TeslaCrypt 2.0 törlés (víruseltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 2.0

Mi az, hogy TeslaCrypt 2.0?

Mit jelent a ransomware kifejezés?

A ransomware (zsarolóvírus) egy kártékony szoftver, amely általában fertőző e-mailes csatolmányként jut a rendszerbe. A csatolmány megnyitásakor a vírus lefut a rendszerben és megfertőzi a személyes fájlokat, például a hangfájlokat, a videókat, a képeket és a szövegeket. A fertőzés során titkosítja a fájlokat, hogy váltságdíjat követelhessen az adatok megmentéséért. Ráadásul a váltságdíj kifizetése sajnos nem garantálja, hogy a fájlok visszajutnak az áldozathoz.

A TeslaCrypt új változata bukkant fel

A ransomware-ek kategóriájába tartozó, rendkívül veszélyes TeslaCrypt vírus új változata bukkant fel: a TeslaCrypt 2.0 (az előző verziót ebben a cikkben mutattuk be: TeslaCrypt vírus. Az új verzió többek között abban különbözik a korábbiaktól, hogy a titkosított fájlok kiterjesztését .VVV-re módosítja. A titkosítást követően a TeslaCrypt egy html fájlt hoz létre, amely az adatok visszaszerzésének lépéseit közli. A szöveg a CryptoWall vírus üzenetének másolata. A bitcoin rendszeren keresztül követeli a gyakran 500 dollárt is elérő váltságdíjat.

A TeslaCrypt 2.0 az AES-256-CBC algoritmussal titkosítja a fájlokat. A fertőzött rendszerekhez tartozó „mesterkulcsot” az ECHD algoritmus generálja. A biztonsági szakértők szerint sajnos közel lehetetlen a fájlok visszaállítása a váltságdíj kifizetése nélkül. A fizetés azonban szintén nem garantálja, hogy a fájlok visszakerülnek, hiszen nem bízhat meg a cyberbűnözőkben, akik hozzáfértek személyes adataihoz. Ha a TeslaCrypt 2.0 értesítését látja, és nem tudja megnyitni személyes fájljait, azonnal lásson hozzá a TeslaCrypt 2.0 eltávolításához, hogy a vírus lehető legkevesebb fájlt tudja titkosítani. Ezt a FortectIntego malware-eltávolító programmal teheti meg.

Hogyan juthat a rendszerbe a TeslaCrypt 2.0?

A ransomware vírusokat többnyire rosszindulatú e-mailek csatolmányaiként terjesztett trójai vírusok juttatják a rendszerbe. A TeslaCrypt új változata főleg a videójátékosokat célozza meg, ezért számítógépes játékok mellékleteként is terjed. A vírus végérvényesen elpusztíthatja a fájlokat, ezért nagyon óvatosnak kell lennie. Íme néhány tanács, amelyek segítségével elkerülheti a TeslaCrypt 2.0 bejutását:

 • Ne böngésszen gyanús weboldalakat. Gyanúsak például azok a weboldalak, amelyek reklámhirdetésekkel és felugró ablakokkal vannak tele.
 • Ne töltsön le kétes szoftvereket megbízhatatlan weboldalakról: nagyon nagy a valószínűsége, hogy ezek a letöltések kéretlen programokat, vagy akár vírusokat tartalmaznak.
 • Ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat, ezek is gyakran fertőzők.
 • Körültekintően telepítsen programokat. Figyeljen oda a telepítők minden lépésére, olvassa át a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési nyilatkozatokat, biztonságos módban telepítsen. A biztonságos mód alatt az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot értjük. Így lehetősége lesz elutasítani a kiszemelt szoftverhez mellékelt további, gyakran gyanús szándékú programok telepítését.

Ha úgy gondolja, hogy a TeslaCrypt 2.0 malware már megfertőzte a rendszert és jelenleg is a fájlok titkosításán dolgozik, a következő weblapról megtudhatja a TeslaCrypt 2.0 eltávolítási lépéseit és a fájlok dekódolásának lehetőségeit.

Hogyan távolítható el a ransomware vírus?

Kézzel is törölhető a vírust, de azt tanácsoljuk, hogy a TeslaCrypt 2.0-t inkább automatikus módon távolítsa el. Rendkívül veszélyes vírus, amelyet komoly gonddal programoztak. Nem olyan egyszerű eltávolítani, mint egy egyszerű spyware-t. Használja inkább a SpyHunter nevű antimalware szoftvert. A következő programokkal megpróbálkozhat a fájlok dekódolásával: Photorec, R-Studio vagy Kaspersky virus-fighting utilities. Az alábbi lépések segítségével megpróbálhatja kézzel eltávolítani a vírust:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 2.0

TeslaCrypt 2.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: TeslaCrypt 2.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (TeslaCrypt 2.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

TeslaCrypt 2.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden TeslaCrypt 2.0 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt TeslaCrypt 2.0, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken