Súlyosság:  
  (99/100)

Skype vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Malware

A Skype vírus egy elképesztő sebességgel terjedő veszélyes program, amelyet Bitcoin malware-ként vagy Bitcoin mining malware-ként is emlegetnek. Segítségével kihasználják a fertőzött számítógép erőforrásait, ettől a rendszer a használhatatlansági lassul. Léteznek egyébként a Skype vírusnak olyan változatai is, amelyek a felhasználók érzékeny személyes adatainak megszerzésére specializálódtak. Terjedésének módja egy kártékony linken alapszik, ennek megnyitására próbálják rávenni a Skype felhasználóit. Úgy tűnik, hogy a módszer működik: adataink szerint 2013 áprilisa óta a megnyitások sebessége elérte a 2000 kattintást óránként. Habár nem nehéz észrevenni, hogy a számítógép drasztikusan lelassult, ezért valószínűleg fertőzött, a legtöbb antivírus és anti-spyware program egyelőre nem tudja detektálni a kártevőt. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) érdemes megpróbálkozni az eltávolítással.

HOGYAN JUTHAT A SZÁMÍTÓGÉPEMRE A SKYPE VÍRUS?

A Skype vírus tehát egyértelműen a Skype hálózatán terjed, ezért fontos, hogy ne kattintson rá semmilyen gyanús üzenet linkjére, még akkor se, ha ismerőseitől érkezett. Az üzenetek általában ilyenek: “lol is this your new profile pic?”, “This is a very nice photo of you”, stb. Az üzenetek általában egy program letöltését kezdeményezik, a fájl neve rendszerint ‘funnypicture.jpg.exe, de más névvel is megpróbálhatja rászedni a figyelmetlen felhasználókat. A Skype vírus magas processzorprioritással működik, ezért tényleg nehéz nem észrevenni. Ha az ön számítógépe is feltűnően lelassult, érdemes ellenőrizni, hogy a Skype vírus áll-e a probléma mögött. A további problémák elkerülésének érdekében mielőbb távolítsa el a vírust!

HOGYAN TÁVOLÍTHATOM EL A SKYPE VÍRUST?

A Skype vírus jelenlétének legegyértelműbb jele a rendszer feltűnő lassulása. Vizsgálja át számítógépét a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy a Reimage legújabb változatával. Ezek a programok már segítenek a fertőzött fájlok eltávolításában, beleértve az esetleges egyéb vírusokét is.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Skype vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Skype vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken