BeethoveN vírus eltávolítása (egyszerű eltávolítási útmutató) - ingyenes útmutató

Eltávolítási Útmutató - BeethoveN vírus

Mi az, hogy BeethoveN ransomware vírus?

A BeethovenN ransomware „szimfóniát” játszik a fájlokkal

A BeethovenN vírus egy olyan fertőzés, amely a rendszerbe jutva .beethoveN kiterjesztést ad a fájlokhoz, majd titkosítja azokat. Habár a neve bizonyos tekintetben kellemes gondolatokat ébreszthet, a vírus áldozatai valószínűleg egészen máshogy vélekednek. Nem meglepetés, hiszen számítógépes vírusról van szó, amely káoszt teremt a rendszerben. Kiderült, hogy a malware a HiddenTear vírus egyik változata. Egyelőre láthatóan fejlesztés alatt áll. A vírus által hátrahagyott üzenet azt is sejteti, hogy a fejlesztő meglehetősen élvezte a vírus elkészítését, a mondatok pont helyett hangjeggyel végződnek. A regisztrációs bejegyzésben is érdekes elemeket hoz létre, például: HKCU\Environment\SAVETHETREES. Úgy tűnik, a támadó nemcsak Beethoven rajongója, hanem a természetvédelem mellett is kiáll. Ha nem professzionális szemszögből, az olvasó minden bizonnyal a BeethovenN eltávolítása után érdeklődik igazán. Képernyőkép a BeethoveN vírusról

További vizsgálódás Chopinra utaló nyomokhoz is vezet. A vírus a FILEUST.txt nevű fájlt helyezi az Asztalra és egyes mappákba is. Ugyanazokat az információkat tartalmazza, amelyeket a szoftver is megjelenít külön ablakban. Udvariasan üdvözli az áldozatot, majd tájékoztatja, hogy adatait AES-256 és RSA-2048 algoritmussal titkosították. Tájékoztatja továbbá, hogy a visszafejtés lehetetlen a privát kulcs beszerzése nélkül. Érdekes, hogy megemlíti, hogy biztonsági másolatokból még megmenthetők a fájlok. Az áldozatoknak a megadott weboldalra kell látogatniuk, és továbbítaniuk kell a váltságdíjat. Ezt követően az áldozatok a szoftver egy újabb lapját nyithatják meg, ahol a vírus készítője gúnyosan gratulál a fájlok visszaállításához. Az üzenetben szerepel az is, hogy az áldozatnak sietne kell, mert a visszafejtő kulcsot csak 168 órán át tárolják. Lehetőség van a rendszer újravizsgálatára is, amennyiben az első körben nem minden fájlt sikerült visszafejteni. A BeethoveN malware egy másik weboldalt is említ: https://soltec6d5qinsppi.hiddenservice.net/. Egyik megadott oldal sem működik, a váltságdíjat tehát nem lehet kifizetni. Jobb, ha mielőbb hozzákezd a BeethovenN vírus eltávolításához. Illusztráció a BeethoveN vírusrólA BeethoveN készítője nem adja meg a váltságdíj konkrét összegét a szoftver felületén.

A malware terjedési módja

A vírus semmilyen különleges terjedési trükkel nem büszkélkedhet. Fertőzött domainekről leselkedik az áldozatokra, ilyenek lehetnek például torrentoldalak is. Nem lehet kizárni a fertőző e-maileket sem. A BeethoveN.Infected.Final.NoObfustication.exe fájlt akár frissítésnek is álcázhatják. Ha el szeretné kerülni a BeethoveN ransomware-t, ne nyisson meg spam e-maileket. Az ilyen üzenetek a csatolt fájlok megnyitására próbálják rávenni. Legyen óvatos, és ne felejtse el frissíteni a biztonsági programokat és a rendszert is. A kiváló ReimageIntego és Malwarebytes a fertőzés eltávolításában és a kapcsolódó regisztrációs bejegyzéske eltávolításában is segíthet.

A BeethoveN eltávolításának lépései

Habár a támadó minden bizonnyal viccként gondol vírusára, mégis jelentős programozási tudás áll mögötte. Komoly kárt okozhat a fájlokban és a rendszerben. Mielőtt az adatmentés lehetőségeire térnénk, el kell távolítania a BeethoveN vírust. Ehhez használjon malware-eltávolító szoftvert. Ha gondjai akadtak a BeethoveN eltávolítása során, tekintse át az alábbi útmutatót.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - BeethoveN vírus

BeethoveN eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha nem tudja elindítani a választott antispyware programot, használja a csökkentett módot. Így elérheti a rendszer legfontosabb funkcióit, és el fogja tudni távolítani a BeethoveN vírust.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: BeethoveN törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (BeethoveN) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

BeethoveN eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden BeethoveN elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott BeethoveN eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott BeethoveN által titkosított fájlok visszaállítását:

Mennyire hatékony a Data Recovery Pro?

A szoftverrel sikerülhet a fájlok visszaállítása. Emellett váratlan rendszerhiba után is segítséget nyújthat a fájlok megmentésében.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott BeethoveN zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Windows Korábbi változatok funkció

Ha a fertőzés előtt engedélyezve volt a Rendszer-visszaállítás, egyenként megpróbálkozhat a fájlok visszaállításával.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

ShadowExplorer módszer

Ez a szoftver a rendszer árnyékmásolatai alapján állíthat vissza fájlokat. A .beethoveN fájlkiterjesztésekkel is lehet némi esélye.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt BeethoveN, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken