Central Security Treatment Organization vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Central Security Treatment Organization vírus

Mi az, hogy Central Security Treatment Organization ransomware vírus?

Aggodalomra ad okot a Central Security Treatment Organization figyelmeztetés?

Új ransomware-változat terjed, melynek a neve Central Security Treatment Organization ransomware vírus. A vírus a legtöbb titkosító ransomware-hez hasonlóan működik, de egy további trükköt is bevet az áldozatok megfélemlítéséhez: hivatalos szervezet szoftverének adja ki magát. Valójában semmi köze sincs semmilyen központi biztonságkezelési szervezethez, egyetlen célja, hogy titkosítsa az áldozatok adatait, hogy aztán váltságdíjat követelhessen értük – ez pedig illegális tevékenység. A ransomware az RSA-4096 algoritmus segítségével titkosítja a fájlokat, így azok teljesen hozzáférhetetlenné válnak. Csak a malware készítői ismerik azt a karakterkulcsot, amellyel az adatok visszafejthetők, de ők természetesen nem fogják ezt ingyen átadni. A Central Security Treatment Organization vírus fejlesztői 1,136 bitcoint követelnek, amely körülbelül 190.000 forintot jelent. A titkosításra vonatkozó információk a !Recovery_[véletlenszerű_karaktersor].html nevű fájlban találhatók. A Central Security Treatment Organization vírust gyorsan eltávolíthatja a FortectIntego telepítésével és rendszervizsgálatának lefuttatásával.

A ransomware trójai vírusként terjed. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők illegális módon, biztonságos fájlnak álcázva terjesztik. Telepítése és elindulása után hozzálát a rendszerben tárolt fájlok (beleértve a zenék, videók, fotók, dokumentumok, adatbázisok stb.) titkosításához. Titkosítás után a .cry kiterjesztést illeszti a fájlok végére. A titkosított fájlokat lehetetlen megnyitni, rendkívül fontos tehát, hogy megvédje számítógépét a ransomware-támadásoktól. A támadók meglepően kreatív trükköket vetnek be vírusaik terjesztéséhez, akár megbízható weboldalakba is beilleszthetnek kártékony kódsorokat. Az ilyen vírusok könnyedén a rendszerbe jutnak, ha a felhasználó nem alakított ki megfelelő malware-ekkel szembeni védelmet. Fontos, hogy nem tanácsos kifizetni a követelt váltságdíjat, mert

 1. egyáltalán nem biztos, hogy visszaadják a fájlokat.
 2. Talán igen, de az is előfordulhat, hogy ezzel újabb malware-ek jutnak a rendszerbe, amelyek további problémákat okoznak.

Ha tehát ön is az áldozatok közé tartozik, azt javasoljuk, hogy bankkártyája előkerítése helyett inkább a Central Security Treatment Organization eltávolítására fordítsa a figyelmét.

A malware terjedése

Ahogyan már röviden említettük is, a vírus trójaiként terjed, azaz megbízható fájlnak álcázza magát. A támadók jellemzően Word, JavaScrip vagy ZIP fájl formájában terjesztik. Némelyiknek már csak a megnyitása is elindítja a fertőzést, más fájlok esetén további lépésekre van szükség, az álcázott Word dokumentumokhoz például a makrók engedélyezésére. Előfordulhatnak olyan fájlok is, amelyeknek módosították a kiterjesztését, hogy ezzel vegyék rá a potenciális áldozatokat a megnyitásra. A legtöbben veszélyesebbnek tartják az exe fájlokat, ezért a fertőzések gyakran más kiterjesztéseket is a fájlnévbe illesztenek, például: kép.jpg.exe. A Windows alapértelmezésként nem jeleníti meg a kiterjesztéseket, így az áldozatok sok esetben csak kép.jpg-t látnak.

Fertőzések érkezhetnek emellett Java vagy Adobe frissítéseknek álcázott támadások segítségével is, ezért nagyon fontos, hogy a frissítéseket mindig megbízható forrásokból szerezze be. Nem számít, hogy milyen szoftvert készül telepíteni vagy frissíteni, jobb, ha a fájlokat a hivatalos weboldalról szerzi be. Ellenkező esetben malware-eket terjesztő álfrissítéseket találhat.

Hogyan távolítható el a Central Security Treatment Organization?

Fontos, hogy a Central Security Treatment Organization eltávolítása nem egyszerű feladat. Nem tanácsoljuk, hogy kézzel próbálkozzon, hacsak nem tapasztalt szakértő. A Central Security Treatment Organization vírus eltávolításához használjon inkább egy antimalware szoftvert – ezeket a szoftvereket kifejezetten arra készítették, hogy automatikusan eltávolítsák a kártékony fájlokat. A titkosított adatokat biztonsági mentésből állíthatja vissza. Ha nem rendelkezik ilyennel, csak várni tud: néha előfordul, hogy a malware-kutatók feltörik a ransomware-ek titkosítását. Némelyik azonban olyan komplikált, hogy kivárhatatlan idő alatt lehetne csak feltörni és visszafejtő programot készíteni, ezért nagyon fontos, hogy még a ransomware-támadás előtt felkészüljön a lehető legrosszabbra is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Central Security Treatment Organization vírus

Central Security Treatment Organization eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Central Security Treatment Organization törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Central Security Treatment Organization) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Central Security Treatment Organization eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Central Security Treatment Organization elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Central Security Treatment Organization eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Central Security Treatment Organization által titkosított fájlok visszaállítását:

A Data Recovery Pro telepítése

Ezzel a programmal megpróbálkozhat a fájlok visszafejtésével, talán meg tudja menteni a .cry fájlokat. Csak kövesse a lentebb látható lépéseket.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Central Security Treatment Organization zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Windows korábbi változatok módszer

A Windows korábbi változatok funkciójával is megpróbálkozhat, egyes fájlokat talán vissza tud állítani. Fontos, hogy ez a módszer csak akkor működik, ha a Windows Rendszer-visszaállítás funkciója be volt kapcsolva már a fertőzés előtt.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Central Security Treatment Organization, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken