Skype vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2014. okt frissítése

Eltávolítási Útmutató - Skype vírus

Mi az, hogy Skype vírus?

A Skype vírus egy elképesztő sebességgel terjedő veszélyes program, amelyet Bitcoin malware-ként vagy Bitcoin mining malware-ként is emlegetnek. Segítségével kihasználják a fertőzött számítógép erőforrásait, ettől a rendszer a használhatatlansági lassul. Léteznek egyébként a Skype vírusnak olyan változatai is, amelyek a felhasználók érzékeny személyes adatainak megszerzésére specializálódtak. Terjedésének módja egy kártékony linken alapszik, ennek megnyitására próbálják rávenni a Skype felhasználóit. Úgy tűnik, hogy a módszer működik: adataink szerint 2013 áprilisa óta a megnyitások sebessége elérte a 2000 kattintást óránként. Habár nem nehéz észrevenni, hogy a számítógép drasztikusan lelassult, ezért valószínűleg fertőzött, a legtöbb antivírus és anti-spyware program egyelőre nem tudja detektálni a kártevőt. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) érdemes megpróbálkozni az eltávolítással.

HOGYAN JUTHAT A SZÁMÍTÓGÉPEMRE A SKYPE VÍRUS?

A Skype vírus tehát egyértelműen a Skype hálózatán terjed, ezért fontos, hogy ne kattintson rá semmilyen gyanús üzenet linkjére, még akkor se, ha ismerőseitől érkezett. Az üzenetek általában ilyenek: “lol is this your new profile pic?”, “This is a very nice photo of you”, stb. Az üzenetek általában egy program letöltését kezdeményezik, a fájl neve rendszerint ‘funnypicture.jpg.exe, de más névvel is megpróbálhatja rászedni a figyelmetlen felhasználókat. A Skype vírus magas processzorprioritással működik, ezért tényleg nehéz nem észrevenni. Ha az ön számítógépe is feltűnően lelassult, érdemes ellenőrizni, hogy a Skype vírus áll-e a probléma mögött. A további problémák elkerülésének érdekében mielőbb távolítsa el a vírust!

HOGYAN TÁVOLÍTHATOM EL A SKYPE VÍRUST?

A Skype vírus jelenlétének legegyértelműbb jele a rendszer feltűnő lassulása. Vizsgálja át számítógépét a SpyHunter 5Combo Cleaner vagy a FortectIntego legújabb változatával. Ezek a programok már segítenek a fertőzött fájlok eltávolításában, beleértve az esetleges egyéb vírusokét is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Skype vírus

Skype eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Skype törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Skype) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Skype eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Skype elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Skype, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken