Youtube vírus eltávolítása (ingyenes útmutató) - eltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Youtube vírus

Mi az, hogy YouTube vírus?

A YouTube vírusok egyre hitelesebbnek tűnnek

Kép egy hamis YouTube oldalról

A YouTube vírus kifejezés különböző malware-ekre utal, amelyek valamilyen módon felhasználják a videómegosztó weboldal nevét. Fontos kiemelnünk, hogy maga a valódi YouTube semmilyen tekintetben nem felelős vírusokért. A pórul járt felhasználók általában magát YouTube-nak kiadó oldalakra kerülnek. Az áloldalak mellett azonban egyéb olyan malware-ek is léteznek, amelyek szintén a szolgáltatás ismeretét aknázzák ki:

 • Adware-ek
 • Képernyőzárolók (hamis zsarolóvírusok)
 • Hamis YouTube domaineken megjelenő hamis Flash Player frissítések
 • Böngészőátirányító fertőzések

Fontos, hogy a valódi weboldal címében a HTTPS jelölés is látható, továbbá nem fogja kérni a Flash Player frissítését vagy valamilyen kodek telepítését. Ha úgy véli, hogy hamis weboldalra került, el kell távolítania a felelős YouTube vírust. A kiváló FortectIntego vagy Malwarebytes segíthet a feladatban. Mielőtt rátérnénk az eltávolítás módjára, tekintsük át a leggyakoribb YouTube-malware-eket.

Hamis YouTube oldalakon rejtőző adware-ek

A talán leghatékonyabbnak mondható változatok a Facebook üzenet és videó vírusok. Ezek a vírusok évről évre felbukkannak, de az internetezők továbbra is nehezen tudják azonosítani őket.

Mindkét esetben kártékony videót terjesztenek a Facebookon keresztül. Hogy a címzetteket rávegyék a videó megnyitására, az üzenetben például a „[címzett neve] videó” szöveg szerepel. A legutóbbi esetekben a címzettek profilképét is felhasználták.

Az ismeretlen weboldalra vagy látszólag a YouTube-ra mutató hivatkozás megnyitásakor hamis YouTube oldal töltődik be. Az állítólagos videó lejátszásához az oldal valamilyen bővítmény vagy kodek telepítését kéri. Bizonyos malware-ek teljes alkalmazások telepítését kérik. Ez természetesen további adware-ek, esetleg komolyabb fertőzések bejutását eredményezné.

YouTube-os zsarolóvírus?

Akármilyen furcsán is hangzik, tudunk YouTube zsarolóvírusról szóló esetekről. Felbukkant YouTube cryptomalware-nek látszó képernyőzároló 2017 júniusában is. Azt állította, hogy a felhasználó megszegte a YouTube szabályait.

Ahhoz, hogy az áldozat visszakapja a weboldal és egyáltalán a számítógép elérésének lehetőségét, egy bizonyos kódot kellett megadniuk. A szakértők szerencsére megtalálták a kódot: law725. Gyorsan kiderült, hogy a fertőzés inkább csíny, nem pedig komoly támadás. Mindazonáltal a YouTube népszerűségét tekintve nem zárható ki, hogy később valódi ilyen jellegű zsarolóvírus is felbukkan. YouTube vírusokA YouTube vírusok újabb és újabb formákban támadnak.

Hamis Flash Player felugró ablakok

Ez a YouTube vírusok leggyakoribb formája. Számtalan esetről tudunk, melynek során a felhasználók felugró ablakkal találkoznak, amely szerint frissíteniük kell a Flash Playert, ha meg szeretnék tekinteni a videót.

Rendkívül meggyőzőek lehetnek ezek az értesítések, nem csoda, hogy sokan bedőlnek nekik – és csak később veszik észre, hogy adware-eket, adattolvaj trójai vírusokat vagy titkosító vírust engedtek a rendszerbe. Ne feledje, hogy maga az operációs rendszer küld értesítést, ha a Flash Player elavult és frissítésre szorul.

YouTube imposztorok

Minden népszerű weboldalhoz készül gonosz ikertestvér, a YouTube sem kivétel. A támadók rengeteg hamis weboldalt készítettek, mindegyik azon alapszik, hogy az internetező elírhatja a weboldal címét. A „youtube” szó különböző variációhoz készítenek domaineket, amelyek adathalász weboldalakat jelenítenek meg.

Természetesen kétes bővítményeket is felkínálhatnak. Tökéletes otthon lehet akár kriptopénzbányászok számára is. Ezeket a felhasználók nem látják. Amíg a hamis oldalon néznek videót, a malware bitcoint vagy más kriptopénzt bányász a látogatók számítógépével. Ez észrevehető arról, hogy a weboldal feltűnően lefoglalja a számítógép processzorát.

Ebben az esetben mielőbb hozzá kell látnia a YouTube vírus eltávolításához. Ha nem szeretne kriptopénzbányász weboldalak áldozatául esni, telepítsen antibányász bővítményt, ilyen például az AdBlock és a No Coin. Óvatosan válasszon, mert ezek között is előfordulnak hamisított változatok!

Számos terjedési módszer

Attól függően, hogy milyen YouTube vírusról van szó, a terjedés, az eltávolítás és a megelőzés módja is eltérő lehet. Az adware-ek és a kártékony YouTube átirányítók elkerüléséhez fontos, hogy ne telepítsen weboldalak által felajánlott szoftverfrissítéseket.

A Facebook üzenet vírusok esetében nem szabad a látszólag ismerőstől származó hivatkozásokra vagy képekre kattintania. Kérdezze meg a feladót, hogy szándékosan küldte-e az üzenetet. A valódi videólinkeket tartalmazó üzenetek általában képet jelenítenek meg a videó tartalmáról.

Ha elgépelte a YouTube webcímét és emiatt furcsa weboldalra került, mielőbb zárja be a böngészőt és vizsgálja át a rendszert. Fontos frissíteni a böngészőket is, mert a böngészők sebezhetőségeit kihasználó exploit kitek is megjeleníthetnek hamis YouTube felugró ablakokat.

A YouTube vírusok eltávolítása

Akár YouTube átirányítóval, akár hamis weboldallal is van dolga, a legfontosabb, hogy átvizsgálja a rendszert egy antimalware szoftverrel. A vizsgálat előtt frissítse is! Akkor is automatikus YouTube vírus eltávolítást érdemes választania, ha képernyőlezáró vírussal van dolga.

Ahhoz, hogy visszakaphassa a számítógépe irányítását, először is nyomja le az ALT+F4 billentyűkombinációt. Futtasson rendszervizsgálatot, majd ha szükséges, tegye ezt meg csökkentett módban is. Végül pedig érdemes alaphelyzetbe állítani a böngészőket. Ezzel eltávolíthatja a YouTube vírus szkriptjeit, sütijeit és más webkomponenseit. Fontos, hogy a YouTube malware-ek bárkit célozhatnak, akár Angliában, akár Portugáliában, akár Kínában, akár máshol élnek.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Youtube vírus

Youtube eltávolítása Windows rendszerekből

A YouTube vírusok bármely böngésző sebezhetőségeit kihasználhatják.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Youtube szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Youtube bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Youtube eltávolítása Mac OS X rendszerből

A Mac OS felhasználóinak is óvatosnak kell lenniük a YouTube malware-ekkel, egyre több fertőzés támadja az Apple rendszerét is.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Youtube) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Youtube vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Youtube továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Youtube eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Youtube elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Youtube eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Youtube eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Youtube bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Youtube eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Youtube eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Youtube vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Youtube) eltávolításának befejezéshez Youtube gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Youtube) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken