Biztonsági szakértők a Delta Homes vírus ismételt felbukkanására figyelmeztetnek!

Security experts warn about reappearance of Delta Homes virus!A Delta-homes.com (egy keresőmotor, amely hirdetések segítségével próbált bevételhez jutni) nemrégiben újra munkához látott. A legfrissebb hírek szerint máris több ezer készüléket fertőzött meg Oroszországban, Törökországban, Dániában, Lengyelországban és az USA-ban. Sajnos azt még mindig nem tudni, hogy ki felelős a járványért, de a program állítólag Oroszországból származik, és a hackerek, akik készítették arra használják, hogy böngészőbeállításokat módosítsanak és megadott weboldalakra irányítsák át a felhasználókat. Annak érdekében, hogy elkerülhesse a Delta Homes vírust és a vele járó problémákat, kérjük, ellenőrizze, hogy van-e számítógépére anti-spyware program telepítve és hogy az naprakész-e.

A böngészőeltérítő típusú programot először 2013 közepén fedezték fel. A jelenlegi verzióhoz hasonlóan az akkori változat is különböző freeware programok segítségével terjesztették (Babylon Toolbar, Softonic, Any.Do, BeeLine Reader, stb). 2014 elején újra felbukkant, miután bizonyos hackerek javítottak a rootkit képességein, így nagyobb eséllyel rejtőzhetett el és akadályozhatta meg az eltávolítást.

Telepítés után a Delta-homes.com megpróbálja módosítani a rendszer beállításait és átállítja az alapértelmezett kezdőlapot és keresőmotort. Hatására a felhasználó elfeledkezhet a Google-ről, a Bingről, a Yahoo-ról és a többi keresőről. Ezen felül a felhasználó folyamatosan módosított keresési találatokat és különböző hirdetéseket kap, amelyek általában telis-tele vannak linkekkel. Ha valamelyik hirdetés rávesz valakit a kattintásra, valamilyen affiliate weboldalra juttatja. A hackerek minden kattintással újabb weboldalra juttatják a felhasználókat és növelik az oldalak értékelését/eladásait.

Úgy tűnik, hogy a fertőzött PC használók 40%-a Oroszországban él. Ez elég vicces, hiszen a vírus pont ott készült.

Amennyiben úgy gondolja, hogy ez a böngészőeltérítő sikeresen megfertőzte számítógépét, ne hagyja figyelmen kívül a dolgot, hiszen könnyedén olyan weboldalra juttathatja, amely komolyabb fertőzéseket rejt. Az eltávolításhoz vizsgálja át rendszerét egy anti-spyware programmal, majd állítsa alaphelyzetbe böngészőit. Az alábbi linkről megtudhatja, hogy milyen programok készültek fel a Delta-Homes.com eltávolítására, valamint azt is, hogy hogyan állíthatja helyre a böngészőket:

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken
Szoftverek
Összehasonlítás