Chrome.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

A Chrome.exe folyamatnak kártékony változata is létezik

A Chrome.exe nevű folyamatot a legtöbb esetben a Google Chrome futtatja. Általában akkor indul el, amikor a böngészőt megnyitják, és jellemzően nem veszi túlzottan igénybe a számítógép erőforrásait. Mindazonáltal létezik olyan reklámprogram, amely a Poweliks vírushoz köthető és szintén ilyen nevű folyamatot alkalmaz. A program különböző tolakodó hirdetéseket jelenít meg és ezzel a számítógép processzorát is jelentősen terheli.

Akár maradandó károsodást is okozhat, ha több ilyen Chrome.exe teljesen lefoglalja a rendszer erőforrásait, valamint lassulást és fagyásokat eredményezhetnek. Az idő múlásával a rendszer instabillá is válhat.

A „Chrome.exe (32 bites)” folyamat emellett bosszantó hirdetéseket is megjelenít. Ezek a leggyakrabban látogatott weboldalakon is felbukkanhatnak, többek között reklámsávok, felugró ablakok és szövegközi hirdetések formájában. A hirdetések sok esetben megbízhatónak tűnhetnek, de pontosan azért, hogy kattintásra vegyék rá az internetezőket, mert a fejlesztők ezért (kattintás alapú) bevételt kapnak.

Érdemes észben tartani azt is, hogy az ilyen hirdetések sok esetben haszontalan és drága „rendszeroptimalizálókat” és más felesleges szoftvereket promotálnak. A legrosszabb esetben akár kártevőket rejtő weboldalra is vezethetnek, amelyek kihasználhatják a rendszer sebezhetőségeit. Ha tehát kártékony Chrome.exe folyamat fut a háttérben, akár további veszélyes kártékony programok is bejuthatnak.

Ahogyan említettük is, a Chrome.exe nem minden esetben rosszindulatú. Sok szakértő *32 feladatkezelő vírusnak hívja, mert könnyedén azonosítható a folyamatok között. Az ártalmatlan folyamat csak a Chrome működése közben látható, a malware azonban automatikusan elindul minden rendszerindításkor.

Ha bizonytalan a saját számítógépén futó folyamattal kapcsolatban, kattintson rá jobb gombbal a Feladatkezelőben és nyissa meg a fájl helyét. A valódi Chrome.exe folyamat mindig a C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application mappában található. Ha más mappát lát, számítógépét valószínűleg a Poweliks trójai vírus fertőzöte meg.

Javasoljuk, hogy ne kézzel próbálja meg a Chrome.exe vírus eltávolítását. Az összes alkotóelem felkutatása és a számítógép védelmének biztosítása komplikált feladat. Jobb, ha teljes rendszervizsgálatot futtat egy malware-eltávolító programmal – ezzel arról is meggyőződhet, hogy a folyamat tényleg kártékony-e.

A Chrome.exe *32 vírus eltávolítását elvégezheti a legújabb FortectIntego segítségével, de használhat más biztonsági szoftvert is. Ez jobb módszer abból a szempontból is, hogy az antivírus minden adware-komponenst is el fog távolítani. Így egyetlen művelettel megszabadulhat minden potenciálisan kéretlen programtól is, és számítógépének védelmet biztosíthat.

Az ingyenes programok veszélyei: adware-t rejtő telepítők

Sokan úgy gondolják, hogy a potenciálisan kéretlen programok gyakorlatilag a semmiből jutottak a rendszerbe. Ez azonban nem igaz: internetről beszerzett ingyenes programok mellékleteiként érkeznek. Ezt a terjesztési módszert bundlingnak nevezik, segítségével a kéretlen programok fejlesztői titokban telepíthetik programjaikat.

A LosVirus.es malware-szakérői a következő lépéseket javasolják az adware-ek elkerüléséhez:

  1. Mindig válasszuk a részletes (custom, advanced stb.) telepítési módot;
  2. Minden lépést olvassunk el;
  3. Töröljük az extra programok telepítésére vonatkozó jelöléseket;
  4. Használjunk megbízható biztonsági szoftvert és tartsuk naprakészen.

A Chrome.exe vírus eltávolítása

Szeretnénk kiemelni, hogy a Chrome.exe *32 vírus önálló eltávolítása szakértelmet igényel. Ha nem jártas ezen a téren, használjon antivírus szoftvert az adware eltávolításához. Ez a legbiztonságosabb módszer.

A Chrome.exe vírus eltávolításához használhatók például a következő programok: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Ezek mind szakértőink javaslatai, mindegyikkel bárki gond nélkül elvégezheti az eltávolítást. Természetesen más programot is választhat, amennyiben az tényleg egy elismert, jól működő szoftver.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken