Copyrightclaims.org vírus eltávolítása (egyszerű eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Copyrightclaims.org vírus

Mi az, hogy Copyrightclaims.org vírus?

Miért jelenik meg a Copyrightclaims.org a Google Analytics-ben?

Ha a Copyrightclaims.org-hoz és hasonló domainekhez hasonló bejegyzések jelennek meg a Google Analytics-ben, tudnia kell, hogy referer spammel áll szemben. Az ilyen támadásokat szellemhivatkozásként és webcrawlerként is nevezik. Sajnos az erről a címről (és más szerzői jogi megkereséseket említő címekről) érkező látogatásoknak nincs közük weboldala forgalmához. A spammerek a támadással csak át akarják irányítani önt mint a weboldal tulajdonosát bizonyos szükséges domainekre. Így próbálják növelni saját látogatottságukat. A Copyrightclaims.org referer spamek által okozott egyik legnagyobb probléma, hogy fertőzött weboldalak meglátogatására kényszeríthetnek. Bejegyzésünk megírásának idején az o-o-8-o-o.com-ra, az aliexpress-re és más hasonló címekre irányít át, de nem lehet tudni, hogy egy napon nem fog-e kártékony oldalakat is megnyitni. Az esetek többségében az oldalaknak semmi köze a referer spamekhez. Csak a spammerek okolhatók ezért, akik affiliate linkeken keresztül próbálnak bevételhez jutni.

Egy másik ok, amiért blokkolni érdemes a Copyrightclaims.org referer spamet, hogy torzítja a Google Analytics adatait. Ilyen támadások áldozataként nem fog pontos elemzést kapni a Google Analytics-ből, mert a spamek hatással vannak a statisztikákra, és a látogatók által használt keresőszavak között is káoszt teremthetnek. Nem utolsó sorban azt is figyelembe kell vennie, hogy a támadások SEO és biztonsági problémákat okozhatnak, például megnövekedett bounce rate-et és a weboldal lassabb betöltődését. Ha meg szeretne szabadulni a Copyrightclaims.org okozta problémáktól, blokkolnia kell a spameket. Ehhez részletes útmutatót talál bejegyzésünk következő oldalán.

Hogyan indítanak Copyrightclaims.org referer spameket a hackerek?

Számos ilyen aldomain megjelenhet a Google Analyticsben. Például:

claim381811.copyrightclaims.org
claim42465581.copyrightclaims.org
claim57522260.copyrightclaims.org
claim45910938.copyrightclaims.org
claim44537612.copyrightclaims.org
claim60404118.copyrightclaims.org
claim28709263.copyrightclaims.org.

Minden aldomain felbukkan, ha a spammerek „meglátogatják” weboldalát. A látogatásokat botok indítják, ezért több tucat ilyen bejegyzést láthat a Google Analytics adatai között. A látogatásokkal a spammerek arra próbálják rávenni a weboldalak tulajdonosait, hogy meglátogassák a spammelt domaint, amelyen keresztül más weboldalra irányíthatják át a látogatót, affiliate bevételt termelve a csalóknak. Trükkös, nem igaz? Ne aggódjon. A Copyrightclaims.org referer spamek megállítását és eltávolítását a Google Analyticsből elvégezheti a második oldalon található útmutató segítségével.

Mit kell tenni a Google Analytics-be jutott Copyrightclaims.org referer spam blokkolásához?

A Copyrightclaims.org referer spam egyértelműen olyan probléma, amely mellett nem lehet elmenni. Fontos tehát, hogy kövesse az alábbi lépéseket. Fontos, hogy a hivatkozott URL-ek megnyitása VESZÉLYES, mert fertőző weboldalakra juttathatják, amelyek malware-eket terjeszthetnek. Ha már rákattintott egy ilyen URL-re, vizsgálja át a rendszert a ReimageIntego vagy a Malwarebytes legújabb változatával, hogy biztosíthassa a számítógép vírusmentességét.

A Copyrightclaims.org referer spam blokkolása a Google Analytics-ből

1. lépés: A Copyrightclaims.org referer spam megállítása exclude filter segítségével

  1. Nyissa meg Google Analytics fiókját. Nyissa meg a következő menüt: AdminAll Filters.
  2. Kattintson az Add Filter gombra, majd adja meg a Copyrightclaims.org címet a szűrő neveként.
  3. Most válassza a Custom lehetőséget a Filter Type szakaszban és adja meg a Campaign Source lehetőséget a Filter Field mezőben. Végül pedig adja hozzá a Copyrightclaims.org címet aFilter Pattern részen.
  4. Kattintson a Save gombra a változtatások mentéséhez.

2. lépés: A Copyrightclaims.org referer spam blokkolása a .htaccess fájlban.

  1. Nyissa meg a .htaccess fájlt.
  2. Adja hozzá a következő kódot:

## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Copyrightclaims.org [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Copyrightclaims.org
RewriteRule .* – [F]

Ha nem tudja, mi az a .htaccess fájl, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Jelentkezzen be a cPanel felületre és nyissa meg a Files szakaszt. Kattintson a File Manager ikonra.
  2. Válassza ki a Document Root for dobozt, válassza ki a saját domainje nevét, majd kattintson a Go gombra. Figyelem! Jelölje be a rejtett fájlok megjelenítését.
  3. Várja meg az új fül vagy ablak megjelenését, és keresse meg a .htaccess fájlt. Kattintson rá jobb egérgombbal, majd válassza a Code Edit lehetőséget.
  4. Másolja be a fenti kódot, majd kattintson a Save Changes gombra.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken