Chumsearch.com törlés (eltávolítási útmutató) - 2018. jan frissítése

Eltávolítási Útmutató - Chumsearch.com

Mi az, hogy Chumsearch.com?

Hogy terjed a Chumsearch.com vírus?

Chumsearch.com

A Chumsearch.com egy böngészőeltérítő program, amely beférkőzhet a számítógépes rendszerbe anélkül, hogy azt a felhasználó észrevenné. Ez a feltehetőleg nemkívánatos program (angol rövidítéssel PUP) a felhasználón keresztül jut be a számítógépbe és kezdeményez változásokat a rendszerben. Ha felkeltettük érdeklődését, engedje meg, hogy elmagyarázzuk, hogyan terjed a Chumsearch.com vírus és hogyan kerülheti el.

Ajánlott a témával foglalkoznia, mert ez a nemkívánatos program könnyen figyelheti a kereséseit, reklámoldalakra irányíthatja a böngészőjét és további problémákat okozhat. Ezenkívül úgy tűnik, hogy a vírusnak köze van a Trovigo.com vírushoz és a Trovi.com -hoz, melyek már sok problémát okoztak más felhasználók számítógépein. Kezdjük a vírus terjedésével. Ha el akarja távolítani a Chunsearch.com vírust, használja a kiváló FortectIntego programot.

A PUP-ok ingyenes applikációkkal együtt kerülnek a számítógépére, úgyhogy fontos, hogy körültekintően telepítsen programokat. Mikor új programot tölt le az internetről, ellenőrizze, hogy egyetlen programról vagy programcsomagról van-e szó. Ezt a program telepítővarázslójából derítheti ki. Ha megnyitja a telepítőprogramot, ne siessen, olvassa el a felhasználói feltételeket és az adatkezelési nyilatkozatot, hogy tudja, mibe egyezik bele a program telepítésével.

A következő fontos lépés a telepítési beállítások megfelelő kiválasztása. Mit gondol, érdemes az „ajánlott” beállításoknál maradnia? Természetesen nem. Általában elrejtik azt az információt, hogy további szoftverek, például böngészőeltérítők, reklámprogramok, gyanús bővítmények és kiegészítők telepítésébe egyezik bele. Ne kockáztasson, válassza az egyéni beállítások lehetőségét és nézze át, hogy miket tölt le.

Ha BÁRMILYEN gyanús, további programok telepítését célzó ajánlatot kap, azonnal utasítsa el. Ezek a szoftverek u9gyanis feltehetőleg nemkívánatosak (ilyen például a Chumsearch.com is és a későbbiekben tennie kell az eltávolításuk érdekében.

Chumsearch.com

Milyen problémákat okozhat a vírus?

Ha ez az idegesítő böngészőparazita bejut a számítógépe rendszerébe, több módon is befolyásolni kezdni a felhasználói élményét. Először is a Chumsearch-öt állítja be kezdőoldalnak és az automatikus keserőmotornak. Ha a felhasználó úgy próbál rákeresni valamire, hogy a címsorba írja a kulcsszót, Chumsearch keresési találatokat kap.

Ráadásul ez a program ugyanúgy néz ki, mint a többi bevett keresőmotor, így első rénézésre nem válik gyanússá. A probléma akkor válik világossá, mikor a elhasználó rákattint egy keresési találatra. A legtöbb Chumsearch.com találat becsapós, mivel meghatározott weboldalakra irányító linkeket hordoznak.

Ez a gyanús keresőmotor affiliate linkekkel próbál kattintásai után bevételt generálni; ne használjon ilyen megbízhatatlan keresőprogramot. Nem tudhatja, hogy milyen oldalra irányítja a program, lehet, hogy a Trovigo.com vagy a Trovi.com böngészőeltérítő vagy hasonló adathalász oldalakra, melyeket gondosan elrejtettek az adatvédelmi nyilatkozatban.

Chumsearch.com

Ahogy már Ön is tudja, azt ajánljuk, hogy kerülje el az ilyen programokat. Hogy elkerülje a gyanús oldalakra való átirányítását, távolítsa el ezt a böngészőeltérítőt a számítógépéről. Ezt megteheti egy antispyware program segítségével, például: FortectIntego, vagy a program eltávolítását célzó instrukciók követésével. Ez utóbbi módszerrel nem szükséges letölteni antispyware programot. Ennek ellenére fontolja meg a program letöltését a számítógép jövőbeli védelme érdekében.

A Chumsearch.com eltávolításának módjai

Mindenképpen távolítsa el ezt az idegesítő programot a számítógépéről, mert használata semmilyen előnnyel nem jár. Szerencsére a Chumsearch.com vírus nem bonyolult program és könnyedén eltávolíthatja. Azonosítania kell ezt a böngészőeltérítőt a számítógépén és ki kell törölnie: a részletes instrukciókat az alábbiakban közöljük. Ha nem csak letörölni szeretné a programot, hanem biztosítania magát a spywarek és malwarek ellen, töltse le a FortectIntego vagy más spyware- és malwareeltávolító programot.

Ha kérdése van az ez és ehhez hasonló számítógépes vírusokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk. Csak töltse ki az űrlapot a megfelelő menüpontban és írja le a problémát; szakértőink örömmel segítenek önnek. Ossza meg velünk a hozzászólásoknál alul a Chumsearch.com eltávolításával kapcsolatos élményeit.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Chumsearch.com

Chumsearch.com eltávolítása Windows rendszerekből

A böngészőeltérítő eltávolításához minden applikációt azonosítania kell, ami hozzá kapcsolódik. A  MPlayerX,  MessageViewer Toolbar,NicePlayer, SearchProtect és a  ValueApps  programok a Chumsearch.com-hoz kapcsolódnak. Keresse meg őket és törölje őket a számítógépéről.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Chumsearch.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Chumsearch.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Chumsearch.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

Keresse Mac operációs rendszerén a  MPlayerXMessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect és ValueApps  applikációkat, hogy eltávolítsa ezt a böngészőeltérítő programot és elkerülje a jövőbeli felbukkanását. Az alábbiakat mindenképpen távolítsa el.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Chumsearch.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Chumsearch.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Chumsearch.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Chumsearch.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Chumsearch.com eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Chumsearch.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Chumsearch.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Chumsearch.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Chumsearch.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Chumsearch.com) eltávolításának befejezéshez Chumsearch.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Chumsearch.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken