svchost.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

Miféle fájl az svchost.exe?

Az svchost.exe az egyik legismertebb rendszerfolyamat. Biztonságos, nem jelent veszélyt. A Microsoft Windows egy komponense, amely a DLL fájlokkal indított folyamatok futtatásáért felel. Számos példányt láthatunk a Feladatkezelő -> Folyamatok lapon, nem ok aggodalomra, hogy egyszerre esetleg 10-14 ilyen folyamat is fut. Egyetlen svchost több Windows-szolgáltatásért is felelhet, hogy csökkentse a szükséges rendszererőforrások mértékét.

Előfordulhat azonban, hogy az svchost.exe mégis túlságosan is igénybe veszi a CPU-t. Ebben az esetben érdemes lehet letiltani a rendszert leterhelő szolgáltatást. Íme az ehhez szükséges lépések:

  1. Nyissa meg a Feladatkezelőt a Ctrl+Shift+Esc billentyűkombináció megnyomásával.
  2. Lépjen a „Folyamatok” vagy „Részletek” (rendszertől függ) fülre, és ha látja, jelölje be az „Az összes felhasználó folyamatainak megjelenítése” opciót.
  3. Kattintson jobb gombbal arra az svchost.exe példányra, amely túlságosan igénybe veszi a CPU-t, és válassza az „Ugrás szolgáltatás(ok)ra” lehetőséget.
  4. Tekintse át a kijelölt szolgáltatásokat. Ezek futnak az svchost.exe folyamat vezénylése alatt.
  5. Szolgáltatás leállításához kattintson rá jobb gombbal, és válassza a „Leállítás” lehetőséget.

Ne feledje, hogy nem szabad eltávolítania a kritikus rendszerfolyamatokat. Ezek elengedhetetlenek a rendszer biztonságos és stabil működéséhez.

Milyen veszélyek köthetők az svchost.exe fájlhoz?

Fontos tudnia, hogy egyes paraziták megbízható fájlok nevét veszik fel. Az svchost.exe is egy ilyen név lehet. Ha a rendszert leterheli egy svchost.exe folyamat, nézze meg közelebbről a fájl nevét. Előfordul, hogy a vírus készítői nem tökéletesen egyező nevet használnak, hanem például svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe vagy hasonló formát. A kártékony svchost.exe fájlt egy megbízható antispyware szoftver teljes rendszervizsgálatával is azonosíthatja. Mi a következőket ajánljuk: FortectIntego vagy SpyHunter 5Combo Cleaner.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken