítja fel az áldozatot, hogy a megadott időn belül fizessen váltságdíjat, ellenkező esetben a vírus törli a fájlokat. Hamarosan megérkezett a Sage 2.0 is. Az új változat több mint 2000 dollárt követelt a titkosított fájlokért.

A hozzá tartozó !Recovery_[3 karakter].html nevű fájlban a vírus készítői figyelmeztetik az áldozatot, hogy más módja nincs az adatok visszaállításának. Mostanra pedig a Sage 2.2 ransomware is színre lépett. A jelentések szerint nem sok újdonságot tartogat. Egy [számok]_ACH20022017.zip vagy min1_201720103191.58778.zip nevű fájlban érkezhet.

Kicsomagolás után a spam1.exe fájlon keresztül lép működésbe, illetve a startup.php mögött is rejtőzhet. A Sage 2.2 malware később a %Temp% folder mappába tölti le a hozzá tartozó fájlokat, majd a C:\Users\[felhasználónév]\AppData\Roaming mappába is átmásolja magát.

Ez működésbe hozza a Windows Felhasználói felügyelet nevű biztonsági funkcióját, amellyel megnehezíthető a vírus dolga, ha a felhasználó elutasítja az engedélykérést. A Sage 2.2 miatt megjelenő biztonsági értesítésben meglepően hosszú név szerepel mint „Kiadó”. Ha az ön számítógépén is megjelent ez az értesítés, azonnal hozzá kell kezdenie a Sage 2.2 eltávolításához.

Mit kell tudni a vírus terjedéséről?

A malware spam e-mailek segítségével támad. Fontos, hogy a ransomware gyakran számláknak vagy más hivatalos dokumentumoknak álcázza magát. Ne siesse el a castolmányok megnyitását, ha nem szeretne vírusokkal bajlódni. A támadók emellett más terjesztési módszereket is alkalmazhatnak.

A Sage 2.2 vírus trójaiként is felbukkanhat: Win32.Trojan.WisdomEyes.16070401.9500.9973, Trojan/Win32.SageCrypt.C1798570, Trojan.Encoder.10307 és Win32/Trojan.Ransom.aac néven. Mivel a Cerber fejlesztői a felelősek a Sage 2.2 malware-ért is, feltételezhető, hogy felhasználják a korábbi trükköket.

2016 végén a Cerber a RIG exploit kit és rosszindulatú Adobe Flash Player-csatolmányként is terjedt. A támadók emellett a Cerber egy másik jellemzőjét is átvették: A Sage törli a rendszer által létrehozott árnyékmásolatokat. Tudjuk továbbá, hogy a Sage 2.2 az Adobe Service Managernek is kaidhatja magát. Nagyon fontos tehát, hogy ne csak antimalware programmal, hanem odafigyeléssel és körültekintéssel is védje számítógépét.

Eltávolítható a Sage 2.2 malware?

A fájltitkosító vírusok esetén minden perc számít. Fontos tehát, hogy azonnal hozzálásson a Sage 2.2 eltávolításához. Ehhez telepítsen antispyware programot (pl. FortectIntego vagy Malwarebytes)!

Ha a vírus a rendszer megbénításával akadályozza az eltávolítást, indítsa a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban. Ezt az alábbi lépéseket követve teheti meg. Ezt követően el fogja tudni távolítani a Sage 2.2 vírust. Fontos, hogy ez még nem állítja vissza a titkosított fájlokat. Ehhez más megoldásra lesz szüksége. Lentebb talál néhány lehetőséget.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Sage 2.2 vírus

Sage 2.2 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Sage 2.2 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Sage 2.2) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Sage 2.2 eltávolítása ezzel: System Restore

Ha a Sage 2.2 eltávolítása sikertelen, próbálkozzon a Rendszer-visszaállítás funkcióval.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Sage 2.2 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Sage 2.2 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Sage 2.2 által titkosított fájlok visszaállítását:

Mi az a Data Recovery Pro?

Ez a program eredetileg sérült fájlok megmentésére szolgál. Habár a siker nem garantált, egy próbát mindenképpen megér.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Sage 2.2 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Windows Korábbi változatok funkció

A következő lépésekkel szerencsés esetben visszaállíthatja a titkosított fájlok eredeti változatát. A módszer időigényes, de hatékony lehet. 

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Sage 2.2 visszafejtő

Jelenleg nincs működő visszafejtő szoftver a vírushoz. Amíg a szakértők még dolgoznak a vírus feltörésén, más módszert kell választania. 

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Sage 2.2, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken