Az Enigma Software félreinformálás vádjával pereli a Bleeping Computert

Modern időket élünk, szóval nem meglepő, hogy sokan tudnak a spyware programokról. Az is köztudott, hogy milyen szoftverek szükségesek az ilyen típusú programok elkerüléséhez. Egy megbízható antispyware-t találni azonban komoly feladat lehet, hiszen több tucat alternatíva közül választhatunk. A választást az is megnehezíti, hogy a fejlesztők sok esetben agresszív marketinges technikákkal próbálják a felhasználókra erőltetni szoftvereiket. Ha ön is antispyware-t keres és rábukkant a Malwarebytes-ra, elképzelhető, hogy a BleepingComputer és a weboldalán közölt hamis információk áldozatául esett. Ha érdekli, hogy milyen messzire képes elmenni a Malwarebytes egyik partnere hogy növelje jutalékát, olvasson tovább.

BleepingComputer is sued by Enigma Software for false claims

A BleepingComputer (vagy BC) 2004-ben indult technikai támogatást nyújtó weboldalként. Azóta számos antispyware programot kínál, többek között a Malwarebytes-t, az Emsisoftot, a SuperAntiSypware-t és a Hitman Pro-t. Habár a legtöbb látogató elhiszi, hogy a weboldalt önkéntesek készítik teljesen ingyen, a valóságban más a helyzet. A weboldal minden letöltés után jutalékot termel a tulajdonosoknak.

Mikor az Enigma Software bemutatta a SpyHuntert, a BC emberei kissé aggódni kezdtek. A program ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a Malwarebytes antimalware, ezért mikor felfedezték, hogy a SpyHunter népszerűsége növekszik, különböző módszerekkel megpróbálták elhitetni az internetezőkkel, hogy ez valójában egy kártékony program. A jutalék szinten tartásának érdekében a következőket tették:

  • letiltották a SpyHunterről pozitív hangvételű értékeléseket író felhasználókat a BleepingComputerről;
  • összehasonlítást” terjesztettek a SpyHunterről, a Malwarebytes-ról és a libotról anéélkül, hogy tényleg tesztelték volna a programokat, melyben a SpyHuntert kártékony programnak nevezték;
  • félrevezető hozzászólásokat írtak biztonsági fórumokra a SpyHunter „veszélyeiről”. A hozzászólások mindenhol felbukkannak, beleértve a Yahoo Answers-t, a Quora-t, a Redditet és a Facebookot is.

Úgy tűnik, a pohár végül betelt, mert az Enigma software illegális tevékenységek miatt beperelte a Bleeping Computert. A Bleeping pedig itt bejelentette, hogy meg fogja védeni a „szólásszabadságot”. A legviccesebb az egészben az, hogy a védelem finanszírozásához segítséget kérnek a felhasználóktól. Mielőtt ön is pénzt küldene, várja meg, hogy a bíróság megossza, hogy pontosan mennyit is keres Grinler és a többi tag a weboldallal. Az eljárás talán majd arra is fényt derít, hogy milyen kapcsolatban áll Marcin Kleczynski (Malwarebytes) és a BC, és hogy vajon tisztában van-e azzal, hogy a BleepingComputer miket állít a SpyHunterről.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken