.aaa File Extension vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - .aaa File Extension vírus

Mi az, hogy .aaa fájlkiterjesztés vírus?

A .aaa fájlkiterjesztés vírus egy kártékony ransomware, amely VÉGLEGESEN elpusztíthatja a fájlokat. Ez a ransomware fertőzte meg az ön rendszerét is, ha:

 • A számítógép lassan működik;
 • A személyes fájlok nem nyílnak meg;
 • A fájlnevek megváltoztak, a kiterjesztésük pedig .aaa lett.

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a .aaa kiterjesztés vírus?

Először is tudnia kell, hogy a vírus a ransomware-ek közé tartozik. Kártékony szoftver, amelyet főleg fertőző e-mailek terjesztenek. Elkerülheti a vírus bejutását a kétes e-mailek azonnali törlésével. Soha ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket, és a Spam e-mailek mappáját sem szabad böngészni! Információink szerint a ransomware más módokon is terjedhet, például veszélyes weboldalakon fertőzött linkekként, vagy fertőzött szoftverek mellékleteként. Ne kattintson gyanús linkekre és ne nyisson meg kétes weboldalakat, ha el szeretné kerülni a fertőzést. A más szoftver mellékletekénti bejutást pedig úgy kerülheti el, ha a programokat az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési móddal telepíti. Így a telepítőkben lehetősége lesz elutasítani a kétes ingyenes ajánlatokat.

A ransomware működése

A .aaa fájlkiterjesztés vírus a Cryptowall 3.0 vírus egyik változata. Veszélyes szoftverről van szó, amely az RSA-2048 titkosítási módszerrel kódolja a fájlokat. A rendszerbe jutva megkeresi és titkosítja a személyes fájlokat, beleértve a következő kiterjesztéseket:

.doc, .docm, .docx, .cdr, .cer, .cr2, .crt, .crw, .dbf, .dcr, .der, .dng,.dwg, .dxf, .dxg, .eps, .erf, .indd, .jpe, .jpg, .mrw, .nef, .nrw, .odm, .odp, .ods, .odt, .p12, .p7b, .p7c, .pdd, .pem, .pfx, .ppt, .pptm, .pptx, .psd, .pst, .ptx, .raw, .r3d, .raf, .rtf, .rwl, .srf, .srw, .wb2, .wpd, .xls, .xlsm, .xlsx, .wps, .xlk – és számos más kiterjesztést is.

Ezt követően a fájlok olvashatatlanná válnak. Nem fogja tudni sem megnyitni, sem más módon használni őket. A vírus ezután váltságdíjkövetelő üzenetet hagy a fertőzött fájlokat tároló mappákban. Az üzenetek neve a következő lehet:

HELP_YOUR_FILES.TXT

HELP_YOUR_FILES.PNG

HELP_YOUR_FILES.HTML

Ezekben a fájlokban közli a vírus, hogy mit kell tenni a személyes adatok visszaállításáért. A cyberfenyegetés fejlesztői pénzt követelnek a fájlokhoz való hozzáférésért; azt ígérik, hogy fizetés után azonnal küldik a visszafejtéshez szükséges kódsort.

Ne hagyja, hogy a bűnözök adatait ÉS pénzét is elvegyék! Minden biztonsági szakértő azt tanácsolja, hogy inkább ne fizessen, különösen azért, mert semmi sem garantálja, hogy tényleg elküldik a visszafejtő kulcsot. Ehelyett inkább minél előbb távolítsa el a vírust. Ezt megteheti egy antimalware program, például a FortectIntego segítségével. Lehetősége van a .aaa fájlkiterjesztés ransomware kézi eltávolítására is, de ezt nem ajánljuk tapasztalatlan felhasználóknak. A manuális eltávolítási lépéseket a 2. oldalon találja.

A .aaa fájlkiterjesztés vírus eltávolítása

A .aaa fájlkiterjesztés vírus komoly fertőzés. Nem meglepő, hogy időt és energiát igényel a kézi eltávolítása. Ha kicsit is bizonytalan abban, hogy el tudja végezni a kézi eltávolítást, inkább ne kezdjen bele. Használjon helyette egy professzionális malware-eltávolító eszközt, amellyel automatikusan törölheti a fertőzést. Ha mégis egyedül szeretne megoldani a problémát, kövesse az avirus csapata által készített .aaa fájlkiterjesztés vírus eltávolítási útmutatót:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .aaa File Extension vírus

.aaa File Extension eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .aaa File Extension törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.aaa File Extension) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.aaa File Extension eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .aaa File Extension elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .aaa File Extension, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken