Yahoo Redirect vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. aug)

Eltávolítási Útmutató - Yahoo Redirect vírus

Mi az, hogy Yahoo átirányító vírus?

A Yahoo-átirányító fertőzés még mindig aktív

Yahoo Redirect virus

Ha már találkozott a Yahoo átirányításokkal, biztosan tudja, hogy mennyire bosszantók tudnak lenni. Teljesen ismeretlen weboldalakra juttathatják, amelyek népszerűsíteni szeretnék magukat, vagy esetleg malware-rel próbálják megfertőzni a rendszert. Mi okozza a Yahoo átirányításokat? Milyen veszélyeket rejtenek? Hogyan távolítható el a Yahoo átirányító vírus? Minden részletet megtalál ebben a bejegyzésben.

A Yahoo átirányító vírus terjesztése

A Yahoo átirányító vírus a böngészőeltérítők és a potenciálisan kéretlen programok közé is sorolható. Az ilyen szoftvereket három fő módszerrel terjesztik:

 • Hagyományos telepítős módszer. A Yahoo átirányító malware és a többi hasonló böngészőeltérítő is telepíthető hagyományos módon, tehát a honlap meglátogatásával, és ott a program letöltésével. Ez tökéletesen példázza, hogy milyen óvatosan kell használni az internetet, különösen, ha programok letöltéséről van szó.
 • Bundling. A Yahoo átirányítások szinte a semmiből is megjelenhetnek. Ebben az esetben valamilyen más szoftver mellékleteként jutott a rendszerbe a böngészőeltérítő. A böngészőeltérítők terjesztésében leggyakrabban részt vevő programfajták a letöltéskezelők, a PDF-készítők, a videóstreaming szoftverek és a videórögzítők.
 • Megtévesztő hirdetések. Rengeteg illegális és jó néhány megbízható weboldalt is érintenek a megtévesztő hirdetések. Ez a malvertising: a weboldalakon kártékony kód fut, amely veszélyes hirdetéseket jelenít meg. A hirdetések jellemzően „elengedhetetlen” frissítéseket ajánlanak fel, vagy nyereményeket ígérnek.

A legegyszerűbben úgy kerülheti el a böngészőeltérítőket, és úgy védheti meg magát a Yahoo átirányításoktól, hogy telepít egy megbízható antispyware programot. A FortectIntego kiválóan észleli a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat.

Yahoo Redirect virus

A Yahoo átirányító vírus tevékenysége

A vírus hasonlít a Google átirányító vírusra és a Bing átirányító vírusra, amelyek már lassan 4 éve bosszantják az internetezőket. Amint bármelyik a rendszerbe jut, azonnal módosításokat hajt végre a böngészők beállításai között.

A Yahoo átirányító vírus többnyire a kezdőlapokat, az alapértelmezett keresőket, az új fülek tartalmát és a könyvjelzőket módosítja. Mindezt gyakran feltűnés nélkül teszi, tehát csak akkor tűnik fel valami, mikor már késő.

Bejutás után módosított keresési találatokat jelenít meg, hogy előre meghatározott weboldalak megjelenítésével pénzt termeljen a fejlesztőknek. Fontos megemlítenünk, hogy a hirdetések akár fertőző weboldalakat is megnyithatnak, ahonnan malware-ek juthatnak a rendszerbe.

Ha el szeretné távolítani a Yahoo átirányítót, tudnia kell, hogy a kártevő számos néven rejtőzhet. A Yahoo átirányító csak akkor törölhető, ha tudja a vírus aktuális nevét. Csak így tudja megtalálni a böngészőeltérítőt. Ha biztosra szeretne menni, azt tanácsoljuk, hogy az automatikus eltávolítási módszert alkalmazza, így minden komponenst biztosan törölni tud. A Yahoo átirányító eltávolítását a következő bekezdésben részletezzük.

A Yahoo átirányító eltávolítása a böngészőkből és a rendszerből

Ahogy már említettük is, a Yahoo átirányító észrevétlenül is a rendszerbe juthat. Ez is egy szempont, amiből hasonlít más parazitákra. Szerencsére a bejutást elkerülheti egy naprakész antispyware programmal, és ugyanez mondható el a böngészőeltérítő eltávolításáról is.

Kérjük, hogy ne halogassa az eltávolítást, mert a vírus veszélyes weboldalakat nyithat meg. Ha úgy sejti, hogy a Yahoo átirányító bejutott Windows vagy Mac rendszerébe, használja a lentebb látható szoftverek valamelyikét, vagy kövesse a kézi eltávolítás lépéseit.

Ha antimalware programot választ, mindenképp frissítse, mielőtt elindítja a teljes rendszervizsgálatot.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Yahoo Redirect vírus

Yahoo Redirect eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Yahoo Redirect szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Yahoo Redirect bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Yahoo Redirect eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Yahoo Redirect) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Yahoo Redirect vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Yahoo Redirect továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Yahoo Redirect eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Yahoo Redirect elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Yahoo Redirect eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Yahoo Redirect eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Yahoo Redirect bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Yahoo Redirect eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Yahoo Redirect eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Yahoo Redirect vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Yahoo Redirect) eltávolításának befejezéshez Yahoo Redirect gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Yahoo Redirect) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken