Counterflix hirdetések eltávolítása (víruseltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. júl)

Eltávolítási Útmutató - Counterflix hirdetések

Mi az, hogy Counterflix hirdetések?

A Counterflix megbízhatónak tűnhet, pedig nem az

Counterflix ads

A Counterflix egy adware típusú program, amely a bundling nevű módszerrel juthat a rendszerbe. Az albán potenciálisan kéretlen programot „egyszerű, megbízható DNS-szolgáltatásként” hirdetik. Sajnos ezt a programot nem szabad tartózkodási hely alapján korlátozott weboldalak elérésére használni. Telepítés után ugyanis rengeteg Counterflix hirdetés fog megjelenni a böngészőkben.

A kétes VPN-es segédprogram a DNS-beállításokat is módosítja, amelyek később átirányításokat és egyéb kellemetlenségeket okozhatnak. Ha tehát huzamosabb ideig használja a programot, félrevezető információkat tartalmazó ismeretlen weboldalakra kerülhet át. A Counterflixről már tudni, hogy ügyfélszolgálati csalásokat és hasonló vírusokat terjeszt. Ha meg szeretne tőle szabadulni, használjon automatikusan működő eltávolítási módszert. Ellenkező esetben a vírus a következő újraindítás után ismét felbukkanhat. A Counterflix hirdetéseket ábrázoló képA Counterflix hirdetések egy bővítmény telepítése után jelennek meg a böngészőben. A hirdetéseken általában "Ad by Counterflix" vagy "Powered by Counterflix" felirat szerepel. A fenti is egy ilyen hirdetés. A Counterflix hirdetések egy bővítmény telepítése után jelennek meg a böngészőben. A hirdetéseken általában "Ad by Counterflix" vagy "Powered by Counterflix" felirat szerepel. A fenti is egy ilyen hirdetés.

Első ránézésére rendkívül hasznos programnak tűnhet, hiszen elméletileg hozzáférést adhat olyan weboldalakhoz, amelyek csak meghatározott régiókból érhetők el. A Counterflix tehát DNS-szolgáltatásként működne, amellyel átléphetők a földrajzi korlátozások. Egyfajta „telefonkönyvként” funkcionálna, amely a webcímeket (pl. www.netflix.com) IP-címekké alakítja. Az alkalmazás saját DNS-szervert kínál, amelyen keresztül elérhető a keresett weboldal. Ez azonban hátrányokkal is jár.

Az alkalmazás adware-nek minősül, tehát a böngészőket Counterflix hirdetésekkel és más kereskedelmi ajánlatokkal tötlheti meg. Általában kattintásonként fizető hirdetésekről van szó, amelyekkel minél több felhasználót próbál elcsábítani. A szoftver tulajdonosai a hirdetések megnyitása után pénzt kapnak – a felhasználók azonban csak kellemetlenségeket.

A fejlesztők reklámmentes prémium változatot is kínálnak. Ez azonban nem garantálja, hogy a teljes verzió tényleg nem fog hirdetéseket megjeleníteni. Arról nem is beszélve, hogy az adware hozzáfér a DNS beállításokhoz. Ez szintén kéretlen weboldalak felbukkanásához vezethet. A Counterflix átirányításai pedig a malware-ek bejutását is megkönnyíthetik. Az adware emellett böngészős cookie-k és egyéb módszerek segítségével megfigyeli a felhasználók online tevékenységeit. Az adatkezelési nyilatkozat szerint ezeket a „névtelen” adatokat a Counterflix partnereinek továbbíthatják.

Az adatok közé azonban akár a felhasználó e-mail címe is bekerülhet, melynek következtében spam e-mailek érkezhetnek. Ne nyisson meg spam e-maileket, mert fertőző csatolmányokat tartalmazhatnak! Fontos, hogy a rendkívül veszélyes zsarolóvírusok is többnyire kéretlen levelek formájában terjednek. Habár az átirányítással megnyitott oldalakat ritkán fertőzik ilyen agresszív vírusok, de minden bizonnyal a böngészők és a számítógép lassulását sem szeretné látni. Jobb tehát, ha mielőbb eltávolítja a Counterflixet. A kiváló FortectIntego segítségével felgyorsíthatja a folyamatot.

A Counterflix hirdetéseket ábrázoló képA Counterflix hirdetések egy bővítmény telepítése után jelennek meg a böngészőben. A hirdetéseken általában "Ad by Counterflix" vagy "Powered by Counterflix" felirat szerepel. A fenti is egy ilyen hirdetés. A Counterflix hirdetések egy bővítmény telepítése után jelennek meg a böngészőben. A hirdetéseken általában "Ad by Counterflix" vagy "Powered by Counterflix" felirat szerepel. A fenti is egy ilyen hirdetés.

Mikor jutott a rendszerbe ez az eltérítő?

A program a saját weboldaláról szándékosan is letölthető. Emellett akár véletlenül is telepíthette. Hogy hogyan? Általában új szóftverek telepítésekor jut a rendszerbe. Az ingyenes programok gyakran tartalmaznak adware-eket, böngészőeltérítőket és más kéretlen szoftvereket.

Az alapértelmezett telepítési módok pedig nem mindig jelenítik meg ezeket a mellékleteket, ehelyett inkább kérdés nélkül telepítik őket. Az adware-ek így könnyedén bejutnak. Szerencsére hasonlóan könnyedén el is lehet őket kerülni. Ehhez mindig a részletes telepítési módot kell választani. Csak akkor lépjen a telepítők következő oldalára, ha az aktuális oldalon már elutasította az esetleges kéretlen mellékleteket.

A Counterflix eltávolítása

A kéretlen program eltávolítása szerencsére nem bonyolult. Telepítsen biztonsági programot, egész pontosan egy antispyware-t, amely percek alatt el fogja távolítani a Counterflix adware-t. Egy ilyen szoftver emellett a teljes rendszernek védelmet nyújthat. Nemcsak a kisebb fenyegetéseket, hanem a komolyabb vírusokat, például a férgeket, a trójaiakat és a ransomware-eket is időben hatástalaníthatják.

A Counterflix kézzel is eltávolítható a telepített programok listáján keresztül. Az alábbi útmutatóban részletes lépéseket talál. Ha legközelebb új programot készül telepíteni, először olvassa el mások véleményét, valamint a szoftverhez tartozó adatkezelési nyilatkozatot is.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Counterflix hirdetések

Counterflix eltávolítása Windows rendszerekből

Ha Windows rendszerét megfertőzöte a Counterflix vírus, és az automatikus módszer hatástalannak bizonyult, próbálkozzon az alábbi kézi eltávolítási lépésekkel:

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Counterflix szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Counterflix bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Counterflix eltávolítása Mac OS X rendszerből

Az adware általában Windows rendszereken bukkan fel, de akár Mac OS X-re is bejuthat. Készüljön fel! Tartsa észben az alábbi eltávolítási lépéseket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Counterflix) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Counterflix eltávolítása innen: Microsoft Edge

A Microsoft Edge is a Counterflix célpontjai közé tartozik. Ha az ön böngészője is áldozatul esett, tisztítsa meg szakértőink útmutatóját követve:

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Counterflix továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Counterflix eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Ez a malware könnyedén beépül a böngészőkbe, a Firefox sem kivétel. A böngészőt a bejegyzésünk alatt található útmutató segítségével szabadíthatja meg a behatolótól.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Counterflix elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Counterflix eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Counterflix eltávolítása innen: Google Chrome

A Counterflixeltávolítása után állítsa alaphelyzetbe a böngészőt, hogy biztosan minden komponenstől megszabadulhasson.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Counterflix bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Counterflix eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Counterflix eltávolítása innen: Safari

Habár a Counterflix Safari böngészőkben ritkán bukkan fel, jobb, ha felkészül a lehetőségre. Tekintse át az alábbi eltávolítási útmutatót:

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Counterflix vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Counterflix) eltávolításának befejezéshez Counterflix gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Counterflix) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken