ChromeSearch.club törlés (eltávolítási instrukciók) - 2018. febr frissítése

Eltávolítási Útmutató - ChromeSearch.club

Mi az, hogy ChromeSearch.club?

A ChromeSearch.club nem egy megbízható keresőmotor

A ChromeSearch.club weboldala

A ChromeSearch.club a Chromesearch.win böngészőeltérítő egy újabb változata. Potenciálisan kéretlen programról van szó, amely megbízható keresőnek adja ki magát, amely szem előtt tartja a felhasználók adatainak biztonságát. Valójában azonban engedély nélkül átveheti a korábbi kezdőlap helyét, sőt, megoszthatja a felhasználók személyes adatait.

A keresőmotor szoftvercsomagok részeként terjed böngészős kiegészítő formájában. A telepítők részletes telepítési módjaiban előre bejelölt opcióként találkozhatunk vele. Ha a ChromeSearch.club vírus a rendszerbe jut, a következőket teheti:

 • a rendszer módosítása;
 • a böngészőbeállítások módosítása;
 • a ChromeSearch.club cím beállítása kezdőlapként és alapértelmezett keresőként;
 • a böngésző beépített keresődobozának lecserélése;
 • átirányítás kétes weboldalakra;
 • gyanús hirdetések megjelenítése;
 • személyes adatok begyűjtése.

Látható, hogy számos problémát okozhat. A legfenyegetőbb ezek közül az átirányítás és az adatfigyelés.

Az eltérítő a Google eredményeit jeleníti meg, de a találatokra kattintva harmadik felek weboldalainak megnyitását kényszerítheti. Ezeket a weboldalakat akár támadók is üzemeltethetik, akik malware-eket terjeszthetnek, adathalász támadásokat indíthatnak, vagy más módszerekkel okozhatnak problémákat.

Adatkezelési nyilatkozata szerint a Chrome Search beazonosításra alkalmatlan személyes adatokat gyűjt, valamint böngészős sütik segítségével tárol személyes beállításokat. Emellett a fejlesztők a következőt is megjegyzik:

Amennyiben nem ad engedélyt az információk begyűjtésére vagy el szeretné távolítani azokat, előfordulhat, hogy a weboldal szolgáltatásait csak korlátozottan fogja tudni használni.

A program emellett harmadik felektől származó hirdetéseket is megjelenít, amelyek szintén sütiket helyezhetnek el a számítógépen. Ez azt jelenti, hogy ismeretlen vállalatok figyelhetik meg a felhasználók online tevékenységeit. Arról nem is beszélve, hogy a hirdetések kártékonyak lehetnek.

Azt javasoljuk tehát, hogy mielőbb távolítsa el a ChromeSearch.clubot, ha az ön rendszerébe is bejutott. Ezt a leggyorsabban a kiváló FortectIntego vagy más antimalware program segítségével teheti meg, amelyek rendszervizsgálata az esetleges további behatolókat is azonosítani tudja.

Ha nem szeretne külön szoftvert használni a feladathoz, a ChromeSearch.club kézzel is eltávolítható. Bejegyzésünk végén megtalálja az eltávolításhoz szükséges lépéseket.

A ChromeSearch.club vírusA ChromeSearch.club egy kétes szándékú keresőmotor, amely ártalmatlan, megbízható keresőnek adja ki magát.

Szoftvercsomagok segítik a gyanús Chrome Search terjedését

A potenciálisan kéretlen programok fejlesztői gyakran a bundling nevű megtévesztő marketinges módszerrel terjesztik szoftvereiket. Ennek során a gyanús programokat más, ingyenes szoftverek telepítőihez mellékelik azt remélve, hogy a figyelmetlen felhasználók ezt nem veszik észre.

A Bedynet biztonsági szakértőinek adatai szerint a legtöbb felhasználó továbbra sem ismeri a telepítők biztonságos kezelésének módját, ezért úgy engednek a rendszerbe kéretlen programokat, hogy ezt észre sem veszik. A ChromeSearch.club is a legtöbb esetben azért jut be, mert az emberek a gyors/quick, szokásos/standard, ajánlott/recommended stb. telepítési módokat választják.

Ezekkel az a gond, hogy gyakran egyáltalán nem jelenítik meg a mellékelt kéretlen komponenseket, egyszerűen kérdés nélkül feltelepítik őket. Ha el szeretné kerülni az ilyen kellemetlen meglepetéseket, mindig a haladó/advanced, egyéni/custom stb. telepítési módokat válassza és olvassa át a telepítő lépéseit.

A Chrome Search eltávolítása a böngészőből.

A ChromeSearch.club két módszerrel távolítható el a böngészőből: kézzel és automatikusan. Ha az első módszert szeretné használni, részletes lépéseket talál bejegyzésünk alatt. Pontosan kövesse őket! Ha néhány komponens a rendszerben marad, a Chrome Search hamarosan ismét fel fog bukkanni.

Ha biztosra szeretne menni, válassza inkább a ChromeSearch.club automatikus eltávolítását. Ehhez csak át kell vizsgálnia a rendszert egy megbízható antimalware programmal, majd alaphelyzetbe kell állítania a böngészőket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - ChromeSearch.club

ChromeSearch.club eltávolítása Windows rendszerekből

A ChromeSearch.club bejutása után át kell vizsgálnia a rendszert és el kell távolítania minden komponenst, amely a behatolóhoz tartozik. Ezután helyre kell állítania a Google Chrome böngészőt.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) ChromeSearch.club szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) ChromeSearch.club bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

ChromeSearch.club eltávolítása Mac OS X rendszerből

Az alábbi lépésekkel eltávolíthatja az eltérítőhöz tartozó gyanús elemeket Mac OS X rendszerén.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (ChromeSearch.club) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a ChromeSearch.club továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) ChromeSearch.club elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) ChromeSearch.club eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome Search eltávolításához törölnie kell a gyanús böngészős kiegészítőket, majd alaphelyzetbe kell állítania a Google Chrome-ot:

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) ChromeSearch.club bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) ChromeSearch.club eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen ChromeSearch.club vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (ChromeSearch.club) eltávolításának befejezéshez ChromeSearch.club gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (ChromeSearch.club) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken