_Locky_recover_instructions.txt – mi ez? Törölnöm kellene?

Mi az a _Locky_recover_instructions.txt, és mit keres a számítógépemen?

A _Locky_recover_instructions.txt fájl az elmúlt időszak legkomolyabb, leggyorsabban terjedő zsarolóvírusához, a Locky vírushoz tartozik. A szöveges fájl akkor jelenik meg a rendszerben, ha a Locky sikeresen bejut, és titkosítja a fájlokat az RSA-2048 és AES-128 algoritmusokkal. Ha tehát az ön számítógépén is felbukkant a txt, minden bizonnyal már nem tudja megnyitni a számítógépén tárolt különböző hangfájlokat, videókat és dokumentumokat. Miután a Locky vírus a rendszerbe jut,

minden titkosított fájlt tartalmazó mappában elhelyezi a _Locky_recover_instructions.txt fájlt. A fájl leírja, hogy mi történt a számítógépen, és hogy hogyan fordítható vissza a titkosítás. Ugyanez az üzenet jelenik meg az Asztal háttérképeként is, hogy az áldozat biztosan tisztában legyen a helyzettel. Más hasonló ransomware vírusok, például a PadCrypt és a DMA-Locker szintén hasonló módszerrel értesíti az áldozatokat a fertőzésről. Habár bizonyos zsarolóvírusok azt ígérik, hogy fél év eltelte után az áldozatok fizetés nélkül is visszaállítsák a fájlokat, valószínűtlen, hogy ez tényleg meg fog történni, hiszen a fejlesztők csalók, akiket csak a bevétel érdekel. Ha tehát a _Locky_recover_instructions.txt az ön számítógépén is felbukkant, egy hétköznapi vírusnál sokkal komolyabb problémával kell megküzdenie.

Hogyan kerülhető el a fájl megjelenése?

Mivel a fájl nem magától terjed, hanem a Locky ransomware szállítja, fontos, hogy megakadályozza, hogy a szoftver egyáltalán megfertőzze a rendszert. Ehhez telepítsen egy megbízható antispyware programot, amely elősegítheti a biztonságos böngészést. Ilyen például a ReimageIntego. Fontos tudnia továbbá, hogy a vírus e-mailes csatolmányként terjed, tehát legyen óvatos új e-mailek megnyitásakor, különösen akkor, ha a feladó ismeretlen, vagy valamilyen más okból gyanúsnak tűnik.

Hogyan távolítható el a _Locky_recover_instructions.txt?

A jó hír az, hogy maga a _Locky_recover_instructions.txt eltávolítható. A rossz hír pedig az, hogy a fájlok titkosítva maradnak, mert a Locky vírus már a rendszerbe jutott. Fontos tehát eltávolítania magát a vírust is. Ehhez használjon egy megbízható antivírus programot. A fertőzés rendkívül aggresszív, akár az antispyware futását is megakadályozhatja. Ebben az esetben kövesse szakértőink a Locky eltávolításáról írt útmutatójának lépéseit.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken