Chimera vírus eltávolítása (frissítve)

Eltávolítási Útmutató - Chimera vírus

Mi az, hogy Chimera ransomware?

Mit lehet tudni a Chimera vírusról?

A Chimera vírus egy veszélyes, ransomware típusú program, amely az előző év végén bukkant fel. A biztonsági szakértők továbbra is felhívják a figyelmet a vírusra, tehát 2016-ban sem szabad megfeledkeznünk róla. A Chimera ransomware bejutásának legegyértelműbb jele, hogy a fájlok megnyithatatlanná válnak. A vírus ugyanis titkosítja őket, majd .chimera, .code, .ccc vagy más hasonló kiterjesztéssel látja el őket. Ezt követően nagy méretű értesítést jelenít meg, amely felajánlja a Chimera visszafejtő program megvásárlásának lehetőségét és ezzel a fájlok visszafejtését. Sajnos tényleg lehetetlenné válik a fájlok megnyitása, megmentésük egyetlen módja a biztonsági mentések visszaállítása. Először azonban mindenképpen el kell távolítania a Chimera vírust egy naprakész antispyware program teljes rendszervizsgálatával.

A Chimera vírus üzenete általában két nyelven, németül és angolul is megjelenik. Ez azt sejteti, hogy főként ezeket a nyelvterületeket célozza. Ha ön is ilyen területen él, legyen különösen óvatos a böngészés során, mert könnyedén rávehetik a vírus letöltésére. Az áldozatok gyakran pánikba esnek az üzenet láttán, és azonnal kifizetik a váltságdíjat. Fontos megjegyeznie hogy ez NEM garantálja a személyes adatok megmenekülését. A titkosítást sajnos közel lehetetlen feltörni. Megpróbálkozhat egy visszafejtő szoftverrel, de az adatok megmentésének legbiztosabb módja, hogy visszaállítja a korábban elkészített (és külső tárolóra másolt) biztonsági mentéseket. Ne feledje, hogy nem feltétlenül biztonságos online tárhelyeken tárolni az adatokat, mert a Chimera vírus az internetre is csatlakozhat, amely elindíthatja a szinkronizálásért felelős programokat. Ha távol szeretné tartani adatait a támadásoktól, azt tanácsoljuk, hogy telepítse a RestoroIntego legjabb változatát. Ez egy megbízható biztonsági szoftver, amely a potenciálisan kéretlen program, vírusok, adware-ek és más fenyegetések eltávolítására készült. Ezzel a programmal a már bejutott Chimera ransomware-t is eltávolíthatja. A Chimera eltávolítása azonban nem állítja vissza az adatokat. Ehhez próbálkozzon az R-studio vagy a Photorec nevű szoftverrel.

A Chimera vírus bejutása és hatása:

A Chimera zsarolóvírus egy trójai támadás, amely azt jelenti, hogy valamilyen más fájlnak látszódva jut a rendszerbe. A felhasználóknak rendkívül óvatosnak kell tehát lenniük. A trójaiak általában fertőző e-mailek segítségével jutnak a rendszerbe és telepítik a Chimera vírust, tehát figyeljen oda a kétes üzenetekre, ne nyissa meg az ezekhez mellékelt csatolmányokat. Kerülje e-mail fiókja spam vagy szemét mappáját is, a szolgáltatók ide helyezik a kiszűrt veszélyesnek tekinthető leveleket. A támadók jellemzően hivatalos, ismert feladóknak tettetik magukat. Ha bizonytalan egy-egy ilyen feladót illetően, keresse meg az interneten a valódi e-mail címét. A trójaiak bejutásának egy másik módja megtévesztő hirdetéseken alapszik, amelyek valamilyen program frissítésére vagy weboldal meglátogatására buzdítanak. Az ajánlott tartalom megnyitása helyett azonban automatikusan letöltik a számítógépre a fertőzést. Ha számítógépét megfertőzte a Chimera vírus, olvassa el második oldalunkat, melynek címe: Hogyan távolítható el a Chimera vírus?

Hogyan távolítható el a Chimera vírus?

Ha számítógépét megfertőzte a Chimera zsarolóvírus, azonnal bontsa a rendszer internetkapcsolatát. Ellenkező esetben a vírus további fájlokat titkosíthat. Sajnos a Chimera vírus eltávolítása nem egyszerű feladat, számos problémába ütközhet. A legfontosabb tudnivaló, hogy ne próbálja meg kézzel elvégezni a folyamatot. A Chimera vírus és a hozzá tartozó minden komponens eltávolításához használjon naprakész antispyware programot, például a RestoroIntego vagy a Malwarebytes legújabb változatát. Ha a programok nem indulnak el, kövesse a lentebb olvasható útmutató lépéseit. Ne feledje: ha nem szeretne a későbbiekben hasonló vírusokkal találkozni, ne nyisson meg kétes e-maileket és hirdetéseket. A fájlok megmentéséhez próbálkozzon az R-studio és a Photorec. programokkal.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Chimera vírus

Chimera eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Chimera törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Chimera) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Chimera eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Chimera elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Chimera, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken