A Microsoft fiókok 20%-a hackerek kezében - Használjon egyedi jelszót minden fiókhoz!

20% of Microsoft Logins Stolen by Hackers – Use Different Password For Every AccountNem újdonság, hogy a legbiztonságosabb minden fiókhoz különböző jelszót használni. A mai nap pedig bebizonyította, hogy még a legnagyobb cégek is a hackerek áldozatául eshetnek. Ne hagyja, hogy minden fiókjához hozzáférjenek!

A Windows Live ID fiókokat hackertámadás érte, amely során a támadók hozzáfértek a belépési adatok körülbelül 20%-ához. Ezek az adatok minden szolgáltatást lefednek, tehát a Hotmailt, a Messengert és a SkyDrive-ot is. A 20% pedig nem kis mennyiség. Azt beleszámítva pedig, hogy az emberek nagy része minden weboldalon ugyanazt a jelszót használja, a potenciális fiókvesztések száma egyenesen óriásira növekszik.

A hackerek márpedig nem pihennek – ha sikerül hozzáférniük egy weboldal felhasználói adataihoz, a megszerzett felhasználóneveket és jelszavakat a többi nagyobb oldalon is kipróbálják, további ellopható adatok reményében. Hozzáférés egy e-mail fiókhoz például minden más helyre is hozzáférést adna, hiszen a jelszóemlékeztetők mind e-mailes folyamatok.

A lényeg a következő: EGY JELSZÓT CSAK EGY HELYEN! Tudjuk, hogy nehéz észben tartani azt a rengeteg különböző jelszót, de ebben számos jelszókezelő alkalmazás segít. Megjegyzik a különböző weboldalakhoz tartozó jelszavakat, tehát tényleg semmi értelme mindenhol ugyanazt használni.

Ezen a weboldalon ellenőrizheti, hogy belépési adatai kikerültek-e már az internetre: shouldichangemypassword.com. Ha kiderül, hogy valamelyik belépési adata már köztülajdon, azonnal változtassa meg az összes jelszavát!

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Szívesen tanítja a felhasználókat a víruselhárításról...

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken