_5_ HOWDO_text.html – mi ez? Törölnöm kellene?

Mi a teendő az _5_ HOWDO_text.html fájllal?

A _HOWDO_text.html, a _HOWDO_text.bmp és a _5_ HOWDO_text.html fájlok az elmúlt időszak egyik legveszélyesebb fertőzéséhez, az ODIN vírushoz tartozik. A fertőzés a hírhedt Locky vírus utódja, nem olyan régen bukkant fel, de máris rengeteg számítógépet megfertőzött. Terjedését és az okozott károkat figyelembe véve az ODIN hamarosan átveheti az előd dobogós helyét. A nyomdokaiban is jár abban a tekintetben, hogy komolyabb infrastruktúrákat is célba vesz, megfertőzte Honolulu tűzoltóságának rendszerét. A _5_ HOWDO_text.html fájl megjelenése tehát rossz hír. Ha ezt a fájlt látja, vizsgálja át a rendszert a kiváló RestoroIntego antimalware szoftverrel vagy más vírusirtóval – méghozzá minél előbb.

Nézzük, pontosan mire is szolgál ez a fájl. A _5_ HOWDO_text.html és a többi hasonló fájl akkor jön létre, amikor az ODIN ransomware már titkosította a számítógépen tárolt fájlokat. A fájlok üzenetet tartalmaznak, amelyek leírják a történteket, részletezik a titkosításhoz használt RSA és AES algoritmusokat, és megadják a fájlok visszaállításához követendő lépéseket. Ezek a lépések egy weboldal megnyitását jelentik a Tor böngészővel, ahol váltságdíjat kell fizetni. Az áldozat a webcímek mellett egyedi azonosító számot is kap, amely alapján az adott számítógép azonosítható és a titkosítás visszafordítható. Sajnos a visszafordítás azonban ritkán történik meg, a támadók hajlamosak egyszerűen lelépni a pénzzel. Jobb, ha törli a _5_ HOWDO_text.html-t az ODIN vírussal együtt.

A fájl terjedése

Ahogyan említettük is, a _5_ HOWDO_text.html az ODIN vírus bejutása miatt kerül a számítógépre. A fájl tehát a vírussal együtt terjed. A terjesztéshez használt megtévesztő e-mailes támadások minden bizonnyal önt is belecsalták a ransomware telepítésébe. Az is előfordulhat, hogy trójai vírus vagy exploit kit juttatta a rendszerbe. Emellett egyes online hivatkozások és hirdetések is terjesztik a vírust, tehát rendkívül veszélyes fertőzésről van szó, kifejezetten kiszámíthatatlan.

Hogyan távolítható el az _5_ HOWDO_text.html?

Az _5_ HOWDO_text.html-től úgy kell megszabadulnia, hogy magát az ODIN ransomware-t is eltávolítja. Ha nem hatástalanítja a vírus folyamatait, hanem csak törli az üzenetet, az ODIN valószínűleg újra létre fogja hozni, és biztosan továbbra is korlátozza majd a rendszert. Sőt, akár további adatvesztést is okozhat, ha véletlenül rossz fájlt töröl. Mi azt javasoljok tehát, hogy inkább távolítsa el a teljes ODIN vírust egy megbízható antivírus szoftverrel (pl. RestoroIntego), amely nemcsak az _5_ HOWDO_text.html fájlt fogja törölni, hanem az ODIN-t is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken