Thor vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2016. nov)

Eltávolítási Útmutató - Thor vírus

Mi az, hogy Thor ransomware vírus?

A Locky újabb utódja – a Thor ransomware

Úgy tűnik, a Locky ransomware projekt minden nap tovább bővül: egy újabb verzió bukkant fel, Thor vírus néven. Ez a ransomware némiképp különbözik a Locky korábbi változataitól, a _WHAT_is.html és a _WHAT_is.bmp fájlokat hozza létre az áldozat adatainak titkosítása után. A titkosításhoz az RSA és az AES algoritmusok kombinációját használja, majd a fájlok nevét véletlenszerű karakterekre cseréli, kiterjesztésüket pedig .thor-ra módosítja. Tovább ront a helyzeten, hogy a vírus több mint 400 különböző fájltípust céloz meg, ezért meglehetősen valószínűtlen, hogy bármilyen fontos fájl megúszná a támadást. A ransomware-t közvetlenül azután azonosították, hogy a .perl fájlkiterjesztés vírus felbukkant – amely szintén egy Locky-variáns, a Zepto, az Odin és a Bart vírusok „rokona”.

A Thor ransomware célja, hogy a fájlokat elzárva váltságdíj kifizetésére kényszerítse az áldozatokat. A vírus körülbelül 0,5 bitcoint követel, amely nagyjából 100.000 forintnak felel meg. A Thor által hátrahagyott üzenetek leírják, hogy az áldozatnak a Tor böngésző segítségével kell hozzáférnie a fizetést lebonyolító weboldalhoz. A weboldalon egyedi azonosítót kell megadni, amely szintén az üzenetekben található, vagy megadható egy titkosított fájl neve is. Ha a ransomware az ön fájljait is titkosította, két lehetősége van: elküldheti a pénzt a támadóknak, és reménykedhet, hogy elküldik a visszafejtő programot (nem valószínű), vagy eltávolíthatja a Thor vírust egy antimalware szoftverrel, majd korábbi biztonsági mentésekből visszaállíthatja a fájlokat. Ha nem készített biztonsági mentéseket, sajnos nincs mód az adatok megmentésére, bár néhány adatmentő módszert azért részletezünk bejegyzésünk végén, bizonyos esetekben segíthetnek. Ha még nem használ antimalware programot, azt javasoljuk, hogy telepítse a következőkt: RestoroIntego.

Thor ransomware belongs to Locky malware family

Hogyan terjed?

A Locky vírus minden verziója hasonló módszereket használ a bejutáshoz. Némelyiket fertőző e-mailek szállítják, mások exploit kiteket használnak, megint mások fertőző hirdetéseket alkalmaznak. A Thor ransomware .vbs, .dll, .zip, .js, .hta vagy .doc fájl formájában érkezik. Nem meglepő, hogy sokan gondolkodás nélkül megnyitják őket, nem igazán tűnnek gyanúsnak. A védtelen számítógépeknek sajnos semmi esélyük egy ilyen támadással szemben. Ahogyan ezt már említettük is, nincs mód a ransomware vírusok okozta károk visszafordítására, ha az áldozat nem rendelkezik külső tárolón biztonsági mentésekkel. Ezek a mentések a Thor eltávolítása után állíthatók vissza.

Hogyan távolítható el a Thor ransomware?

Ha számítógépét megtámadta a Thor vírus, azonnal el kell távolítania egy megbízható antimalware szoftverrel. Ha nem készített biztonsági mentéseket, a fájlokat nem tudja megmenteni, de elgondolkodhat azon, hogy fizetne-e. Ne feledje azonban, hogy a fizetéssel pénzének elvesztését is kockáztatja. A Thor eltávolításához antimalware szoftvert használjon, de először indítsa el a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Thor vírus

Thor eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Thor törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Thor) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Thor eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Thor elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Thor eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

A ransomware eltávolítása után visszaállíthatja a biztonsági mentéseket. Csak csatlakoztassa a számítógéphez az adattárolót és másolja át az érintetlen fájlokat. Ha nem készített biztonsági mentéseket, a következőkkel próbálkozhat:

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Thor által titkosított fájlok visszaállítását:

A Data Recovery Pro letöltése

Ez az adatmentő szoftver talán segíthet visszaállítani a fertőzött fájlokat. A lépések a következők:

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Thor zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Thor, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken