CryLocker vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - CryLocker vírus

Mi az, hogy CryLocker ransomware vírus?

A Cry ransomware frissítést kapott – CryLocker vírus

Figyelem, internetezők: új ransomware vírus bukkant fel, a CryLocker. A fenyegetés a korábban útjára indított Cry vírus újabb változata lehet. Neve a Central Security Organizationre utal. A hackerek mindent megtettek, hogy ijesztő üzenetet jeleníthessenek meg a hadseregtől származó programnak tűnő vírussal. Habár tényleg fenyegető látszatot kelt, fontos, hogy ez csak a hackerek trükkjeinek egyike. Mielőbb lásson hozzá a CryLocker eltávolításához. Ehhez nagy segítséget nyújt a kiváló FortectIntego. Ha nem távolítja el időben a CSTO ransomware-t, további károkat is okozhat. Érthető, ha aggódik, hiszen a ransomware titkosította személyes fájljait. Van remény, ugyanis a víruskutatók úgy sejtik, hogy a fertőzés visszafejthető. Egyelőre azonban távolítsa el a CryLocker vírust.

Úgy tűnik, a támadók szimpatizálnak a hírhedt CryptoWall és CryptoLocker vírusokkal. Nemcsak hasonló módon nevezték el saját vírusokat, de működése tekintetében is emlékeztet az elődökre. A Cry vírus is távoli kiszolgálók segítségével gyűjt adatokat az áldozatok operációs rendszeréről. Feltehetőleg ezeken a kiszolgálókon tárolódnak a támadók visszafejtő szoftverei is. A Cry korábbi változataival ellentétben az új verzió új funkciót hoz. Az összegyűjtött adatokat több IP-címre is továbbítja UDP-n (Universal Datagram Protocol) keresztül. Ennek segítségével bizonytalan kapcsolatokon keresztül is továbbíthatják az adatokat. Azzal pedig a figyelmet próbálja elterelni, hogy az áldozat adatait az Imgur.com és Pastee.org weboldalakon is tárolja. További újdonság, hogy a ransomware közeli wi-fi hálózatok segítségével megpróbálja beazonosítani az áldozat tartózkodási helyét.

A CryLocker malware meglehetősen nagy számú képet, dokumentumot, hangfájlt és videót titkosíthat. A hackerek egyértelműen a lehető legtöbb kárt próbálják tenni. A vírus .cry kiterjesztést illeszt a titkosított fájlok végére. Nem marad el a korábbi komolyabb károkat okozó vírusoktól abban a tekintetben sem, hogy a vssadmin delete shadows /all /quiet parancs segítségével törli a rendszer árnyékmásolatait. Ezzel még kevesebb esélyt ad a fájlok visszanyerésére. Követeléseit a Recovery_[véletlenszerű_karakterek].html és !Recovery_[véletlenszerű_karakterek].txt nevű fájlokban közli. 1,1 bitcoint követel, amely körülbelül 310 ezer forintnak felel meg.

Hogyan juthat a rendszerbe?

A vírust spam e-mailek terjesztik. A terjesztési módszer meglehetősen népszerű, mert sokan még mindig nem elég óvatosak az ismeretlenektől származó e-mailek megnyitásával. Szerencsére mégis egyre többen vannak tisztában a zsarolóvírusokkal. A támadók adóvisszatérítésnek vagy csomagkiszállítási tájékoztatónak álcázott e-maileket küldenek. Ha ilyen e-mailt kap, először inkább érdeklődjön telefonon a vállalatnál, hogy tényleg tőlük származik-e a levél. Nagyon fontos továbbá, hogy biztosítsa számítógépét: frissítse a szoftvereket és telepítsen antispyware programot (pl. FortectIntego, hogy csökkenthesse a CryLocker bejutásának esélyeit.

A ransomware eltávolítása

A CryLocker vírus eltávolításának legjobb módja, ha egy biztonsági programot futtat, ilyen például: FortectIntego és Malwarebytes. Ezek a programok percek alatt elbánnak a malware-rel. Ha az eltávolítás befejeződött, megpróbálkozhat a fájlok visszaállításával. Ezzel kapcsolatban javaslatokat talál bejegyzésünk végén. Ezekkel a módszerekkel talán legalább a fájlok egy részét visszaállíthatja. Ha operációs rendszere hibásan működik, ezért nem tudja eltávolítani a CryLockert, kövesse útmutatónk lépéseit.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryLocker vírus

CryLocker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryLocker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryLocker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryLocker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryLocker elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott CryLocker eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott CryLocker által titkosított fájlok visszaállítását:

Mennyire hatékony a Data Recovery Pro?

A program kifejezetten akkor jön jól, ha váratlan kikapcsolás vagy szoftverhiba után szeretné visszaállítani a sérült fájlokat. Ennek ellenére talán segíthet a CryLocker által fertőzött fájlokon is.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott CryLocker zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A CryLocker Decrypter

Amíg a szakértők nem készítenek jobb megoldást,  ezzel az ingyenes visszafejtővel is próbálkozhat.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryLocker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken