Bitcoin vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Bitcoin vírus

Mi az, hogy Bitcoin vírus?

Mi az a Bitcoin vírus?

Bitcoin virus

A Bitcoin vírus (másnéven BitcoinMiner vagy Bitcoin Mining vírus) egy kártékony trójai program. Célja az észrevétlen behatolást követően az, hogy komplex műveletek segítségével Bitcoint generáljon a készítőknek. Azoknak, akik még nem hallottak a Bitcoinról, azt érdemes tudniuk, hogy ez egy virtuális fizetőeszköz.

Már körülbelül 11 millió Bitcoin van forgalomban, a piaci értéke körülbelül 1.4 milliárd dollár, és a megbízható elfogadóhelyek száma egyre csak növekszik. Mivel a Bitcoint nem egy központi pénzkibocsátó szervezet terjeszti, hanem számítógépek processzora “bányássza” bonyolult számításokkal, számos vírus próbál mások számítógépével bányászni.

A Bitcoin vírust nehéz észrevenni. Szakértők megfigyelései szerint csak akkor dolgozik, amikor a felhasználó nincs a gépnél. Működés közben a CPU terhelése az egekig ugrik, ezt megfigyelve lefülelhető a fertőzés.

Bitcoin virus

Hogyan juthatn a számítógépemre a Bitcoin miner vírus?

Biztonsági szakértők szerint a Bitcoin vírus többnyire a Skype hálózatán terjed, de más közösségi szolgáltatásokon is megfigyelték. Spam üzenet formájában jelenik meg, általában olyan szöveggel mint például “this my favourite picture of you”. Az üzenet után pedig megjelenik a vírusos fájl is.

Az üzenet persze megpróbálja rávenni a felhasználókat, hogy töltsék le a fájlt. Ha el szeretné kerülni a Bitcoin vírust, ne kattintson rá a gyanús linkekre. A vírus letöltése után nemcsak a kártékony program kerül a számítógépre, hanem engedélyezi a számítógép csatlakozását a vírust irányító szerverhez.

A rendszer így gyakorlatilag Bitcoin generátorrá változik. A vírus “extrái” képesek lehetnek a banki adatok eltulajdonítására, a leütött billentyűk megfigyelésére, vagy további kártevők letöltésére. A Bitcoin vírust tehát mielőbb el kell távolítani.

Hogyan távolíthatom el a Bitcoin vírust?

Ha úgy sejti, számítógépét megfertőzte a Bitcoin vírus, mielőbb futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antispyware programmal. Ilyen például a FortectIntego és a SpyHunter 5Combo Cleaner. Azonnal vizsgálja át számítógépét, ha arra lett figyelmes, hogy számítógépe lelassult, vagy a ventilátorok akkor is hangosan működnek, mikor senki sem használja a gépet.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Bitcoin vírus

Bitcoin eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Bitcoin törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Bitcoin) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Bitcoin eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Bitcoin elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Bitcoin, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken