Advanced Identity Protector törlés - (frissítve: 2018. ápr)

Eltávolítási Útmutató - Advanced Identity Protector

Mi az, hogy Advanced Identity Protector?

Az Advanced Identity Protector nevű „rendszervizsgáló” megpróbálja elhitetni, hogy a rendszer fertőzött

Az Advanced Identity Protector program

A Systweak Software által fejlesztett Advanced Identity Protector nevű programot a felhasználók személyazonosságának megvédésére képes eszközként hirdetik. A jól hangzó ígéret ellenére potenciálisan kéretlen programként működik, amely bizonyos tekintetben a megfélemléítésre játszó kártevőkre is hasonlít.

Az AdvancedIdentityProtector a következőket ígéri, mind hasznosnak tűnhet azoknak, akik komolyan veszik az online adatvédelmet:

 • böngészők, fájlok, e-mailek és regisztrációs bejegyzések vizsgálata;
 • adattitkosítás és -megsemmisítés;
 • hátrahagyott személyes adatok eltávolítása;
 • személyazonosság-lopással szembeni védelem.

Az Advance Identity Protector letölthető saját weboldaláról. Létezik ingyenes és fizetős változata is. Kiderült azonban, hogy a fejlesztők meglehetősen agresszív módszerekkel próbálják hirdetni az Advanced Identity Protector licencét. Telepítés követően a program bosszantó felugró ablakokat és hirdetéseket jelenít meg, amelyek a szoftver fizetős változatát reklámozzák.

Az Advanced Identity Protection ingyenes változatáról már az első rendszervizsgálat után kiderül, hogy csak a vizsgálatra képes. A vizsgálati eredményeket pedig eltúlozhatja, több tucat hátrahagyott személyes adatról számolhat be. Az ingyenes program azonban egyetlen problémát sem tud megoldani. Ehhez meg kell vásárolni a licencelt változatot.

Gyanús szándékú programról van szó. Ügyfélszolgálatot is biztosít, amely elméletileg segíthet a különböző problémák megoldásában, de a dolgozók minden esetben csak a teljes programot próbálják meg eladni. Nem érdemes az ügyfélszolgálathoz fordulnia.

A biztonsági szakértők azt is kiemelték, hogy scareware-ként működve próbálhatja növelni az eladásokat. Mi tehát azt javasoljuk, hogy egy valódi, megbízható biztonsági szoftverrel vizsgálja át a rendszert, telepítse az elérhető frissítéseket, és távolítsa el a kétes programokat, ha meg szeretné védeni személyes adatait és számítógépét.

A licenc megvásárlása helyett tehát az Advanced Identity Protector eltávolítására kell fókuszálnia. Ezt megteheti a Vezérlőpulton keresztül. Ezt követően ellenőrizze, hogy hátramaradtak-e további összetevők. A legtöbb potenciálisan kéretlen program további programokat telepíthet.

Azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a kiváló FortectIntego segítségével, ha nem biztos benne, hogy az Advanced Identity Protector hogyan került a rendszerbe. Lehetséges, hogy szoftvercsomag részeként érkezett. Ez azt jelenti, hogy más kétes programok segíthették bejutni. Ebben az esetben jobb, ha az Advanced Identity Protector automatikus eltávolítását választja, hogy minden egyéb észrevétlenül bejutott kéretlen programtól is megszabadulhasson.

Az Advanced Identity Protector vizsgálataAz Advanced Identity Protector hamis vizsgálati eredményeket jeleníthet meg, hogy rávegye a felhasználókat a licenc megvásárlására.

Nem a közvetlen letöltések jelentik a fő terjedési módot

A program elérhető saját weboldalán, az advancedidentityprotector.com címen. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a legtöbb esetben nem közvetlen letöltések útján kerül a rendszerbe. A fejlesztők a bundling nevű módszer segítségével juttatják be a programot, ezzel próbálnak meg minél többeket rávenni a licenc megvásárlására.

A bundling során freeware és shareware programok telepítőihez csatolják szoftverüket. Fontos tehát, hogy körültekintően telepítsen internetről származóingyenes programokat, hogy elkerülhesse a kéretlen mellékleteket. A gyors/quick (vagy szokásos/standard stb.) telepítési módok általában nem jelenítik meg, hogy mellékletként tartozik hozzájuk például az Advanced Identity Protector vírus.

Mindig megbízható forrásokból szerezze be a programokat, és a haladó/advanced (vagy egyéni/custom stb.) telepítési módot válassza. Így meg fognak jelenni a telepítőben azok az előre bejelölt opciók, amelyek a harmadik felektől származó programok telepítését szabályozzák.

A No Virus szakértői kiemelték, hogy a freeware-ek megfelelő telepítése kevesebb időt igényel, mint a potenciálisan kéretlen programok eltávolítása. Jusson ez eszébe, mikor új programot telepít. Ha azonban már késő, olvassa el víruseltávolítási útmutatónkat.

Az Advanced Identity Protector eltávolítása

Az Advanced Identity Protector kézi eltávolításához az alábbi lépések szükségesek:

 1. Kattintson a Start gombra, majd nyissa meg a Programok telepítése és törlése (vagy Program eltávolítása) menüpontot.
 2. Keresse meg a programok a telepített programok listájában. Kattintson rá, majd válassza az Eltávolítás gombot.

Előfordulhat, hogy a program olyan regisztrációs bejegyzéseket is létrehozott, amelyeket külön kell törölni. A Windows regisztrációs adatbázisának módosítása azonban veszélyes lehet, ezért jobb, ha az Advanced Identity Protector automatikus eltávolítását választja, hogy egy antimalware végezhesse el ön helyett a szükséges lépéseket.

Az Advanced Identity Protector alapvetően a Windows rendszert célozza meg, de ha Mac számítógépén bukkant fel, kövesse a lentebb látható lépéseket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Advanced Identity Protector

Advanced Identity Protector eltávolítása Windows rendszerekből

Az alábbi lépésekkel az Advanced Identity Protector minden elemét eltávolíthatja. Keressen más gyanús programokat is, ha a szoftvert nem szándékosan telepítette. Nézze át a böngészőket is, ellenőrizze, hogy nem települtek-e kétes bővítmények.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Advanced Identity Protector szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Advanced Identity Protector bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Advanced Identity Protector eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ez a program általában Mac OS X-en nem bukkan fel. Ha ön mégis az Advanced Identity Protector látja a képernyőn, az alábbi lépéseket kövesse:

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Advanced Identity Protector) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Advanced Identity Protector eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Advanced Identity Protector továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Advanced Identity Protector eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Advanced Identity Protector elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Advanced Identity Protector eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Advanced Identity Protector eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Advanced Identity Protector bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Advanced Identity Protector eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Advanced Identity Protector eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Advanced Identity Protector vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Advanced Identity Protector) eltávolításának befejezéshez Advanced Identity Protector gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Advanced Identity Protector) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken