Android Police vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Android Police vírus

Mi az, hogy Android Police vírus?

Mi az az Android Police vírus?

Az Android Police vírus (vagy Android vírus egy rosszindulatú szoftver, amely 2014 május környékén bukkant fel az interneten. Információink szerint a vírust nemrég frissítették, és jelenleg is aktívan terjesztik. Sokan az FBI vírushoz hasonló zsarolóvírusnak (ransomware) tekintik, de fontos különbség az Android Police vírus és a ransomware-ek között, hogy az Android Police csak Android operációs rendszert futtató készülékeket képes megfertőzni. Emellett a biztonsági szakértők kevésbé veszélyes vírusnak tartják.

Az Android Police vírus a Koler.A BKA trójaihoz kötődik, amelyet általában kétes weboldalakról, fájlmegosztókról, vagy felnőtt tartalmú weboldalak becsapós, médialejátszó-frissítésnek tűnő hirdetéseiről, esetleg fertőző linkekről elindított alkalmazás juttat a rendszerbe. Aktiválás után a trójai azonnal lezárja a rendszert, majd megtévesztő értesítést jelenít meg, azt állítva, hogy mindez azért történik, mert a felhasználó az interneten keresztül törvényszegést követett el. Az Android Police vírus értesítésének egy példája:

ATTENTION!
Your phone has been blocked up for safety reasons listed below.
All the actions performed on this phone are fixed.
All your files are encrypted.
CONDUCTED AUDIO AND VIDEO.

Az üzenet a rendszer helyzete alapján módosul, amelyet a készülék GPS- és WiFi-funkciója segít meghatározni. Ennél fogva az üzenet más nyelven is megjelenhet. Az üzeneteket látszólag valamilyen nemzeti biztonsági szolgálat, vagy a GVU (Gesellschaft zur Verfolgung von Urheberrechtsverletzungen) jeleníti meg, azaz egy szerzői jogi ügyekkel foglalkozó szervezet. Az áldozatokat illegális fájlletöltéssel vádolja, és azt próbálja elhitetni velük, hogy (amerikai tartózkodási hely esetén) 300 dolláros büntetést kell fizetniük, különben a biztonsági szolgálat illegális tevékenységek miatt büntetőeljárást indít. Fontos észben tartania, hogy átverésről van szó, a vírusnak semmi köze a hatóságokhoz. A váltságdíj kifizetésével nemcsak kidobná pénzét az ablakon, hanem bankkártyája adatait is a bűnözők kezébe adná, amely persze további komoly, nyilvánvaló problémákhoz vezethet.

Hogyan juthat a rendszerbe az Android Police vírus?

Az Android Police vírushoz hasonló fertőzések számos módon terjedhetnek. Általában illegális és pornográf weboldalakon keresztül juthatnak a rendszerbe. Az ilyen weboldalak rengeteg megtévesztő tartalmat jeleníthetnek meg, például szoftverfrissítésnek álcázott vírusokat és fertőzött linkeket, amelyek mind olyan trójai vírust aktiválhatnak a rendszerben, amely az Android Police vírust is letöltheti. Adataink szerint ez a malware fertőzött alkalmazásokkal is terjed. Arra persze nincs nagy esély, hogy a Google Play Áruházból jusson be fertőző alkalmazás, de ha más forrásokból telepít valamit, például kétes fájlmegosztókról, akkor előfordulhat, hogy komoly kárt tesz a rendszerben. Ha tehát biztonságban szeretné tudni készülékét, kerülje el a kétes weboldalakat, NE kattintson kétes linkekre, hirdetésekre és értesítésekre, továbbá kizárólag megbízható forrásokból telepítsen alkalmazásokat. Érdemes emellett egy hatékony antispyware programot is telepítenie – és naprakészen tartania.

Hogyan távolítható el az Android Police vírus?

Ha úgy sejti, hogy az Android Police vírus már bejutott androidos készülékébe, azt tanácsoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a BullGuard Mobile Security nevű alkalmazással, amely képes detektálni a kártékony fájlokat, a malware-eket és a víruskomponenseket. Előfordulhat, hogy a fertőzések blokkolják a biztonsági szoftverek elindítását. Ebben az esetben indítsa a készüléket csökkentett módban, és úgy futtassa a BullGuard Mobile Security-t:

  1. Tartsa nyomva a kikapcsolás gombot amíg meg nem jelenik a kikapcsolásmenü. Koppintson a Leállítás gombra.
  2. Mikor megjelenik a csökkentett módú indítást felajánló lehetőség, koppintson az OK gombra.

Ha ez nem működik, kapcsolja ki a készüléket, majd kapcsolja vissza. Amint a készülék bekapcsol, tartsa lenyomva a Menü, Hangerő le vagy Hangerő fel gombokat, esetleg a Hangerő le és Hangerő fel gombokat egyszerre, így Csökkentett módban indíthatja a rendszert.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken