Cryp1 vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Cryp1 vírus

Mi az, hogy Cryp1 ransomware vírus?

Hogyan működik a Cryp1 vírus?

A Cryp1 vírus úgy működik, mint minden más ransomware fertőzés. Azzal használja ki a felhasználókat, hogy titkosítja az adatokat, majd visszaállításukért váltságdíjat követel. Sajnos egyelőre nincs ellenszere a titkosításnak, de előfordult már, hogy a víruskutatók más ransomware-ekhez sikeresen megszerezték a visszafejtési kulcsokat. Elképzelhető, hogy a Cryp1 visszafejtője is elkészül. Ha ön is az áldozatok közé tartozik, egyetlen reménye, hogy ez hamarosan megtörténik. Emellett fontos, hogy mielőbb hozzálásson a Crypt1 eltávolításához, mert a szoftver kiszámíthatatlan, kockázatos a rendszerben tartani. A rendszer megtisztításához kifinomult, széles körben elismert antivírus szoftvert használjon, például a RestoroIntego legújabb változatát.

A Cryp1 nevét a .Cryp1 kiterjesztésről kapta, amelyet a titkosított fájlok végére illeszt. Az ilyen kiterjesztésű fájlok megnyithatatlanná váltak, a kiterjesztés módosítása nem segít a problémán. A vírus abban különbözik a többi, fejlettebb zsarolóvírustól, hogy meglehetősen sok ideig, és a számítógép erőforrásait nagyban igénybe véve titkosítja az adatokat. Ez mondhatni a felhasználónak kedvez, mert így több ideje van, hogy észlelje a rendszer lassulását, és időben hatástalanítsa a vírust. Ha kétes, szokatlan tevékenységeket tapasztal számítógépén, azonnal csatlakoztassa le az internetről, és futtasson rendszervizsgálatot egy megbízható víruskeresővel. Ha elég gyors és alapos, azelőtt eltávolíthatja a Cryp1 vírust, hogy minden adatot titkosítana.

A fertőzés egy másik érdekes tulajdonsága, hogy a fertőzött mappákba kerülő szokásos tájékoztató üzenet létrehozása után újabb üzenetet jelenít meg, amely egy bizonyos anti-ransomware szoftver letöltésére buzdít. Jó ötletnek tűnhet a program letöltése, hiszen elméletileg megoldja a problémákat, de tartsa észben, hogy a ransomware fejlesztői ajánlják fel, ezért meglehetősen valószínűtlen, hogy bármi haszna van. Sokkal nagyobb az esély arra, hogy csak ront a helyzeten, például a rendszert további fenyegetéseknek kitéve.

Megállíthatók a ransomware-ek?

A ransomware programok rendkívül veszélyesek, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthetők, ezért nem igazán remélhetjük, hogy valaha is eltűnnek, hacsak nem akkor, természetesen, ha a víruskészítők még profitálóbb módszert nem találnak az áldozatok pénzének megszerzésére. A váltságdíj kifizetésének megtagadásával és a vírus eltávolításával azonban csökkenthető a hackerek motivációja, hiszen ezzel kevesebb pénzhez jutnak egy-egy vírussal. Az ilyen fertőzések elkerülésének legjobb módja, hogy több biztonsági programmal védi rendszerét, például tűzfallal és antivírus szoftverrel. Emellett legyen óvatos az interneten, ne nyisson meg gyanús e-maileket, kétes, szoftverfrissítéseknek látszó letöltéseket és tolakodó hirdetéseket. A „nyeremény” feliratú ablakokról nem is beszélve.

Sajnos, ahogyan már említettük is, a hozzájuk tartozó speciális kulcs nélkül a titkosított fájlokat nem lehet visszafejteni. Mindazonáltal megpróbálkozhat a következő adatmentő programokkal: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities és R-Studio. Habár biztosan nem fognak minden fájl visszaállítani, néhányat megmenthetnek. Az adatok visszaállítása előtt azonban mindenképpen távolítsa el a ransomware-t és az esetleges további fertőzéseket. A Crypt1 eltávolítását jól bevált, elismert antivírus szoftverrel végezze el. Ha a fertőzés nem tűnt el, kövesse a bejegyzésünk alatt található útmutató lépéseit.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cryp1 vírus

Cryp1 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cryp1 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cryp1) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cryp1 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cryp1 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cryp1, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken