ABOUT FILES! Ransomware törlés

Eltávolítási Útmutató - ABOUT FILES! Ransomware

Mi az, hogy ABOUT FILES! Ransomware?

Mi az az ’ABOUT FILES!’?

Az ’ABOUT FILES!’ egy veszélyes értesítés, amely a semmiből is felbukkanhat a rendszerben. Bejegyzésünk megírásának idején még csak Windows rendszereken volt elérhető, de semmi sem garantálja, hogy nem bukkan fel hamarosan Mac OS X és más rendszereken is. Ha ’ABOUT FILES!’ értesítés jelent meg az ön számítógépén is, mielőbb próbáljon meg megnyitni valamilyen fájlt. Lehet ez videófájl, fénykép, valamilyen szöveges dokumentum, stb. Ha nem nyílnak meg a fájlok, a rendszert minden bizonnyal sikeresen megfertőzte az ’ABOUT FILES!’ értesítéseket megjelenítő crypto-ransomware vírus. Az ilyen vírusok úgy működnek, hogy bejutás után lezárják a rendszert, majd titkosítják az előre meghatározott fájltípusokat. A leglényegesebb lépése, hogy a fájlok visszaállításához szükséges visszafejtési kódért váltságdíjat követel. A szomorú helyzet az, hogy ezen a kódon kívül más nem igazán segíthet a fájlok megmentésében. Megpróbálkozhat az R-Studio és Photorec programokkal, de nincs rá garancia, hogy működni fognak. Érdemes inkább megelőzni a hasonló eseteket a fájlok biztonsági mentésével…

Az ’ABOUT FILES!’ követelését azonban mindenképp hagyja figyelmen kívül, mert egyáltalán nem biztos, hogy a hackerek elküldik a szükséges visszafejtési kódot. Persze a letiltott fájlak egytől egyik fontosak lehetnek, hiszen pont ez a célja az ’ABOUT FILES!’ ransomware-nek, de könnyen lehet, hogy haszontalan karakterláncok vásárolna. Az ’ABOUT FILES!’ vírus jellemzően 3 bitcoint követel, ami körülbelül 700 dollárnak felel meg. A váltságdíjat 72 órán belül ki kell fizetni. Ha az ön számítógépét is megfertőzte ez a vírus, futtasson teljes rendszervizsgálatot a FortectIntego”] legújabb változatával. Ha Mac OS X rendszerét fertőzte meg, a Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott program, amely egyébként Mac OS X-szel és Windows-szal egyaránt kompatibilis.

Hogyan juthat az ’ABOUT FILES!’ a rendszerbe?

Ismeretes, hogy a Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault és Cryptowall ransomware-ekhez hasonlóan ez a vírus is trójaiak segítségével terjed. Ezek jellemzően spam e-mailek kártékony csatolmányai, amelyeknek kifejezetten az a célja, hogy a mit sem sejtő felhasználók szándékosan a számítógépre töltsék őket. Ha biztonságban szeretné tudni adatait, kerüljön el minden ismeretlen feladót és e-mail üzenetet. Az is előfordul, hogy az ’ABOUT FILES!’ terjedését olyan trójai letöltők segítik, mint az Ajuxery vagy a Shanabim, ezért fontos, hogy naprakész antispyware programot használjon. Ellenkező esetben könnyedén előfordulhat, hogy legfontosabb fájljait letiltották, és az egyetlen mód a visszaszerzésre a bitcoinvásárlás és a váltságdíj kifizetése. Fontolja meg a megbízható biztonsági mentési szolgáltatásokat, hogy elkerülhesse a hasonló eseteket. Ha úgy sejti, hogy az ’ABOUT FILES!’ ransomware az ön rendszerébe is bejutott, kövesse az alábbi útmutatót.

Hogyan távolítható el az ’ABOUT FILES!’ vírus?

Ha éppen egy óriási értesítést lát, amely arról tájékoztatja, hogy fájljai titkosításra kerültek, és a visszaállításért váltságdíjat kell fizetnie, mielőbb vizsgálja át a rendszert egy naprakész antispyware programmal és távolítsa el a detektált fájlokat. Ehhez mi a következő programokat ajánljuk: SpyHunter 5, SpyHunter 5Combo Cleaner”], Malwarebytes”]. A Mac OS X felhasználóknak ezt a szoftvert érdemes használniuk: Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ha vissza szeretné kapni a hozzáférést fájljaihoz, keresse elő a biztonsági mentéseket, vagy ha nem készített ilyesmit, próbálkozzon a következő programokkal: R-Studioés Photorec. Nemrégiben a Kaspersky Lab is előállt egy visszafejtő alkalmazással, így kipróbálhatja a Kaspesky Ransomware Decryptorlegújabb változatát is. Kérjük, hogy NE fizesse ki a követelést, mert nem biztos, hogy megkapja a fájlok visszaállításához szükséges kódot.

Inkább azt tanácsoljuk, hogy kezdjen foglalkozni az ’ABOUT FILES!’ vírushoz hasonló esetek elkerülésével. Ehhez használhatja a fent említett programokat, de ne feledkezzen meg a biztonsági mentések immunitásáról. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. A biztonsági mentésekről többet is megtudhat a következő bejegyzésben: Miért van szükség biztonsági mentésre, és milyen lehetőségek vannak?

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken