Snjsearch.com vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Snjsearch.com vírus

Mi az, hogy Snjsearch.com vírus?

A böngészőeltérítők olyan programok, amelyek általában titokban kerülnek a számítógépre, majd átveszik az irányítást a böngészők felett (minden telepített böngésző felett, beleértve a Google Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot, az Operát, a Safarit és az Internet Explorert is) – természetesen engedély nélkül. Ebben a bejegyzésben az Snjsearch.com böngészőeltérítőt fogjuk bemutatni. Egy újabb potenciálisan kéretlen programról van szó, amelyet nem érdemes a rendszerben tartani.

Az Snjsearch.com lecserélte a kezdőlapot? Legyen óvatos!

Figyeljen oda az Snjsearch.com-ra, mert tipikus böngészőeltérítő. Így működik:

 • Általában a bundling módszer segítségével jut a rendszerbe, ahol titokban beépíti a szükséges fájlokat.
 • Ezt követően bővítményeket illeszt a telepített böngészőkbe, és leváltja a kezdőlapokat az Snjsearch.com címre. Habár ártalmatlannak tűnhet, kétes weboldalról van szó, amely módosított (és megbízhatatlan!) Yahoo keresési találatokat jelenít meg.
 • Ezek a találatok jellemzően veszélyes linkeket jelenítenek, amelyek harmadik felek által kezelt weboldalakra juttatnak. Figyeljen oda, ne kattintson a kártékony találatokra!

Fontos, hogy a megbízhatatlan harmadik felek támogatják a Snjsearch.com eltérítőt, cserébe az eltérítő a harmadik felek weboldalait hirdeti, növelve ezzel azok látogatottságát. Sajnos a weboldalak egy része fertőzéseket és más problémákat is rejthet, ezért fontos, hogy ne használja ezeket az oldalakat. Biztonsági szakértőink megvizsgálta az Snjsearch.com néhány hivatkozását, és azt állapították meg, hogy tényleg kétes szoftvereket terjesztenek, amelyek rendkívül komoly problémákat okozhatnak.

Ne feledje, hogy ezek a weboldalak megtévesztő módon próbálhatják rávenni a kétes programok telepítésére. A kétes programokat általában „igazán hasznos” alkalmazásokként prezentálják. Ezek persze csak ködös ígéretek, amelyeket nem szabad elhinnie! Az esetleges további fertőzések elkerülésének érdekében azt tanácsoljuk, hogy mielőbb távolítása el az Snjsearch.com programot. Ezt követően vissza tudja majd állítani böngészői kezdőlapjait is. Az Snjsearch.com eltérítő eltávolításához használjon egy jól működő spyware/malware-eltávolítót, például a RestoroIntego legújabb változatát. Vizsgálja át a rendszert a szoftverrel és távolítsa el az észlelt behatolókat!

Hogyan jutott a rendszerbe az Snjsearch.com?

Sokan felháborodnak, hogy valamilyen kétes program az akaratuk ellenére is képes a rendszerbe jutni. A fő probléma azonban az, hogy a legtöbb felhasználó nem figyel oda az új programok telepítése során megjelenő beállításokra.

Ha ön is gyakran tölt le ingyenes programokat az internetről, mindenképp oda kell figyelnie, ha új szoftver telepítésére készül. Arról van szó, hogy az Snjsearch.com és más potenciálisan kéretlen programok a bundling nevű módszer segítségével terjednek. A bundling trükkös terjesztési mód, amely során egyetlen telepítőbe egynél több programot rejtenek. Sajnos a telepítő ennek ellenére látszólag egyetlen programot szállít. Tekintse át támogatási csapatunk tanácsait, hogy mindig felismerje, ha nem csak a kiszemelt programot készül a rendszerbe juttatni az elindított telepítő.

 • Fontos elolvasnia a szoftver Felhasználási feltételeit, ha tudni szeretne a kétes mellékletekről. Keressen harmadik felektől származó szoftverekre vonatkozó sorokat.
 • A legfontosabb, hogy ellenőrizze a telepítő beállításait: ehhez mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza.
 • Így a telepítő lépései sokkal részletesebb információkat és beállításokat fognak megjeleníteni, beleértve az „ajánlott” programmellékletek listáját is. Utasítsa el a kéretlen mellékletek telepítését.

Ha az Snjsearch.com böngészőeltérítő már a rendszerbe jutott, mielőbb távolítsa el. Ha többet szeretne tudni az Snjsearch.com eltávolításáról, kattintson a 2. oldalra.

A behatoló eltávolítása

Az Snjsearch.com vírus két módszerrel is eltávolítható.

 • A kézi eltávolítás;
 • Az automatikus eltávolítás.

Összeállítottuk a kézi eltávolítás lépéseit azoknak, akik maguk szeretnék törölni az Snjsearch.com-ot. Persze az Snjsearch.com vírus automatikus eltávolítására is lehetőség van. Mi ezt a módszert ajánljuk, mert így nemcsak ezt a fertőzést törölheti, de az esetleges további kockázatos spyware-eket és malware-eket is – egyetlen kattintással.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Snjsearch.com vírus

Snjsearch.com eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Snjsearch.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Snjsearch.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Snjsearch.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Snjsearch.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Snjsearch.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Snjsearch.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Snjsearch.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Snjsearch.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Snjsearch.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Snjsearch.com eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Snjsearch.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Snjsearch.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Snjsearch.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Snjsearch.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Snjsearch.com) eltávolításának befejezéshez Snjsearch.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Snjsearch.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken