BTC vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - 2017. ápr frissítése

Eltávolítási Útmutató - BTC vírus

Mi az, hogy BTC ransomware vírus?

Mennyire veszélyes a BTC ransomware?

A BTC ransomware vírus 2016 végén bukkant fel. BTCLocker ransomware néven is ismert, és ugyanabba a víruscsaládba tartozik, mint a régi Radamant ransomware. Sajnos ez a fájltitkosító vírus továbbra is aktívan terjed az interneten. A vírus neve feltehetően a Bitcoin rövidítése, amely egy virtuális fizetőeszköz, a vírus ebben kéri a váltságdíj kifizetését. Ha a rendszerbe jut, azonnal hozzákezd a fájlok titkosításához, majd minden egyes olvashatatlanná tett fájl végére .BTC kiterjesztést illeszt. A titkosítás végén egy BTC_DECRYPT_FILES.txt vagy IDR__BTC_DECRYPT_FILES.txt nevű fájlt hoz létre, amelyben a támadók röviden leírják, hogy az áldozat mielőbb vegye fel velük a kapcsolatot. Ez az XTBL vírusokra emlékeztet, amely szintén e-mailes kapcsolatfelvételt kér. A BTCLocker vírus fejlesztői három e-mail címet is adnak: communication: [email protected], [email protected] és [email protected]. Fontos, hogy ne küldjön e-mailt a támadóknak! Számos zsaroló, terrorizáló trükkel próbálják rávenni az áldozatokat a fizetésre. Azt azonban sajnos semmi sem garantálja, hogy tényleg el fogják küldeni a fájlok visszafejtéséhez szükséges programot, illetve hogy ez a program tényleg működőképes. A fizetés helyett inkább a BTC ransomware eltávolításával törődjön. Ezt követően korábbi biztonsági másolatokból vagy a bejegyzésünk végén található további adatmentési módszerekkel vissza fogja tudni állítani a fájlokat.

A BTC vírus fejlesztői 0,5–1,5 bitcoint követelnek a visszafejtő szoftverért. Mindent megtesznek, hogy rávegyék az áldozatokat a kapcsolatfelvételre. Azt állíthatják például, hogy az ő visszafejtő kulcsuk az egyetlen lehetőség a fájlok megmentésére. Emellett azt ígérik, hogy fizetés után azonnal elküldik a kulcsot. Ez persze elég valószínűtlen, hiszen hackerekről van szó. Tovább ront a helyzeten, hogy a BTCLocker fejlesztői még több pénzt kérhetnek, ha az áldozat minden adatot vissza szeretne kapni, nem csak néhány fájlt. Néhány ransomware törölheti a titkosított fájlokat, ezért nagyon fontos, hogy mielőbb eltávolítsa a BTCLockert – illetve bármilyen más ransomware vírust. Ez nem fogja visszaállítani az adatokat, de így megvédheti a számítógépet a további problémáktól és fertőzésektől. Azt javasoljuk tehát, hogy mielőbb lásson hozzá a BTC vírus eltávolításához egy megbízható malware-eltávolító segítségével. Mi a kiváló FortectIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner szoftvereket ajánljuk.

BTC ransomware egy fertőzött gépenA BTC ransomware üzenete arra kéri az áldozatot, hogy vegye fel a kapcsolatot a támadókkal e-mailben: [email protected], [email protected], [email protected]

A malware terjedése

A BTCLocker vírus nem használ teljesen újszerű, egyedi terjedési módszert. Többnyire kártékony e-mailek terjesztik. Ez azt jelenti, hogy nagyon óvatosnak kell lennie az e-mailekkel, különösen az ismeretlen feladóktól származó levelekkel. Ne bízzon meg azonnal a számlákat vagy hasonló dokumentumokat tartalmazó levelekben sem, figyeljen oda a csatolmányokra. Fontos, hogy a hackerek sok mindent bevetnek, hogy minél hihetőbb levelet küldhessenek, gyakran adják ki magukat jól ismert vállalatnak. Eredetinek tűnő logókat és aláírásokat is elhelyezhetnek a levelekben, valamint hosszú történeteket is kitalálhatnak arról, hogy miért is kellene a címzettnek megnyitnia a csatolt fájlt. Ha a címzett bedől az üzenetnek és megnyitja a csatolmányt, a ransomware azonnal a rendszerbe jut és hozzálát a fájlok titkosításához.Összegezve tehát gondolja át, hogy mire készül kattintani, és ellenőrizze, hogy a beérkező levelek tényleg attól származnak-e, akitől látszólag érkeztek.

A BTC ransomware eltávolítása

A BTC vírust mielőbb el kell távolítania. Rendkívül veszélyes szoftver, amely lezárja a fájlokat, és pénzt követel értük, valamint akár további kártevőket is telepíthet. Minél előbb megszabadul tőle, annál jobb. A BTC vírus eltávolításához használjon antimalware szoftvert. Mi a következő programokat ajánljuk: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes. A programok mindegyike hatékonyan el tudja távolítani a vírust. Ha már használ megbízható antivírust, adatbázisának frissítése után valószínűleg azzal is el tudja távolítani a BTCLockert. Előfordulhat, hogy a vírus letiltja a programot, ebben az esetben indítsa a számítógépet Csökkentett mód hálózattal üzemmódban. A BTC vírus eltávolításának részletes lépéseit lentebb találja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - BTC vírus

BTC eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A BTC ransomware az eltávolító program letiltásával nehezítheti meg a rendszer megtisztítását. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, ezeket a lépéseket kövesse.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: BTC törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (BTC) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

BTC eltávolítása ezzel: System Restore

Ha a „Csökkentett mód hálózattal” üzemmód nem segített, próbálkozhat a Rendszer-visszaállítással:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden BTC elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott BTC eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

A legtöbb esetben a ransomware-ek örökre elpusztítják az adatokat. Ha nem készített biztonsági másolatokat, valószínűleg nem fogja tudni megmenteni a fájlokat. Elméletileg lehetséges lenne kitalálni a visszafejtéshez szükséges kódot, de hosszú és komplex karaktersorról van szó, ezért ehhez még a leggyorsabb számítógépeknek is évekre lenne szüksége. Néhány adatmentési módszerrel azért megpróbálkozhat, talán legalább néhány fájl esetében segíthetnek.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott BTC által titkosított fájlok visszaállítását:

Fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A Data Recovery Pro egy megbízható program, amely sérült, törölt vagy titkosított fájlok megmentésében segíthet. Használatának módja a következő.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott BTC zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A titkosított fájlok visszaállítása az Előző verziók funkció segítségével

Megpróbálhatja a Windows Előző verziók funkciójával egyenként visszaállítani a fontos fájlokat. Fontos, hogy ez a módszer csak akkor fog működni, ha a Rendszer-visszaállítás funkció már a BTCLocker vírus bejutása előtt aktív volt. Használatának módja a következő: 

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A BTCLocker által titkosított fájlok visszaállítása a Radamant decrypter segítségével

Hajszálnyi reményt a Radamant decrypter használatához is fűzhet. Sajnos nem biztos, hogy működni fog, mert egy másik ransomware vírushoz készült.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt BTC, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken