“Your page will be unpublished” Facebook vírus eltávolítása (oktatás)

Eltávolítási Útmutató - “Your page will be unpublished” Facebook vírus

Mi az, hogy A „Your page will be unpublished” Facebook vírus?

A „Your page will be unpublished” Facebook vírus bejelentkezési adatokat szereezve töri fel a közösségi oldal fiókjait

A „Your page will be unpublished” vírus egy új átverés, amely a Facebookon terjed. Nehéz azonosítani, mert meglehetősen kreatív módszerekkel próbálja kiszedni a az áldozatokból a bejelentkezési adatokat. A támadók először álcázott Facebook-oldalakat készítenek, például: Ads-Info., Team Advert, Ads Department Social, Advert Indo, Advert Solution. Ezután ezekkel az oldalakkal megosztják felhasználók vagy más oldalak bejegyzéseit, méghozzá azzal a sorral, hogy „Your page will be unpublished”, és azzal az érvvel, hogy „your account has been reported by others”. Tehát: „oldalát eltávolítjuk”, mert „fiókját más felhasználók jelentették”. A vírus más verziói a következőt is írhatják: „Your page will soon be disabled.” Ezek az oldalak azt állítják, hogy az adott Facebook-oldal tulajdonosának rövid időn belül igazolnia kell fiókját, ha el szeretné kerülni oldala letiltását. A megtévesztő üzenet például az alábbi módon nézhet ki:

Your page will be unpublished!
Our system has received the following reports.
√ false name
√ fraud on your account.
√ using other people’s images and obscene images.
√ you write coarse content.
To prevent fraud, please reconfirm your Account to avoid blocking here:
☞ [phishing site]
We reserve to close your account if you are found guilty or not verified within the period that we specify. And your account will be permanently disabled.
Thanks for your understanding,
Risk Management
Facebook

A becsapós üzenetek persze adathalász weboldalra mutatnak, amely a látogatót Facebook-bejelentkezési adatainak megadására kéri. Jelenleg ezekről a domainekről tudni, hogy részt vesznek a „Your page will be unpublished” csalásban:

  1. hxxp://wk-setting-page.hol.es/,
  2. hxxp://pagerecoverysupport-001.esy.es/,
  3. hxxp://maintenance-adverts-inf02.esy.es/help-info.Htm,
  4. hxxp://support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm.

A „Your page will be unpublished” Facebook vírus

Számos egyéb olyan adathalász weboldal létezik, amelyek a Facebooknak adják ki magukat. Ne dőljön be a csalóknak! Az adathalász weboldalakat egyértelműen jelzi a böngésző címsorában lévő gyanús URL. A valódi Facebook a https://facebook.com címen található, nem pedig gyanús, trükkös címeken. Ha megadja bejelentkezési adatait egy adathalász oldalon, az adatok azonnal csalók kezébe kerülnek, akik hozzá is kezdenek a fiók megszerzéséhez. Ilyen esetben ha még nem késő, változtassa meg jelszavát, és jelentse a megtévesztő weboldalt a Facebooknak. Ha hozzáfér fiókjához, de ismerősei arról panaszkodnak, hogy ön gyanús linkeket küldött nekik, tájékoztassa őket a történtekről, és vizsgálja át számítógépét egy megbízható antimalware programmal. Mi a következőket ajánljuk: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner és Malwarebytes. Csak remélni lehet, hogy a Facebook gyorsan véget vetnek ennek a csalásnak, és eltávolítják a „Your page will be unpublished” Facebook vírus üzeneteit weboldalukról.

Ha el szeretné kerülni

Először is, ne bízzon meg azonnal az ilyen üzenetekben, ne higgye azt, hogy ilyesmit csak a valós személyek küldhetnek – ellenőrizze az eredetüket. Ha körülnéz, valószínűleg azt találja, hogy ezek az oldalak számos kedvelést tartalmaznak, más felhasználóktól vagy üzletektől származó fotókat tárolnak. Mindez egyértelmű jele, hogy nem a Facebook áll a dolog mögött, ők nem ilyen oldalakon keresztül kommunikálnának a felhasználókkal. Az avirus csapata azt feltételezi, hogy a „Your page will be unpublished” támadói azért próbálnak Facebook-oldalakhoz jutni, hogy ezeket később mások átverésére használják. Legyen óvatos, ne adja meg személyes adatait senkinek, hacsak nem teljesen biztos benne, hogy ezt biztonságos megtennie. A bejelentkezési adatok megadása előtt mindig ellenőrizze, hogy megfelelő webcímen van-e.

A „Your page will be unpublished” vírus eltávolítása

A „Your page will be unpublished” vírus eltávolításához és fiókja megvédéséhez jelentse a becsapós weboldalt a Facebooknak, és ha még lehetséges, változtassa meg a fiókjához tartozó jelszót. Ha fiókját már nem éri el, kezdje meg a fiókhelyreállítási folyamatot a „report compromised account” űrlapon. Miután eltávolította a „Your page will be unpublished” vírust és biztonságba helyezte fiókját, ezt a bejegyzést átolvasva tájékozódjon részletesen a Facebook vírusokról.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken