.Cerber3 vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - .Cerber3 vírus

Mi az, hogy .Cerber3 fájlkiterjesztés vírus?

A Cerber3 ransomware még több pénzt próbál szerezni az áldozatoktól

Úgy tűnik, hogy a Cerber vírus készítői elkötelezettek munkájuk mellett, folyamatosan fejlesztik a fertőzést. A 2016-os nyár végén szabadjára engedték a crypto-ransomware harmadik, .cerber3 fájlkiterjesztés vírus nevű változatát (más néven Cerber3 ransomware vírus). A ransomware gyorsan frissült a Cerber 2.0 változatról a 3.0-ás változatra, miután elkészült a Cerber Decryptor nevű visszafejtő program. A számítógép feletti irányítás átvétele után a Cerber3 hozzálát a fájlok titkosításához, amelyet egy meglehetősen komplex algoritmus segítségével végez. Egyesével titkosítja a fájlokat, kiterjesztésüket pedig .cerber3-ra módosítja. Ez alapján az áldozatok gyorsan azonosíthatják a sérült fájlokat. A vírus emellett egy # HELP DECRYPT #.txt nevű üzenetet is hagy, amely leírja a történteket, valamint részletezi a fájlok megmentésének módját is. Ez bitcoin valutában kifizetendő váltságdíjat jelent egy olyan weboldalon keresztül, amely csak Tor böngészővel érhető el. Jelenleg nincs módszer a .cerber3 fájlkiterjesztés vírus által titkosított fájlok visszafejtésére, de később talán elkészül egy ilyen program is.

Mielőtt azonban bankkártyájáért nyúlna, gondolja át, hogy biztosan fizetni akar-e. Tudjuk, hogy vissza szeretné kapni a fontos személyes fájlokat, de ne felejtse el, hogy a bűnözőkben nem bízhat meg. Tényleg elhiszi, hogy visszafejtő programot fognak küldeni, amely ráadásul vírusmentes is? A bűnözők sajnos kártékony komponenseket is mellékelhetnek a szoftverhez, amely további problémákat okozhat. Emellett azt is figyelembe kell vennie, hogy a fizetéssel csak támogatná a víruskészítőket abban, hogy újabb fertőzéseket hozzanak létre. Kérjük, ne fizessen! Inkább távolítsa el a .Cerber3 fájlkiterjesztés vírus a rendszerből, és tegyen meg mindent, hogy elkerülhesse a további hasonló eseteket. Lehetséges, hogy a malware-kutatók később sikeresen elkészítik a visszafejtő szoftvert, tehát tényleg nem érdemes pénzt pocsékolnia a csalókra. A Cerber3 eltávolításához a RestoroIntego legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan juthatott a vírus a rendszerbe?

A .Cerber fájlkiterjesztés vírus trójai fertőzésként terjesztik. Ez azt jelenti, hogy úgy veszi rá a telepítésre az áldozatokat, hogy észre sem veszik, hogy a fájl veszélyes. A fájl bejuthat kockázatos vagy megbízhatónak álcázott weboldalakról, kétes e-mailekből és fertőző hivatkozásokról is. Ha kételkedik egy weboldal megbízhatóságában, inkább ne nyissa meg, illetve azonnal zárja be. Ha ismeretlen feladótól kap e-mailt, ne nyissa meg, különös tekintettel az ilyen e-mailek csatolmányaira. Mindig tartsa védve a rendszert. A támadók számos új módszerrel próbálnak túljárni a potenciális áldozatok eszén, ezért több módon is védelmet kell biztosítania a ransomware vírusokkal szemben. Íme néhány tanács, amelyek segítenek a ransomware vírusok elkerülésében:

  • Telepítsen hatékony antimalware szoftvert. Ez a ransomware-ek azonosításának és az észrevétlen bejutás megakadályozásának egyetlen módja.
  • Minden szoftvert tartson naprakészen. Nem számít, hogy milyen programokat használ, a lényeg, hogy mindig telepítse a legújabb változatokat. A legjobb, ha engedélyezi az automatikus frissítéseket, így azonnal telepítheti őket, amint elérhetővé válnak.

Hogyan távolítható el a Cerber 3 vírus?

Összességében tehát azelőtt kell cselekedni, hogy a ransomware vírus a rendszerbe jutna. A legtöbb esetben persze akkor fedezik fel a vírust, amikor már késő. Ha ön nem tartozik az áldozatok közé, azt javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot adatairól, és egy megfelelő biztonsági szoftver segítségével nyújtson védelmet a rendszernek. Ha a .Cerber3 már a rendszerbe jutott, mielőbb lásson hozzá a vírus eltávolításához. Ezt NE kézzel próbálja megtenni. Ezt csak a tapasztalt felhasználók, szakértők tudják megfelelően elvégezni. Csapatunk azt tanácsolja, hogy egy automatikusan működő szoftverrel, például a RestoroIntego legújabb változatával szabaduljon meg a fertőzéstől. Lentebb láthatja a .Cerber eltávolításának részletes lépéseit.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .Cerber3 vírus

.Cerber3 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .Cerber3 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.Cerber3) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.Cerber3 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .Cerber3 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott .Cerber3 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott .Cerber3 által titkosított fájlok visszaállítását:

Data Recovery Pro módszer

Habár ez nem hivatalos visszafejtő, mégis segíthet a titkosított fájlok megmentésében. A használat lépéseit lentebb találja.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott .Cerber3 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Windows korábbi változatok módszer

Ha számítógépén engedélyezve van a Rendszer-visszaállítás funkció, a következő lépésekkel talán visszaállíthatja a fájlokat:

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

ShadowExplorer módszer

Ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha a vírus nem törli az árnyékmásolatokat. Nem biztos, hogy működni fog, de megpróbálhatja:

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .Cerber3, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken