Coverton vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Coverton vírus

Mi az, hogy Coverton vírus?

Mennyire veszélyes a Coverton vírus?

Mindenki tárol pótolhatatlan fájlokat számítógépén, és a Coverton vírus egy olyan kártevő, amely ezekre a fájlokra jelent nagy veszélyt. A ransomware-ek (azaz zsarolóvírusok) közé tartozik, tehát a rendszerbe jutva lezárja a legfontosabb fájlokat. A titkosításhoz a rendkívül komplex AES-256 algoritmust használja, amely a megfelelő visszafejtési kulcs nélkül feltörhetetlen. Habár meglehetősen új kártevő, a Coverton az olyan híres ransomware-ekhez hasonlóan működik, mint a Locky, a CryptoWall és a CryptoLocker. Mind váltságdíjat követelnek a fájlok visszaállításáért, így jutnak illegális profithoz. Ha hirtelen ön sem fér hozzá fájljaihoz, és kiterjesztésük a gyanús .coverton-ra változott, egyértelműen a Coverton vírussal van dolga. Ha ez a szerencsétlen helyzet áll fenn, mielőbb hozzá kell látnia a vírus eltávolításához. Ehhez megbízható antivírus szoftverre lesz szüksége. Mi a RestoroIntego legújabb változatát ajánljuk, ez a program nemcsak eltávolítja a már bejutott vírusokat, hanem megakadályozza a támadók behatolását is. Tehát ha fertőzésmentes számítógépre telepíti, talán soha nem is kell foglalkoznia a Coverton eltávolításával.

Ha azonban a vírus már a rendszerbe jutott, bizonyos dolgokat tudnia kell a működéséről. Jellemzően fertőző e-mailek csatolmányaként jut be, és a számítógép több mappájában is elhelyezi a működéséhez szükséges fájlokat. A bejutást emiatt szinte lehetetlen észrevenni. Persze gyanússá válhat például a rendszer lassulása vagy a kisebb rendszerhibák, de más nem jelzi, hogy a számítógépet megtámadták. A telepítés után a vírus hozzálát a rendszer átvizsgálásához. Fő célpontjai a fotók, videók, dokumentumok és más hasonló fájlok. A fájlok titkosítása után szövegfájlt vagy HTML-t hoz létre „!!!-WARNING-!!!.txt” vagy „!!!-WARNING-!!!.html” néven, és ezt minden titkosított fájlt tartalmazó mappában elhelyezi. A fájlok információt adnak a számítógép jelenlegi állapotáról, és útmutatást közölnek a titkosítás megszüntetéséhez. Az áldozatnak jelentős összegű váltságdíjat kell kifizetnie, hogy hozzáférhessen a Coverton személyre szabott visszafejtési kulcsához, amelyet a csalók saját szerverükön tárolnak, így fizetés nélkül hozzáférhetetlen. Sajnos egyáltalán nem tanácsos fizetni a titkosított fájlokért. Figyelembe kell vennie, hogy bűnözőkkel van dolga, akiknek a fő célja a bevételszerzés, ezért a fájlok visszaállítása aligha foglalkoztatja őket. Tehát mivel az adatok visszaállításának nincs más módja, és a fizetés nem lehetőség, a legjobb, ha mielőbb eltávolítja a Coverton vírust, hogy megelőzze a további problémákat.

Hogyan juthat a vírus a rendszerbe, és hogyan akadályozható ez meg?

Az ilyen típusú kártékony programok könnyedén a rendszerbe juthatnak. Ahogyan azt már említettük is, csak néhány kattintás az egész, ha a felhasználó nem gyakorol biztonságos böngészési szokásokat. E-mailek mellékleteként terjed, ezért óvatosnak kell lennie az újonnan érkezett levelek megnyitásával, különösen, ha csatolmánnyal érkeztek. Ellenőrizze, hogy a feladó megbízható-e, és ne nyisson meg leveleket fiókja Spam mappájából. A megbízható e-mail szolgáltatók általában kiszűrik a fertőző e-maileket, és automatikusan a Spam mappába helyezik őket. Saját maga is védekezhet a fertőzésekkel szemben azzal, hogy telepít egy megbízható antivírus programot, amely azonnal észleli a támadással próbálkozó kártékony programokat. Ha a legjobb védelmet szeretné nyújtani fájljainak, készítsen róluk biztonsági mentést, és másolja a mentést külső tárolóra, például hordozható merevlemezre, pendrive-ra, CD-re vagy DVD-re.

A Coverton vírus eltávolítása:

Két dologot kell tudnia a Coverton vírus eltávolítása kapcsán. Habár nagyon veszélyes program, az eltávolítás nem kifejezetten nehéz feladat. A probléma az, hogy a vírus eltávolítása nem állítja vissza a titkosított fájlokat, azok elérhetetlenek maradnak. A Coverton vírus eltávolítása azonban elengedhetetlen, ha tovább szeretné használni számítógépét, új fájlokat szeretne tárolni, és vissza szeretné másolni a biztonsági mentéseket. Ha a vírust nem távolítja el megfelelően, az új fájlokat is károsíthatja, sőt, akár a csatlakoztatott külső tárolókhoz is hozzáférhet, titkosítva ezzel a biztonsági mentéseket. A biztonsági szakértők azt tanácsolják, hogy antivírus szoftverrel távolítsa el a vírust. Előfordulhat azonban, hogy azonban a Coverton letiltotta a vírusírtó szoftvereket. Ebben az esetben kövesse a lentebb olvasható eltávolítási lépéseket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Coverton vírus

Coverton eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Coverton törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Coverton) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Coverton eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Coverton elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Coverton, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken