2017 legjobb ingyenes antivírusai

Ingyenes antivírust keres, hogy védhesse PC-jét a legveszélyesebb vírusokkal szemben? Akkor érdemes tanácsokat keresnie, mert rengeteg ingyenes védelmet nyújtó szoftver érhető el. Ne vesztegesse idejét több tucat program kipróbálására, összefoglalónkból megismerheti 2017 legjobb antivírusait.

Mondanunk sem kell, hogy a ransomware-támadások számának növekedésével mennyire fontos a megbízható antivírus védelem. Általában természetesen a fizetős szoftverek a legjobbak, de hatékony ingyenes programokat is találhatunk, amelyek a fizetős társaikéhoz hasonló védelmet tudnak nyújtani.

Ne feledje, hogy ajánlott egy antivírus és egy antimalware vagy antispyware programot együttesen használni a megfelelő védelem érdekében, mert a legtöbb antivírus csak a kritikus kártékony programok eltávolítására képes, míg az antispyware vagy antimalware eszközök az adware-ek, böngészőeltérítők és más gyanús potenciálisan kéretlen programok eltávolítására használhatók.

Ugorjunk is a lényegre, lássuk 2017 legjobb ingyenes antivírus programjait, hogy mielőbb telepíteni tudjon egy megfelelő versenyzőt.

The best free antivirus 2017

1. Avira Free Antivirus

Az Avira Free Antivirus egyetlen gombnyomásra átvizsgálja a teljes rendszert. Felhasználóbarát felületének köszönhetően még a kevésbé jártasok is könnyedén használhatják. Az Avira Free Antivirus védelme szembeszáll minden fajta a malware-rel, beleértve a vírusokat, a trójaiakat, a férgeket és a spyware-eket is.

A program felhő alapú rendszervizsgálatot alkalmaz, azaz a gyanús elemek lenyomatait továbbküldi egy kiszolgáló felé, amely valós időben ellenőrzi azokat, majd az eredményeket visszaküldi a felhasználó számítógépére. A szoftver talán legnagyobb hátránya, hogy vizsgálat közben lelassítja a számítógépet.

Figyelembe véve, hogy ingyenes programról van szó és azonosítási aránya magas, a lassulás nem tűnik túl nagy árnak. A szoftver Windows és Mac rendszerekre is elérhető. Az antivírus további előnyeiről a fejlesztők honlapján tájékozódhat.

Avira Free Antivirus

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

A Bitdefender Antivirus ingyenes változata számos funkciót kínál azoknak, akik ingyenes megoldást keresnek. A szoftver hatékony rendszervizsgálatot és víruseltávolítást, aktív fenyegetéskezelést, kiváló adathalászat-védelmet és csalások elleni védelmet garantál.

Felügyeli a futó alkalmazásokat, és blokkolja a gyanúsnak tűnő folyamatokat, valamint megakadályozza a személyes adatokra pályázó megtévesztő weboldalak megnyitását. A Bitdefender Antivirus Free kompatibilis a Windows 7 SP1, 8, 8.1 és 10 rendszerekkel, valamint a vállalat ingyenes védelmi megoldásokat nyújt a Mac és Android rendszerek felhasználóinak is.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bitdefender ingyenes változatából sok olyan funkció hiányzik, amelyek a fizetős változatban megvannak, de az alapvető antivírus motor ugyanolyan hatékony. Ha érdekli az antivírus, látogassa meg a Bitdefender Free honlapját, ahol többet is megtudhat.

Free Bitdefender edition

3. Avast Free Antivirus

Az Avast Antivirus ingyenes változata díjnyertes szoftver, amely valós idejű védelmet nyújt a rendszernek. Precíz szoftverről van szó, amely hatékonyan azonosítja a kártékony programkódokat. Az Avast VirusLab funkciója „vakcinát” állít elő a kártékony kódokhoz, majd továbbítja azt minden Avast-védett számítógépre.

Emellett blokkolja az adathalász weboldalakat, valamint észleli az olyan malware-eket, mint a ransomware-ek, a vírusok, az adware-ek és a böngészőeltérítők – sőt, az elavult szoftvereket is észleli. Az Avast emellett a hálózatra csatlakoztat eszközök (nyomtatók, telefonok, TV-k, táblagépek stb.) biztonságát is ellenőrzi. A program segítségével könnyedén frissítheti az elavult, esetleg biztonsági résektől szenvedő programokat, és megvédheti számítógépét a hackertámadásoktól.

Teljesítményvizsgálatokat is futtathat és biztosíthatja a jelszavakat, amelyek talán a program legjobb funkciói. Az Avast a Windows, Mac és Android felhasználóknak is elérhető; ha kipróbálná a programot, az Avast honlapján többet is megtudhat.

Avast Free Antivirus

4. AVG AntiVirus Free

Az AVG AntiVirus Free egy újabb kiváló választás azoknak, akik ingyenes antivírust keresnek. A program malware-eket és teljesítményt érintő problémákat is azonosítani tud, továbbá valós idejű védelmet is nyújt, amely blokkolja a kártékony letöltéseket és megakadályozza a kártékony programok rendszerbe jutását.

Felhasználóbarát felületének köszönhetően könnyen használható, a legtöbb feladatot automatikusan elvégzi, így a felhasználónak csak hátra kell dőlnie és meg kell várnia, hogy a számítógép megtisztuljon. A program automatikusan frissül, nem kell aggódni a legújabb frissítések telepítése miatt. Minden automatikusan letöltődik.

Kompatibilis a Windows XP SP3, 7, 8 és 10, valamint a Mac OS 10.8 és újabb, sőt, az Android 2.2 és újabb rendszerekkel is. Jól teljesít a kártékony URL-ek blokkolása terén is, összességében tehát kiváló választás azoknak, akik nem szeretnék fizetni a biztonsági programjukért. Itt többet is megtudhat az antivírus szoftverről.

AVG Antivirus Free

5. Panda Free Antivirus

A Panda Free Antivirus egy újabb lehetőség azok számára, akik ingyenes számítógépvédelmet keresnek. A kis méretű, mégis hatékony szoftver Windows 10, 8/8.1, 7, Vista és XP rendszereken érhető el. Felhasználói felülete egyszerűen használható, a kevésbé tapasztalt felhasználók számára is könnyen érthető.

A Panda Free az USB-s meghajtókat is megvédi a fertőzésektől, a Rescue Kit funkcióval pedig a kritikus helyzetekben is megmenti a rendszert. Rendkívül hasznos funkciója a valós idejű védelem, amely megakadályozza a veszélyes programok engedély nélküli telepítését.

Tipp: figyeljen a program telepítésére, utasítsa el a kéretlen szoftvermellékleteket, ha nem szeretné, hogy a böngészők kezdőlapja módosuljon. Hátrány, hogy a Panda meglehetősen lassan vizsgálja át a rendszert más ingyenes antivírusokhoz képest. Itt az ingyenes Panda további részletekről is tájékozódhat.

Panda Free Antivirus

Próbáljon ki egy teljes körű terméket: Reimage

Az antivírus programok elengedhetetlen kellékei napjainknak, hiszen megakadályozhatják a kártékony programok észrevétlen bejutását. Létezik egy olyan program, amely még ennél is többet kínál, mindössze évi 47,95 euróért. Ez a Reimage, amely rendkívüli hatással lehet a számítógép teljesítményére.

Átvizsgálja a rendszert, és azonosítja a hardvereket, biztonságot és stabilitást érintő problémákat, majd meg is oldja őket. A Reimage különlegessége, hogy az Avira AntiVir motort használja a malware-ek és spyware-ek eltávolításához, valamint rendszeroptimalizálóként is funkcionál, továbbá Windows-fájlokat tartalmazó adatbázisából helyre tudja állítani a vírusok által károsított rendszerfájlokat.

A Reimage felgyorsítja a számítógépet, javít stabilitásán, és eltávolítja a veszélyes programokat. Az áráért teljes körű megoldást kaphat, amely a legtöbb antivírus mellett is gond nélkül használható. Többet is megtudhat a Reimage ismertetőjéből.

Reimage 2017

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-elemző...

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken
Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás