_HOWDO_text.html – mi ez? Törölnöm kellene?

Hogy került a _HOWDO_text.html a számítógépemre?

Ha a _HOWDO_text.html megjelent számítógépén, esetleg asztali háttérnek is beállította magát, valószínűleg egy komoly vírussal áll szemben. A fájl napjaink egyik legveszélyesebb zsarolóvírusához, az ODIN-hoz tartozik, és akkor jelenik meg, ha a vírus már titkosította a személyes fájlokat. Érdemes áttekintenünk először is azt, hogy mik is azok a ransomware vírusok. Általánosságban elmondható, hogy kártékony programok, amelyek trójai vírusok, exploit kitek vagy kéretlen levelek segítségével jutnak a rendszerbe. A szoftver célja, hogy átvizsgálja a rendszert és a csatlakoztatott külső tárolókat, majd a megadott kiterjesztésű fájlokat komplex algoritmussal titkosítsa. A vírus készítői a lezárt fájlokkal próbálnak pénzt kizsarolni az áldozatokból. Ez a követelés és a fizetés lépései találhatók azokban a dokumentumokban (_HOWDO_text.html), amelyeket a vírus minden titkosított fájlt tartalmazó mappában elhelyez.

A _HOWDO_text.html mellett az Odin két további fájlt is készít:– _5_HOWDO_text.html és _HOWDO_text.bmp. Az üzenetek tehát összefoglalják a történteket, és leírják, hogy az áldozat hogyan oldhatja meg a problémát. A megoldás persze több száz dollárnyi bitcoin továbbítása a támadóknak. Az üzenetek még egyedi azonosítót és segítségkérésre használható e-mail címet is közölnek. Habár nem maguk az üzenetek fertőzők (a titkosításért az ODIN futtatható állománya felelős), komoly problémát jeleznek. Nem elég a _HOWDO_text.html-t eltávolítania – az Odin minden elemét törölnie kell. Ellenkező esetben még ez a látszólag ártalmatlan fájl is újra a rendszerbe engedheti a vírust. A számítógép megtisztításához egy megbízható antivírus program, például a kiváló FortectIntego teljes rendszervizsgálatát érdemes lefuttatnia.

Hogyan terjed a fájl?

A _HOWDO_text.html-t automatikusan hozza létre az Odin vírus, miután befejezte a titkosítást. A fájl nem egyedül terjed. Ha a rendszerben van, az Odin ransomware is ott van. Ahogyan említettük is, a vírus letölthető trójaival fertőzőtt fájlokkal, de spam e-mailek csatolmányaként is felbukkan megbízhatónak tűnő Word vagy PDF fájlként, esetleg Dropbox hivatkozásként. Ne töltsön le ismeretlen fájlokat! Érdemes még a megbízható forrásokból beszerzett szoftvereket is átvizsgálni egy antivírus szoftverrel, a biztonság kedvéért. Sosem lehet túl óvatos.

A _HOWDO_text.html és az ODIN ransomware eltávolítása:

Ne essen pánikba, ha a _HOWDO_text.html-re bukkan. Csatlakoztassa le a számítógépet az internetről, és indítsa újra a rendszert csökkentett módban. Futtasson teljes antivírus-vizsgálatot a csökkentett módú rendszeren. Ha a rendszervizsgálat nem indul el, kézzel hatástalanítania kell a vírust. Az ehhez szükséges lépéseket megtalálja a nemrég közzétett ODIN-eltávolítási bejegyzésünkben. Az antivírus működése bírása után vizsgálja át a rendszert!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken
Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás