.zzz File Extension vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - .zzz File Extension vírus

Mi az, hogy .zzz fájlkiterjesztés vírus?

Mennyire kártékony a .zzz fájlkiterjesztés vírus?

A .zzz fájlkiterjesztés vírus egy kártékony program, amely titkosítja az áldozat fájljait, majd kiterjesztésüket .zzz-re módosítja. A vírus a ransomware-ek közé tartozik, mert fő célja, hogy az áldozatokat váltságdíj megfizetésére vegye rá. Kérjük, hogy NE támogassa a hackereket a fizetéssel, különösen azért, mert semmi sem garantálja, hogy vissza fogják adni a fájlokat! Ha a fájlok az ön számítógépén is .zzz kiterjesztésre változtak, vizsgálja át a rendszert a Teslacrypt vagy valamelyik újabb változata után. Amint a ransomware a rendszerbe jut, hozzálát a titkosítandó fájlok felkutatásához. Ezek jellemzően a következők: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. A fájlokat előkerítésük után az RSA-2048 algoritmussal titkosítja. Nagy méretű értesítést is megjelenít, amely tájékoztatja az áldozatot arról, hogy a fájlokat csak a váltságdíj kifizetésével kaphatja vissza. Mivel a ransomware a fotókat, zenéket, videókat, üzleti dokumentumokat és egyebeket is megfertőzhet, feltételezhetjük, hogy már több százan kifizették a .zzz fájlkiterjesztés vírus fejlesztőinek követelését. Sajnos ezt nem szabadna megtenni. Az első, amit tennie kell, ha a vírust felfedezte a rendszerben, hogy bontja a számítógép internetkapcsolatát. Ezt követően vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal, hogy eltávolíthassa a .zzz fájlkiterjesztés vírust. Ehhez érdemes a FortectIntego”] legújabb változatát használnia. Végül pedig próbálja meg visszafejteni a fájlokat. Ha nincsenek biztonsági mentései, a következő programokkal próbálkozhat: R-Studio, Photorec és Kaspersky virus-fighting utilities. Fontos tudnai, hogy a programok kudarcot vallhatnak, mert a .zzz fájlkiterjesztés vírus meglehetősen komplex módszert használ a titkosításra.

Hogyan fertőzhet meg a vírus?

A .zzz fájlkiterjesztés ransomware és más vírusok is általában fontosnak látszó e-mailekkel terjednek. Az e-mailek csatolmánya trójai vírust rejt, melynek feladata a rendszerbe juttatni a fertőzést. Hogy a csalók rávegyék a felhasználókat a csatolmányok letöltésére, a levelet fontos, gyakran állami szervtől származó üzenetnek álcázzák. Mindig alaposan ellenőrizze az e-maileket, mielőtt megnyitja őket. Ellenőrizze a feladót, majd figyelmesen olvassa el a levél szövegét. Ha bármi túl szépen hangzik, vagy az üzenet helyesírási hibáktól hemzseg, azonnal törölje. Erősen ajánlott egy megbízható antispyware program telepítése is, amellyel elkerülheti a kéretlen programokat és a veszélyes vírusokat.

Ha számítógépe fertőzött, sajnos a váltságdíj kifizetése a fájlok megmentésének egyetlen módja. Az ilyen fenyegetések jellemzően 300–500 dollár körüli összeget követelnek. Vegye figyelembe, hogy semmi sem garantálja, hogy a váltságdíj továbbítása után a hackerek tényleg elküldik a speciális kulcsot, amely a fájlok visszafejtéséhez szükséges. Hogy elkerülhesse fájljainak és pénzének elvesztését, kövesse a második oldalon található útmutatót.

A .zzz fájlkiterjesztés vírus áttekintése:

 • A vírus a ransomware kategóriába tartozik;
 • Fertőzött e-mailek csatolmányaként jut a rendszerbe;
 • A .zzz fájlkiterjesztés vírus az RSA-2048 algoritmussal titkosítja a fájlokat;
 • A titkosított fájlok kiterjesztését .zzz-re változtatja;
 • A .zzz fájlkiterjesztés vírus eltávolítása nem állítja vissza a fájlokat.

Hogyan távolítható el a számítógépről a .zzz fájlkiterjesztés ransomware?

Ha számítógépét megfertőzte ez a vírus, és már a fájlokat sem tudja megnyitni, mielőbb castlakoztassa le a rendszert az internetről. Ezzel megakadályozhatja, hogy még több fájlt veszítsen el. Ezt követően távolítsa el a ransomware fájljait és állítsa vissza a fájlokat. A következő útmutató ebben segít:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .zzz File Extension vírus

.zzz File Extension eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .zzz File Extension törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.zzz File Extension) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.zzz File Extension eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .zzz File Extension elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .zzz File Extension, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken