2017 legjobb malware-eltávolító szoftverei

Melyek 2017 legjobb malware-eltávolító programjai?

A szakértők szerint az internetes bűnözés gyorsan növekvő, folyamatosan változó terület, amely napjaink egyik jelentős problémája. Habár a felhasználók tájékozottabbá váltak, a malware-ek fejlődése túl gyors ahhoz, hogy az otthoni felhasználók követni tudják. Ha tehát a felhasználók el szeretnék kerülni a malware-támadásokat, nemcsak biztonságos böngészési szokásokat kell kialakítaniuk, hanem antimalware programot is telepíteniük kell (és a rendszeres frissítésről sem szabad megfeledkezni). Azoknak, akik nem ismerik az antimalware-eket, azt kell tudniuk, hogy az antivírus programokkal szemben nemcsak vírusokat, hanem kevésbé veszélyes parazitákat, például adware-eket, böngészőeltérítőket és álcázott rendszereszközöket is el tudnak távolítani. Röviden tehát olyan programok, amelyek több féle kártékony és potenciálisan kéretlen programot észlelni tudnak.

Számos antimalware létezik, némelyik valós idejű védelmet is kínál, mások csak kézzel indított rendszervizsgálatot. Fontos megérteni, hogy egyetlen program nem lehet képes mindenre, különböző programok különböző malware-eket/spyware-eket tudnak azonosítani. A biztonsági szakértők azt javasolják, hogy egyszerre használjunk malware-eltávolítót és antivírust is. Persze minden antimalware más és más, eltérő funkciókat kínálnak, ezért a választás nem egyszerű. Csapatunk összeállította 2017 legjobb malware-eltávolítóinak listáját. Nézze át, ha éppen a megfelelő malware-eltávolítót keresi. Részletes szoftverismertetőket is talál a hivatkozásokra kattintva.

1. Malwarebytes 3.0

A Malwarebytes az egyik legismertebb, leginkább elismert malware-eltávolító. A korábban Malwarebytes Anti-Malware néven ismert szoftver mostanra egyszerűen Malwarebytes 3.0 néven fut, fejlesztői antivírus-alternatívaként ismertetik. Egyértelmű, hogy a Malwarebytes prémium változata újgenerációs termék, amely malware-védelmet nyújt többek között a ransomware vírusokkal és az exploit kitekkel szemben is, valamint a kártékony weboldalakkal szemben is megvéd. Érdemes megjegyezni, hogy a rendszervizsgálat közben lelassítja a számítógépet, de figyelembe véve a vizsgálat gyorsaságát, ez nem egy komoly probléma. A prémium változat valós idejű védelmet és exploit-védelmet nyújt, megakadályozza a kártékony weboldalak megnyitását, és elhárítja a ransomware-támadásokat. A prémium változat 14 napig ingyenesen használható, ezt követően 39,99 dollárba kerül az egy éves licenc. További információk a Malwarebytes 3.0-ról.

Malwarebytes 3.0 antimalware

2. Plumbytes Anti-Malware

A Plumbytes Anti-Malware egy kiváló malware-eltávolító program azoknak, akik kevésbé jártasak a számítógépek világában: rendkívül felhasználóbarát felületet nyújt, rengeteg átláthatatlan beállítási lehetőség nélkül. A Plumbytes többszálas algoritmusának köszönhetően a rendszervizsgálat is meglehetősen gyors. Az antivírus programokkal szemben a Plumbytes nemcsak malware-eket, hanem spyware-eket is eltávolít, azaz megszabadítja a rendszert a potenciálisan kéretlen programok okozta problémáktól is. A Plumbytes számos hasznos funkciót nyújt, például azonosítja a trójaiakat, a rootkiteket és a férgeket, valamint „anti-eltérítés” funkcióval védi a böngészőket. Röviden tehát a Plumbytes átfogó védelmet nyújt a spyware-ekkel és malware-ekkel szemben, az egyik legjobb antimalware programnak tekinthető. A szoftver hat hónapos licenccel érhető el, amely 49,99 dollárért vásárolható meg. A Plumbytes teljes ismertetője.

Picture of Plumbytes

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

A Webroot SecureAnywhere Antivirus az egyik legkisebb és leggyorsabb antivírus program kiváló azonosítási rátával és rendkívül hatékony keresőmotorral, amely mindössze 20 másodperc alatt átvizsgálja a rendszert. A Webroot Antivirus felhő alapú megoldást használ az azonosítók tárolására, ezzel ellenőrzi a számítógépen tárolt fájlokat. Ha az apró antivírus ismeretlen programot észlel, információkat küld a kiszolgálónak, és szemmel is tartja a szoftvert, gyanús tevékenységek után kutatva. A Webroot AntiVirus a kiszolgáló által visszaküldött adatok alapján fog cselekedni. Malware és spyware programok eltávolítására is képes, valamint valós idejű adathalászat elleni védelemmel biztosítja a böngészőket. Emellett védi a webkamerát is a kémkedő vírusokkal szemben. A Webroot SecureAnyWhere Antivirus licence egy évre 25,99 dollár. A Webroot AntiVirus teljes ismertetője itt található.

Picture of Webroot AntiVirus

4. Zemana Anti-Malware

A Zemana AntiMalware egy új, de hatékony malware-eltávolító szoftver, amely 5 perc alatt átnézi a rendszert. A Zemana ingyenes változata kevesebb funkciót nyújt, mint a prémium verzió: észleli és el is távolítja a malware-eket, megtisztítja a böngészőket és eltávolítja a rootkiteket, bootkiteket, a prémium változat pedig ezek mellett valós idejű védelmet is nyújt, megakadályozza a ransomware-támadásokat, nulladik napi védelmet biztosít, és nonstop technikai támogatást is kínál. A szoftver egyik legnagybob előnye egyértelműen a prémium változat ára. Évente csak 6,95 dollár. További részletek a Zemana AntiMalware-ről.

Screenshot of Zemana scan

5. OSHI Defender

Az OSHI Defender nem ér el olyan magas pozíciót a hatékonysági listánkon, mint a fenti programok, de ennek ellenére is sok mindent lefed. Biztonságos online fizetést tesz lehetővé, védi a személyes adatokat, és úgy általában a digitális életet. Megvédi a rendszert a behatolók és malware-ek ellen, védi a személyes adatokat. A Webroothoz hasonlóan az OSHI Defender is felhő alapú rendszert használ, amelynek segítségével gyorsan vizsgálja át a rendszert. Az OSHI Defendert javasolt antivírus mellett használni, mert habár eltávolítja a malware-eket, inkább a személyes adatok védelmét szolgálja, ezért nem biztos, hogy a kifejezetten régi vagy új kártevőket is azonosítani tudja. Az OSHI Defender hat hónapos licenccel érhető el, amely 39,99 dollárért vásárolható meg. További információk az OSHI Defenderről.

OSHI Defender in action

RÁADÁS: A sérült rendszer javítása, optimalizálása és malware-ek eltávolítása a Reimage segítségével

A Reimage viszonylag új szoftver, de nagyon hasznosnak találjuk. Kiváló rendszerjavító eszköz, amely a hardvereket, a biztonságot és a stabilitást is ellenőrzi. Jelent azokról a problémákról, amelyek akadályozhatják a rendszer megfelelő működését, majd azonosítja az esetleges malware-eket, például vírusokat, adware-eket, trójaiakat, rootkiteket, spyware-eket és férgeket. A rendszer stabilitásáról is információkat nyújt. További rendkívül hasznos funkciója, hogy online adatbázisával (amely 25 milló elemet tartalmaz) vissza tudja állítani a hiányzó vagy sérült Windows-fájlokat (rendszerfájlokat, dll-eket, regisztrációs kulcsokat és így tovább). A Reimage egy éves licence 69,95 dollár. További információkat talál a Reimage funkcióiról a Reimage ismertetőjében.

Reimage scan

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-elemző...

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken