Cerber vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2018. jún)

Eltávolítási Útmutató - Cerber vírus

Mi az, hogy Cerber vírus?

A Cerber vírus lezárja a fájlokat és pénzt követel

Cerber virus

A Cerber vírus egy kártékony szoftver, amely az AES titkosítási algorítmus segítségével lezárja az áldozat adatait. Ahogyan a többi ransomware azaz zsarolóvírus esetében is, a Cerber vírus is spam e-mailek kártékony mellékleteként terjed. A vírus nagyon érdekes tulajdonsága, hogy nem támad meg olyan számítógépeket, amelyek a következő országokban vannak: Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Fehéroroszország, Kirgizisztán, Kazahsztán, Moldova, Türkmenisztán, Tádzsikisztán, Oroszország, Üzbegisztán, Ukrajna.

Ha azonban ön nem ezen országok valamelyikében lakik, a vírus sajnos nem kegyelmez a rendszernek. Minden rendszerindításkor automatikusan be fog töltődni, különböző hibaüzeneteket fog megjeleníteni, majd „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódba kapcsolja a rendszert. Amikor pedig ismét újraindítja a számítógépet, hozzálát a titkosítási folyamathoz.

Miután a titkosítás befejeződött, a Cerber ransomware üzenetet hagy a titkosított fájlokat tartalmazó mappákban. A fájlok neve DECRYPT MY FILES. A kiterjesztés változhat, lehet .html, .txt és .vbs is. A .vbs fájl hangsávot is indít, amely az alábbiakat közli:

Attention. Attention. Attention. Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted!

Az üzenetek leírják, hogy mi történt a számítógéppel, és instrukciókat is közölnek a fájlok visszaszerzéséhez. Röviden a vírus Tor böngésző letöltését kér, amelyen keresztül az áldozat névtelenül csatlakozhat egy weboldalra és küldheti el a váltságdíjat. 1,25 bitcoint követel, amely nagyjából 140 000 forint. Fenyeget továbbá azzal, hogy ha az áldozat nem fizet hét napon belül, akkor a váltságdíjat a duplájára emeli. Ha az áldozat fizet, a ransomware egyedi letöltési linken keresztül küldi el a visszafejtéshez szükséges programot. Sajnos fizetés nélkül a fájlok visszafejtése lehetetlen. Cerber virus

Lehetséges fizetés nélkül megmenteni a fájlokat?

Sajnos a váltságdíj kifizetése nélkül nem lehet visszafejteni a fájlokat. A fizetés azonban egyáltalán nem ajánlott, mert ezzel csak további rosszindulatú tevékenységekre, további vírusok elkészítésére ösztönözné a hackereket, ráadásul azt sem szabad elfelejtenie, hogy SEMMI sem garantálja, hogy tényleg visszaadják a fájlokat.

Az elveszett adatokat biztonsági mentésből bármikor visszaállíthatja. Azt tanácsoljuk, hogy NE online felhős tárhelyeken tárolja az adatait, mert bizonyos vírusok az interneten keresztül ezeket is elérhetik. Ha nem rendelkezik biztonsági mentésekkel, megpróbálkozhat a következő szoftverekkel: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities és R-Studio. Fontos, hogy először teljesen el kell távolítania a rendszerből a ransomware vírust. Ezt megteheti egy antimalware program, például a FortectIntego segítségével.

Cerber virusHogyan terjed a Cerber ransomware?

Információink szerint a Cerber malware más cyberbűnözőknek is lehetőséget ad, hogy beszálljanak a „partnerhálózatukba”, és úgy terjesszék a vírust, ahogy csak szeretnék. A Cerber eredeti fejlesztői nem is kérnek az így szerzett bevételből. Fontos, hogy a Cerber többnyire spam e-mailek formájában terjed, ezért semmiképp ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó kétes e-maileket, és ez kétszeresen igaz az e-mailekhez mellékelt fájlokra. Ne használjon megbízhatatlan letöltőoldalakat sem, mert ezek is fertőzéseket terjeszthetnek. Semmilyen kockázatos weboldalt ne látogasson.

Cerber virus

Hogyan távolítható el a Cerber vírus?

Kétség sem fér ahhoz, hogy a Cerber a jelenlegi egyik legveszélyesebb számítógépes vírus. A szakértők még mindig dolgoznak a hozzá való visszafejtő szoftveren, de bejegyzésünk megírásának idején a váltságdíj kifizetése nélkül még nincs mód a fájok visszaszerzésére. Ha nem szeretne fizetni, inkább távolítsa el a Cerber vírust, minél előbb. Veszélyes, jól felépített fenyegetés. A biztonsági szakértők ezért azt tanácsolják, hogy professzionális antimalware szoftver segítségével tisztítsa meg a fertőzött számítógépet. Ha mégis kézzel szeretné elvégezni a folyamatot, kövesse az alábbi lépéseket:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cerber vírus

Cerber eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cerber törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cerber) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cerber eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cerber elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cerber, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken