Alpha Crypt vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Alpha Crypt vírus

Mi az, hogy Alpha Crypt vírus?

Mi az az Alpha Crypt?

Az Alpha Crypt egy veszélyes vírus, amely a ransomware-ek (zsarolóvírusok) közé tartozik. Hogy ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy a szoftvert arra fejlesztették ki, hogy a rendszerbe bejutva titkosítsa a tárolt fájlokat, majd váltságdíjat követeljen a titkosítást megszüntető kulcsért cserébe. A legfontosabb, hogy az Alpha Crypt minden egyes fontos fájlt képes titkosítani, akár a számítógép belső tárhelyén vannak, akár valamilyen csatlakoztatott külső tárolón – például pendrive-on, külső merevlemezen stb. Könnyedén elveszítheti tehát számítógépén vagy biztonsági mentési helyként funkciónáló külső hardverein tárolt fotóit, zenéit, fontos dokumentumait. A titkosított fájlok visszaállításához fizetni kell a hackereknek, ráadásul a követelt összeg mostanában növekedni látszik. Bejegyzésünk megírásának idején 1,5 BTC-ről, azaz körülbelül 115.000 forintról van szó. Nem számít, hogy ez tűnhet a fájlok megmentésének egyetlen módjának, nem szabad fizetnie, mert nincs garancia arra, hogy visszakapja a fájlokat. Sőt, egy másik fontos részlet, hogy ha fizet, támogatja az Alpha Cryptet és más ransomware-eket is fejlesztő hackereket. Ez pedig további hasonló vírusok megjelenéséhez vezethet. Ha a fenyegetés már a rendszerebe jutott és titkosította a fájlokat, a következő programokkal megpróbálhatja visszafordítani a titkosítást: R-Studio, Photorec és Kaspesky Ransomware Decryptor. Az Alpha Crypt vírushoz tartozó fertőző fájlokat a FortectIntego vagy a Webroot SecureAnywhere AntiVirus programmal távolíthatja el.

Hogyan juthat a rendszerbe az Alpha Crypt?

Ahogyan a TeslaCrypt ransomware, az Alpha Crypt ransomware is főként spam e-mailek és becsapós böngészős értesítések formájában terjed. Fontos, hogy az értesítések veszélyes és ártalmatlan oldalakon egyaránt megjelenhetnek, köszönhetően a hackerek fejlett technikáinak, amelyek segítségével kártékony kódot illeszthetnek bármilyen weboldal tartalmába. Az értesítések mellett ez a ransomware félrevezető e-mailek megnyitásával is a rendszerbe juthat és titkosításba kezdhet. Ezek a levelek jellemzően vásárlásokról, adózásról, elmaradt befizetésekről szóló becsapós üzeneteket küldenek. A legújabb változatok már letiltott felhasználói fiókokról is írnak, kérve a belépési adatok bemutatását. Kerülje az ilyen e-maileket, azonnal törölje őket postafiókjából. Az üzenetekben mindig hivatkozásként vagy csatolmányként szerepel a vírus, tehát soha nem szabad megnyitnia ilyen tartalmakat, ha gyanús levelet kap. Amint az Alpha Crypt a rendszerbe jut, hozzálát az említett titkosításhoz. Nehéz nem észrevenni, mert értesítést jelenít meg, amely a váltságdíjat követeli.

Hogyan távolítható el az Alpha Crypt vírus?

Ha felfedezte számítógépen az Alpha Cryptet, a legfontosabb, hogy minél előbb távolítsa el magát a vírust. Ha el szeretné távolítani, a lentebb látható módszerek valamelyikét érdemes alkalmaznia.

Rendkívül fontos időt szánni az ilyen fertőzések megelőzésére. Ehhez használhatja a fent említett programokat, de ne feledkezzen meg a biztonsági mentések immunitásáról. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. A biztonsági mentésekről többet is megtudhat a következő bejegyzésben: Miért van szükség biztonsági mentésre, és milyen lehetőségek vannak?

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Alpha Crypt vírus

Alpha Crypt eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Alpha Crypt törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Alpha Crypt) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Alpha Crypt eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Alpha Crypt elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Alpha Crypt, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken