A biztonsági szoftverek kódexe

írta: Ugnius Kiguolis - www - frissítve | Típus: Mind

A biztonsági szoftverek olyan programok, melyeknek célja, hogy speciális funkciók segítségével biztonságban, rosszindulatú programoktól mentesen tartsák a számítógépet. Két fő csoportba bonthatók: antivírusok és antimalware-ek. Ideális esetben mindkét csoportból található szoftver a számítógépen, hiszen rengeteg különböző fertőzés terjed az interneten. Mostanra sokat fejlődtek az antimalware szoftverek, kifomult programokká váltak, amelyek gyakran antivírus helyett is használhatók. Az ilyen programok számos malware-típussal képesek felvenni a harcot, többek között spyware-ekkel, adware-ekkel, böngészőeltérítőkkel, ransomware fenyegetésekkel és trójaiakkal is.

Minden antispyware program ugyanarra a célra készül: hogy megtalálják és eltávolítsák a rendszerbe jutott vírusokat, és hogy megakadályozzák a későbbi behatolást. A különböző eltávolítók azonban különböző funkciókkal bírnak. Némelyikük szinte teljesen megegyező vírusazonosítási és eltávolítási módszert használ, más szoftverek viszont szinte összehasonlíthatatlanok. Az eltávolítás során felmerülő problémák pedig általában több módon is megoldhatók, ezért ha a felhasználók nem szeretnének magukra maradni olyan esetben, mikor antivírusuk nem képes azonosítani a bejutott fertőzést, tudniuk kell, hogy milyen vállalatokban bízhatnak meg. Egyes antispyware-nek vagy antivírusnak látszó programok ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek. Kétes módon terjedhetnek, hatástalanok lehetnek, lelassíthatják a rendszert és más problémákat is okozhatnak. Azt javasoljuk tehát, hogy figyeljen oda, milyen szoftvereket vásárol meg.

Az Avirus Szoftverek szakasza számos programhoz kínál részletes leírást. Itt részeltes útmutatókat talál antispyware-ekről, antivírusokról és más szoftverekről is, amelyek mind letölthetők az internetről. A szakasz fő célja, hogy bemutassa a felhasználóknak a piacon elérhető leginkább megbízható szoftvereket, és segítsen a megfelelő program kiválasztásában. A Szoftverek szakasz minden információja az Avirus vírusszakértői csapatának segítségével íródik. A malware-eltávolítási útmutatókhoz hasonlóan a szoftverismertetők is valós teszteléssel készülnek, szakértőink több rendszerre is telepítik a programokat, és több fertőzéssel is vizsgálják őket. A Szoftverek szakasz segítségével azokat a veszélyes programokat is elkerülheti, amelyek kizárólag a pénzszerzés céljából készültek.

A legtöbb figyelemre az ajánlott antispyware eszközök érdemesek, amelyeket a leghatékonyabbnak találtunk. Ezek azok a programok, amelyek a leghatékonyabb keresőmotort alkalmazzák, amelyek a legkevesebb időt igénylik a rendszer vizsgálatához, amelyek a legsikeresebben boldogulnak a fertőzések eltávolításával, valamint amelyek a legjobb védelmet nyújtják a rendszernek. Az egyes szoftverek ismertetőiben a részleteket és az alternatívákkal való összehasonlítást is megtalálja, valamint telepítési és eltávolítási útmutatót is olvashat, amelyek segítségével gyorsabban válthat egyik szoftverről a másikra. Ha pedig csak a legfontosabb információkra kíváncsi, az Összehasonlítás lapon rövidítve áttekintheti a különböző antispyware szoftverek jellemzőit.

A legújabb szoftverismertetők

Chromium letöltés

A Chromium a Google nyílt forráskódú böngészőprojektje. A Chromium nevű projektet a Google indította 2008-ban.
Szoftverek   Augusztus 02, 2018

Információk frissítve: 2016-10-21

Olvassa más nyelveken