utcsvc.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

A Feladatkezelőben futó utcsvc.exe folyamat számítógépes fertőzést rejthet

Az utcsvc.exe egy futtatható fájl, amely különböző Windows-programokért felelhet. A fájlt a Microsoft készítette, rendszerfolyamatok használhatják. Előfordulhat azonban, hogy veszélyt jelent.

A VirusTotal adatai szerint 55 nagyobb antivírus közül 12 azonosítja kártékony fájlként. A Hybrid Analysis még nagyobb észlelési arányt mutat. AZ Emisisoft pedig több mint 100 utcsvc.exe-hez köthető megbízhatatlan fájlt azonosított.

Egyértelmű, hogy a fájl problémákat okozhat a rendszerben, a megfigyelések szerint malware-ek vagy trójaiak terjesztésére használhatják. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen fertőzéseket terjeszthet vagy futtathat az utcsvc.exe folyamat, de a következőkre képes lehet:

  • zsarolóvírusokat hozhat működésbe;
  • fájlokat titkosíthat és törölhet;
  • spyware-t telepíthet;
  • személyes adatokat lophat el, például banki adatokat, bankkártyaadatokat, bejelentkezési adatokat stb.;
  • egyéb rosszindulatú programokat telepíthet;
  • hátsó ajtót nyithat fertőzéseknek.

Ha tehát azt tapasztalja, hogy számítógépe furcsán viselkedik, például figyelmeztetéseket jelenít meg, agresszív hirdetésekkel árasztja el a böngészőket, vagy megakadályozza bizonyos fájlok megnyitását, akkor érdemes lehet átnéznie a Feladatkezelőben a futó folyamatokat. Ha az utcsvc.exe-t is látja, lehet, hogy megtalálta a problémák forrását.

Az utcsvc.exe eltávolítása előtt azonban mindenképpen vizsgálja át a rendszert biztonsági szoftverrel, hogy tényleg kártékony változatról van-e szó. Ha ártalmatlan, de mégis törli, azzal csak további problémákat okozna a rendszerben.

Fontos, hogy az utcsvc.exe biztonságos eltávolításához malware-eltávolító szoftverre lesz szüksége. Kiváló választások a következők: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, SpyHunter 5Combo Cleaner.

A kártékony állomány biztonságos fájlnak tűnve terjedhet

A kártékony utcsvc.exe fájl valamilyen más fájlnak, programnak vagy frissítésnek álcázva terjedhet. A legtöbb esetben tehát megtévesztéssel jut a rendszerbe. Az .exe a következő formákban bukkanhat fel:

  • e-mailes csatolmányként;
  • illegális program vagy fájl mellett (film, zene stb.);
  • hamisított szoftverfrissítések formájában;
  • hamisított antivírus vagy más program képében.

Ha tehát nemrégiben megnyitotta egy spam e-mail csatolmányát vagy illegális tartalmat töltött le, ellenőriznie kell, hogy nem jutott-e a rendszerbe kártékony program. Legyen óvatos az interneten, kerülje el a kockázatos weboldalakat.

Az utcsvc.exe folyamat leállítása

Mielőtt leállítaná vagy törölné a fájlt, ellenőriznie kell, hogy tényleg kártékony-e. Ha biztos benne, akkor sem szabad kézzel próbálkoznia az utcsvc.exe eltávolításával. Ha a fájl tényleg malware-hez tartozik, számos egyéb komponens is a rendszerben lehet, amelyeket egyszerre kell törölnie.

Az utcsvc.exe eltávolításához tehát jobb, ha antivírus, antimalware programot használ. Biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes meg tudja tisztítani a rendszert, válasszon egyet közülük.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken